12 липня 2014 10:40

Юнес БЕЛЬАНДА: "С каждым матчем мы будем только добавлять"

У контрольному матчі «Динамо» - «Андерлехт» півзахисник Юнес Бельанда провів півтора тайма.

Покинувши поле, марокканець для офіційного сайту ФК «Динамо» (Київ) прокоментував перипетії зустрічі та готовність команди до сезону.

- Як виглядало «Динамо» у матчі з, мабуть, найсильнішим суперником на підготовчому зборі?

- З кожною грою сила нашого суперника зростає. Це нормально, так ми зможемо краще підготуватися до чемпіонату та до ігор у Лізі Європи. Там нам протистоятимуть команди по силі подібні «Андерлехту». Ми провели хороший спаринг і незважаючи на поразку можемо занести його собі в залік.

- За кількістю створених моментів «Динамо» набагато перевершило «Андерлехт». Чому виникла проблема з їх реалізацією?

- Справді, ми довго не могли забити. Перед матчем була установка тренера показати свій рівень функціональної готовності, тактично грамотно проводити гру. Головним завданням була не перемога, хоча від неї ми теж би не відмовилися. З кожним наступним матчем будемо тільки додавати.

- У другому таймі «Динамо» стало ще більше атакувати. Було важко відіграти два м'ячі?

- Ми з самого початку матчу грали першим номером, домінували. Помилками наших захисників зумів скористатися суперник, але і за рахунку 0:2 ми виглядали добре. Реалізуй пенальті, матч закінчився б унічию. Я хочу повторити - перемога не була головним завданням «Динамо». Ми добре працюємо на тренуваннях, а за допомогою ігор поступово підводимо себе до початку сезону. Нам потрібно успішно почати чемпіонат, не втратити очки.

- Як оціните стан команди і свій особисто на даному етапі підготовки?

- Воно досить «свіже». Як я казав, зараз ми відпрацьовуємо тактичні та технічні дії, працюємо над фізпідготовкою. Свій стан оцінюю, як і в середньому у команди. На нинішньому зборі у нас будуть дуже хороші суперники, матчі з якими допоможуть «Динамо» підвищити рівень підготовки та стати до початку сезону ще сильнішими.