21 квітня 2014 00:36
1

Андрей ЯРМОЛЕНКО: "Мы поддерживаем Реброва, а он - нас. Это и есть команда"

Після перемоги над полтавською «Ворсклою» нападник «Динамо» Андрій Ярмоленко, якому вдалося відзначитися забитим м'ячем, розповів про перший матч Сергія Реброва в якості виконуючого обов'язки головного тренера і про те, як команда добивалася перемоги:

- Звичайно, ми дуже хотіли перемогти, оскільки вже давно цього не робили. Для «Динамо» дві гри без перемог - це надто багато, тому ми вийшли на поле і билися за результат. І наші величезні зусилля, самовіддача на полі, бажання і терпіння були винагороджені в другому таймі.

- Сьогодні була помітна згуртованість команди. Це було і раніше, чи сьогодні ви відчули особливу єдність?

- Я не втомлююся повторювати, що у нас нормальний, дружний колектив. Всі хлопці розуміють, що у нас в команді така ситуація, що ми повинні згуртуватися ще більше і допомагати один одному.

- Наскільки на результат гри вплинуло вилучення Дедечко?

- Воно дуже нам допомогло. Якби ні воно, я навіть не знаю, як би закінчився матч, виграли б ми взагалі чи ні. Вдесятьох оборонятися протягом усієї гри важче. Наприкінці у нас з'явилися великі зони, звільнилися фланги, тому стало набагато легше проходити їх оборону, ніж у першому таймі.

- Нам знову забив Яховіч, як і в поєдинку першого кола. Що в ньому особливого?

- Він - непоганий нападник, добре чіпляється за м'ячі. Конкретно в моменті, коли полтавці забивали нам гол, вважаю, слід було пресингувати і ту людини, яка спокійно віддала передачу. Звичайно ж, центральні захисники повинні між собою розмовляти, тому що не можна допускати, щоб нападник отримував м'яч у них за спиною.

- Ребров залишився задоволений після гри?


- Не тільки Ребров, але і всі хлопці, все-таки, ми давно не перемагали, тому дуже хотілося знову відчути цей смак і продовжувати в тому ж дусі. Тільки вже набридли ці валідольні ігри, коли ми вириваєм перемогу на останніх хвилинах.

- Так, ви змусили понервувати сьогодні...

- Повірте, ми теж нервували. Хочеться вже більше впевнених перемог та гри: щоб активно й агресивно починати поєдинок, забивати кілька м'ячів на початку, і потім грати в своє задоволення, комбінувати. А коли гра проходить на нервах, не завжди все виходить.

- Як себе почував Сергій Станіславович? Тому що на флеш-інтерв'ю він виглядав дуже схвильованим...

- Було помітно, що він трохи переживав з приводу свого першого матчу. Добре, що дебют у нього вдався.

- Чи погодитеся з тим, що в першому таймі темп був не дуже високим?

- Напевно, позначилася погода. Крім того, ми грали лише три дні тому дуже важливий поєдинок з «Шахтарем», тому відчувалося, що не вистачає потрібних емоцій.

- Сьогодні виграли не тільки для вболівальників, а й за тренера? Чи хотілося допомогти Сергію Реброву вдало вступити у свою нову посаду?

- Ми і раніше грали за тренера. Звичайно, ми розуміли, що це його перша гра, він молодий наставник. Природно, йому важко зараз, але ми підтримуємо один одного: він - нас, ми - його. Це і називається команда. 

але ми підтримуємо один одного: він - нас, ми - його. Це і називається команда. ______________________________________________________________________ А при блАхине было по другому? Вы уже задрали петь дифирамбы тренерам. Или может вы блАхину не пели? Так же облизывали пятки! Только после ухода одного начинают лизать другого! Это не команда, которые думают одно , а делают другое.