17 квітня 2014 10:06

Алексей ГЕРАСИМЕНКО: "Движемся в правильном направлении"

Старший тренер «Динамо» (U-19) Олексій Герасименко поділився думками щодо нічийного результату в зустрічі з «Карпатами».

- Почали не дуже, програвали 0:1, але зуміли переломити гру і виконувати те, що і планували - накривати суперника в середині поля і швидко вибігати з оборони в атаку. Таким чином ми забили перший м'яч, та і в другому взятті воріт також вдався швидкий перехід і подача з флангу.

Але примудрилися наступити на граблі через власні індивідуальні помилки. Дуже прикро пропускати вирішальний м'яч на третій компенсованій хвилині, та ще й до того ж з пенальті. Ми говорили, що в останні миті зустрічі суперник обов'язково буде лізти в штрафну, де потрібно бути максимально акуратними. Напевно, молоді хлопці десь не почули або перегоріли.

- Що думаєте про гру суперника?

- Ми не перший раз зустрічаємося з ними. «Карпати» вміють добре контролювати м'яч, мають швидкі фланги. Ми все це переглядали. Вважаю, що наша команда повністю виконала установку, особливо в першому таймі. Але, повторюся, індивідуальні помилки, коли хтось десь когось не додивився, і призводять до подібного результату.

Мені здається, що ми йдемо в правильному напрямку. Вже третю гру поспіль футболісти демонструють прекрасну самовіддачу, добре рухаються по полю.

- Під кінець зустрічі ви свідомо зробили ставку на утримання рахунку, адже «Динамо» грало в п'ять захисників?

- Звичайно. У нас траплялися провали в середині поля, тому випустили ще одного опорного півзахисника. Мені здається, такий хід трохи не спрацював, адже Семелітко не вписався в малюнок гри. Його «рідна» позиція - центральний захисник. Хотіли наситити середину, але вийшло, як вийшло. Звичайно ж, прагнули утримати рахунок.

- Нападнику Олексію Щебетуну бракує стабільності? При рахунку 2:1 у нього була прекрасна можливість забити «Карпатам» і третій м'яч, але він нею не скористався...

- Це хлопець 1997 року народження і я думаю, що у нього все ще попереду. Десь йому просто не пощастило. Якби він забив третій м'яч - гадаю, ми б виграли. Але так буває. Він добре переміщався по полю. Єдиний момент - форвард проводить багато матчів, оскільки виступає як за нас, так і за свій рік в динамівській академії. Впевнений, хлопець рухається в правильному напрямку. Ми йому підказувати і розповідаємо, як правильно діяти, і вже на даному етапі помітний прогрес. Вважаю, що він зіграв на хорошому рівні.