5 квітня 2014 15:01

Богдан ШУСТ: "Теперь имеем гораздо больше информации о "Динамо"

Голкіпер харківського «Металіста» розповів про своє ушкодження, становище команди та оцінив шанси в поєдинку проти «Динамо»

— Богдане, в недільному матчі проти «Шахтаря» ви вже на 10 хвилині попросили заміну. Що трапилося?

— У мене стався мікронадрив м’язів, отож на відновлення мені знадобиться майже місяць.

— Тобто інформація, що зараз шириться Інтернетом про ваш «виліт» на три місяці — це омана?

— Я взагалі не знаю, хто розповсюджує цю інформацію. Вона не правдива.

— Недавно ваша команда зустрічалася з динамівцями у чвертьфіналі Кубка країни, а тепер поміряється силами ще й у чемпіонаті. Як гадаєте, дати гідну відповідь «біло-синім» за домашню поразку зможете?

— Гра покаже, та однозначно нам потрібно набирати очки. Останнім часом у нас є проблеми з результатом. Начебто гра є, а ось перемогти ніяк не вдається. Наразі ми, як ніколи, потребуємо позитивного результату, відтак хлопці прикладуть максимум зусиль для того, щоби повернутися з Києва з високо піднятою головою.

— Як гадаєте, чому «Металіст» навесні ніяк не може вийти на той рівень, який команда демонструвала в першій частині чемпіонату? Адже клубні показники до зими й після суттєво відрізняються…

— Я би не сказав, що в нас відсутній малюнок гри. У «Металісті» практично нічого не змінилося, команда залишилася майже без змін, стиль гри також традиційний. Певна річ, із досягненням результату маємо проблеми, але на то є об’єктивні причини. Упевнений, що в Києві нам буде непросто, як і завжди, проте потрібно максимально сконцентруватися й здобути три пункти. Останні втрати очок значно ускладнили нам боротьбу за медалі, хоча шанси залишаються, потрібно боротися до останнього, відтак перемога у столиці України значно покращить наше становище.

— Чи сильно відрізняються методи роботи Ігоря Рахаєва в «Металісті» від стилю Мирона Маркевича?

— Знаєте, порівнювати роботу цих двох фахівців некоректно, та й не мені це робити. Якщо брати в загальному, атмосфера зараз у клубі хороша, робоча. Немає ніяких проблем, працюємо у штатному режимі. Навіть попри негативний результат на футбольному полі, настрій у гравців непоганий, і всі з оптимізмом дивляться в майбутнє.

— Богдане, наскільки сильно позначився на команді від’їзд лідерів — Соси та Девича? На сьогодні здається, що слобожани й досі не можуть оговтатися від таких кадрових змін.

— Зрозуміло, що нам не вистачає цих виконавців. Вони зробили для команди дуже багато, тож я впевнений, що принесли би ще більше користі, якби залишилися. Однак потрібно розуміти, що команда складається не з двох гравців, і відсутність кількох футболістів, нехай навіть ключових, не може кардинально змінити ситуацію в клубі. У нашому складі є висококваліфіковані футболісти, яким до снаги показати хороший рівень футболу та добиватися тільки найвищих показників. Сподіваюся, вже найближчим часом ми у цьому переконаємося.

— Що трапилося з Гомесом? Чому він так довго не повертався в розташування команди?

— Достовірно не можу сказати, скоріше за все, його відсутність пов’язана із складною політичною ситуацією в країні. Зараз же він повернувся, ось у матчі із «Шахтарем» навіть вийшов на заміну.

— Як готуєтеся до поєдинку з «Динамо»? Підготовка має якісь особливості?

— Детально розбирали гру суперника перед кубковим матчем, а тепер маємо набагато більше інформації. Тобто наразі цілеспрямовано готуємося до надвідповідальної зустрічі з киянами. Можу сказати, що якихось змін і особливої підготовки із цього приводу немає, все — як завжди.

— Екс-динамівці Богданов і Юссуф швидко освоїлися в колективі?

— Вони не перший рік грають в Україні, тому освоїлися доволі швидко. Зрештою, вони ж не з іншого чемпіонату переїхали, мовного бар’єру немає, відтак проблем із адаптацією в них не виникало.

— Можете сказати, хто нині є лідером «Металіста»?

— Не можу виокремити явного лідера. Ми, найперше, сильні колективною грою. У нинішній ситуації хлопці підтримують один одного, грають, так би мовити, один за всіх і всі за одного. Головне, всередині команди склалася чудова атмосфера, й усі гравці готові надалі захищати кольори «Металіста» та бути корисними.

— Із фінансовою складовою ситуація налагодилася? Чи проблеми із заборгованістю залишаються?

— Ніхто з наших футболістів на матеріальне становище не скаржиться. Я не від кого не чув, що хтось має проблеми з грошима, хтось комусь не заплатив. Не думаю, що в когось із гравців є претензії до клубу. Можу сказати за себе, що особисто мене все влаштовує, тож ніяких претензій до «Металіста» не маю.

— Чи останнім часом президент харків’ян Сергій Курченко зустрічався з командою?

— Ні, його ніхто не бачив.

Роман КИРІЄНКО