29 березня 2014 13:04

Ультрас "Динамо" подозревают экс-функционера клуба в использовании фанатского движения для улучшения репутации (+ВИДЕО)

Ультрас київського "Динамо" закликають обережно ставитися до новостворених спортивно-патріотичних таборів для активістів Євромайдану.

"Після закінчення зимової фази активних революційних дій і після того, як фактично був зламаний хребет минулої системи, котру будувала "партія регіонів", почали відбуватися досить цікаві події. Зокрема, деякі можновладці швидко перевтілюються у борців за Україну та ідеали Революції, а деякі сумнівні діячі та організації намагаються залучити фанатів до "співпраці".

Декілька днів тому на офіційному ресурсі київської влади з'явилося повідомлення про створення "спортивно-патріотичного" табору, де відбувається спортивна та військова підготовка молодих людей, серед яких, зокрема, є представники фанатського руху. При цьому йде посилання на одного з ініціаторів табору, чиновника Вадима Костюченка. Ми не будемо тут згадувати стосунки фанатського руху ФК Динамо Київ та Костюченка за часів його праці у підрозділі клубу по роботі з вболівальниками, але ми звернули увагу на досить свіжі новини, які з'являлися під час революційних подій у Києві. Зокрема у інтернеті було декілька повідомлень, що саме Костюченко може (це не підтверджено!!!) мати відношення до організації так званих "тітушок", які виступали на боці Януковича. Також було повідомлення про те, що саме в кабінеті Костюченка знаходився штаб, звідки силовики керували штурмом Майдану 18 лютого, та, можливо, в наступні дні. Ми не стверджуємо, що ці повідомлення - правда, але, зважаючи на деякі аспекти, допускаємо, що це - цілком можливо. Щоб з'ясувати, чи має ця інформація якесь підгрунтя, цим питанням повинні зацікавитися новостворені організації, відповідальні за люстрацію, та відповідні державні структури. Адже ніхто не хоче, щоб люди, які мають відношення до масових вбивств людей, сьогодні, надягнувши на себе "революційне" вбрання, розповідали, як вони турбуються про фанатів, молодь та майбутнє України. Ну і додамо, що левова частина фанатів, як авторитетних, так і рядових, не знала про цей табір (хоча представники руху ДК там дійсно були), а багато хто дізнається про його існування тільки прочитавши це звернення.

Зважаючи на це хочемо звернутися до всього фанатського руху ФК Динамо Київ: прохання з обережністю ставитись до якихось ініціатив, інформації про створення якихось таборів, формувань. До цього можуть мати відношення "горе-діячі", які таким чином хочуть відбилити свою репутацію, або використати фанатський рух у своїх, тільки їм відомим цілях", - йдеться у зверненні ультрас.