14 лютого 2014 18:00

"Арена Львов" больше не финансируется из госбюджета

З початку 2014 року стадіон «Арена Львів» більше не отримує коштів з державного бюджету. У зв’язку з цим у стадіону є низка фінансових та організаційних проблем. Зокрема, з 97 працівників, які повинні тут бути за штатним розписом, працює лише 36. Про це повідомив сьогодні, 14 лютого, під час наради на стадіоні голова Львівської облдержадміністрації Олег Сало.

Своєю чергою директор стадіону Роман Черхавий вказав ще й на незавершену другу чергу будівництва, на яку потрібно ще понад 300 млн грн. Також важливою проблемою є енергопостачання. Стадіон досі працює на тимчасовому кабелі, який проклали ще в часи будівництва. А це, за словами Романа Черхавого, не відповідає нормам і приносить стадіону прямі фінансові збитки. Попри, директор повідомив, що торік стадіон вперше отримав дотацію із держбюджету на енергоносії загальним розміром – 3, 4 млн грн.

Також Роман Черхавий вказав на проблеми з охороною: «Охорона в нас була позавідомча. Вона від нас пішла. Тепер ми охороняємо стадіон власними силами» - зазначив він. Водночас директор подякував начальнику львівської міліції Сергієві Зюбаненку, який надав чотирьох працівників для охорони, по одному на зміну. За словами Романа Черхавого, для нормальної роботи потрібна ще бодай одна людина.

Серед інших проблем Роман Черхавий назвав також те, що до стадіону досі не проїжджає жоден транспорт.

«Що стосується використання стадіону, то переговори з ФК «Карпати» є складними», – зазначив Роман Черхавий. Він повідомив, що на рівні комерційних директорів сторони вже декілька разів підходили до консенсусу і навіть підписували попередні документи. Однак «Карпати» досі в стадії роздумів і ставлять свої вимоги. Голова ЛОДА Олег Сало назвав таку позицію львівського футбольного клубу шантажем. При цьому Роман Черхавий також сказав, що виступи ФК «Карпати» забезпечили б фінансування для всіх працівників стадіону.

Відтак Олег Сало пообіцяв найближчим часом звернутися до ФФУ з цього приводу та подати клопотання до Кабміну задля того, аби дофінансувати будівництво другої черги і інші потреби стадіону. Водночас він припустив, що проблему може вирішити передача стадіону ефективному власникові. Таке припущення підтвердив і директор стадіону Роман Черхавий.

Крім того, під час наради обговорювалась можливість використання стадіону під час футбольних матчів відбіркового туру Чемпіонату Європи з футболу 2016, а також для інших спортивних заходів, конференцій та фестивалів.