19 листопада 2013 20:20
1

Премьер-лига: "Таврия" заявила Бурдужана по правилам

17-18 листопада 2013 р. електронними засобами масової інформації була поширена інформація зі звинуваченнями на адресу Прем’єр-ліги щодо нібито неправомірності заявки футболіста Л. Бурдужана за СК «Таврія».

З цього приводу роз’яснюємо, що відповідно до рішення Палати з вирішення спорів ФІФА від 25.10.2012 р. (справа А. Афолабі проти СК «Таврія»), сімферопольському клубу було заборонено реєструвати будь-яких гравців протягом двох наступних повних реєстраційних періодів поспіль після оголошення рішення, однак станом на 07.11.2013 р. це обмеження припинило діяти. Відповідно, посилання на пункт 17.4. Регламенту ФІФА зі статусу і трансферу гравців у даному випадку є абсолютно недоречним, оскільки футболіст Л. Бурдужан був заявлений за СК «Таврія» для участі у змаганнях як «вільний агент».

Не, ну таки в Премьер-Лиге у нас работают еще те "профессионалы". Даже мне, человеку без малейшего юридического образования, было достаточно минут 5, дабы разобраться в неправомерности действий ФФУ. Ведь пункт 17.4 этого самого регламента ФИФА черным по белому гласит о невозможности команд, на которые был наложен запрет на трансферы воспользоваться пунктом 6.1 этого же регламента, позволяющим регистрировать игроков в статусе свободных агентов до открытия следующего периода дозаявок. Соответственно, до открытия зимнего трансферного окна регистрировать новичков даже в статусе свободного агента "Таврия" не имеет ни малейшего права - согласно регламенту ФИФА. ЗЫ Таки здесь ДимДимыч абсолютно прав. А ФФУ не мешало бы зачислить в свой штат хотя бы одного юриста (желательно не только с дипломом, но также и с соответствующим образованием). Дабы впредь таких косяков не повторялось.