10 листопада 2013 16:08
17

Мирон МАРКЕВИЧ: "Почему бы нам не сделать "золотой дубль"?"

Харківський коуч - про "виробничу травму", сезонні цілі та інші важливі речі.

- Закінчилося перше коло, ваша команда, навіть із грою в запасі, лідирує. Ви вже линете думками в майбутнє - десь так у травень 2014-го?
-
Ні, звичайно. Здається, то я вам колись казав, що чи не найголовніше, чого навчився у футболі, - жити днем нинішнім, вирішувати винятково нагальні питання. Ось тепер над чим ламаю голову - як вийти з невеличкої кризи.

- Овва! Це в "Металіста" криза???

- Безумовно. Судіть самі: по-перше, не виграли вдома у "Чорноморця". За всієї поваги до одеситів, у них по-справжньому хороша команда, проте на своєму полі мусили їх перемагати. По-друге, натужно провели обидва поєдинки (хоча й переможні) з "Карпатами"; по-третє, взяли тільки очко в Полтаві… Криза, нехай і невеличка, є. Й із нею треба щось чинити. Причому терміново.

- Повертаючись до фантазій: ви знаєте, що Харків не бачив футбольного "золота" майже вісім десятиліть: як 1934 року збірна міста виграла першість України, так на тому й заклинило.

- "Заклинило", бо були для цього причини, зокрема політичного характеру (головна - столицю перенесли в Київ), на які наклалися безліч інших… Розумію, до чого ведете: таке звершення для нашого міста було би грандіозним! Але повірте: далі, ніж за тиждень, не зазираю.

- А стоїть перед вами завдання здобути чемпіонство? Конкретне, маю на увазі.

- Стоїть. Конкретне.

- Зрозуміло… Давайте про інше: минуло кілька тижнів із часу інциденту в Дніпропетровську…

- … Даруйте, що переб’ю: не хочу про це балакати. Стільки вже наговорено - мною зокрема, що немає на то сил.

- Та я з іншого боку підійду: до останнього моменту не міг визначити свого ставлення до того епізоду, проте якогось дня дещо зрозумів. Виходить так, що за останній рік це - третій доказ, скажімо так, недостатнього професіоналізму ФК "Дніпро".

- Здогадуюся про два, а ось щодо третього…

- Згадайте їхню торішню гру із "Зорею".

- А-а-а, зрозумів: то коли вони не встежили, що в них лише три українці одночасно на полі?

- Правильно. То була перша оказія. Друга - зникла "лампочка Ілліча" на "Дніпро-Арені"…

- …Й третя - невиїзд в Одесу, на матч Кубка України.

- Отож який висновок із цього можна зробити? Маємо справу зі системністю помилок, відтак за третьою може прийти четверта.

- Ви самі про все сказали. Тут мені немає чого набавити…

- Добре… Ми вже торкнулися теми національної Чаші: тут які у нас - тобто у вас - справи. Хочете виграти турнір?

- А чому б і ні? Чому би нам "золотий дубль" не зробити? Чом би нам усе не виграти? Треба боротися, а сил, майстерності, наснаги та вміння "Металісту" не позичати.

- Проте в плані ставлення до другого за рангом вітчизняного турніру ви мені завжди нагадували Арсена Венгера: той якось виставив на фінал Кубка англійської ліги другий склад, аргументувавши це тим, мовляв, для нього важливі два зав­дання - першість і Ліга чемпіонів, а все інше - третьосортне.

- Цілком розумію французького фахівця, погоджуюсь із ним: по-перше, треба усвідомлювати, що таке АПЛ - маю на увазі рівень турніру, його статусність, гроші, які там крутяться; по-друге, до поточного сезону я перебував у різних із месьє Венгером ситуаціях, адже участі в найпрестижнішому континентальному змаганні не брав. Нині ж, коли ми в єврокубках, на жаль, не задіяні, можемо повернутися обличчям і до інших явищ - як-от українського Кубка.

- Утім, згадуваний фінал "Арсенал" програв, і Арсен нічого не виграє в Лондоні вже десятиріччя…

- Підозрюю, до чого хилите: мовляв, я з "Металістом" теж нічого не здобуваю? Значить, якраз так обставини складаються: завжди намагаюся мислити глобально, зосереджуватися на по-справжньому важливих речах, бо в зворотному випадку, тобто коли розпорошуватися на все, сил забракне.

- Думаю, вам і вашій команді це не загрожує. Проте без вас… Розумію, що недавно мав місце форс-мажор, але й таке треба передбачати: як Ігор Рахаєв і харківські футболісти провели ті своєрідні "канікули" поза вашої участі?

- Та я ж був поруч, тримав усе під контролем, без мене нічого серйозного не вирішувалося. Ну, я ж не в комі лежав!.. Загалом, ніби все добре пройшло, бо виграли дві зустрічі, проте… Із "Карпатами" вдома діяли не кращим чином… ну, хіба що в першому таймі нормально відбігали. У Кубку з тими ж львів’янами взяли своє, радше на класі, перемогли винятково через вищу виконавську майстерність… Ви правильно сказали: подібного ґатунку форс-мажори передбачити неможливо, тому можу лише сподіватися, що в майбутньому з ними не стикатимемося.

Володимир БАНЯС

Ага, золотой покер )
Золотой дубль у тебя в штанах.
Физрук он и в Харькове физрук! Всасывают 0-3 от МетаДона! Игры нет, результата нет, из еврокубков с позором вылетели... Как его только в команде держат?!:)
Сховати
Обидно, что наш физрук больший физрук(
Сховати
Мы своего поменяем со временем, а хорьки со своим еще долго куковать будут. Он по сути ничем не лучше Блохина: команду на матч не настроил, в своей обороне дыра, насыщенную оборону противника взламывать не умеют, игровой дисциплины нет; после игры Маркевич сидел с дебильным, ничего не понимающим фейсом, на флеш-интервью не смог проанализировать причины неудачи и на вопросы журналистов отвечал что не знает почему они проиграли, и как апогей - попытался свалить вину на игроков. Единственное отличие было в том, что он не хамил, а мямлил.
Сховати
не я сегодня помолчу для фарта. хотя маркевич физрук
Сховати
Жаль, рассчитывал спеть дуэтом, в прошлый раз неплохо получилось, у многих блохинофобов аж дым из ушей повалил...))) Ну да ничего, надеюсь что и мое соло придется по вкусу почтенной публике.:)
Сховати
только вот при этом "физруке" Металлист движется только вперед, в прошлом сезоне - второе место, в этом до сегодняшнего облома, лидировали а наше "светило" бьет антирекорды пы.сы. надеюсь, сегодня, игроки все же и сами справятся
Сховати
Что за нездоровая у вас привычка переводить стрелки на Блохина? Здесь обсуждаться Маркевич и его команда, а не Динамо. И в чем вы углядели прогресс его команды? Он много лет топтался на месте, а все эти годы руководство клуба наращивало расходы на команду. Один раз ему удалось обойти Динамо со всеми его проблемами, но это случилось лишь благодаря кризису у нас, а не как следствие его заслуг. Вы посмотрите на игру Металлиста в этом сезоне, особенно в последних нескольких матчах, это кошмар, посмотрите как их за уши вытягивают судьи, когда им грозит потеря очков. То что полудохлый Шахтер обошел их в турнирной таблице совсем не случайность, это прямое следствие тренерских недостатков Маркевича. Этот плагиатор, осознав что не тянет на высоком уровне, принялся слепо копировать более грамотного и успешного Луческу, а из Металлиста копию Шахтера. Копия не может быть лучше оригинала. Так что совершенно очевидно что Мирон физрук и Блохин в этом совсем не виноват, не стоит его сюда приплетать.
Что за гомосек комментирует игру на "пенис-ТВ"?
Сховати
http://cs11450.vk.me/u6831608/124966202/x_3e681bcd.jpg
Сховати
Слушаю его, ну такой гомогей... да еще и с московским акцентом. П.С. Интересная там реклама на щите - "АлчевскКокс".
Сховати
Кокс, это не только то что вы подумали, еще так называют обогащенный уголь применяющийся в металлургии.)
Сховати
Та я в курсе;)
ну да с МетаДоном уже начали активно работать в этом направлении:-)
Уже делаете 0-2 с МД.
ну то таке )))