7 жовтня 2013 23:27
61

"Карпаты" обвинили FARE в предвзятости и непрофессионализме

Першому віце-президенту
Федерації Футболу України,
п. Стороженку С.М.

Шановний Сергію Михайловичу!

У відповідь на Ваш лист № 2026 від 17.09.2013 р. з пропозицією долучитися до «акцій тижня від імені мережі FARE відносно майбутніх тижнів Дії футбольної спільноти, які направлені на активізацію справ у протидії дискримінації та соціальній інтеграції», сповіщаємо Вас про таке.

ФК «Карпати» категорично виступає проти будь-яких актів чи форм дискримінації за расовою, національною, класовою чи іншою ознакою та готовий долучатись до будь-яких акцій реальної боротьби з проявами недопустимої поведінки уболівальників на стадіонах. Водночас, ми не вважаємо за можливе виступати на підтримку FARE, оскільки вмотивовано не вважаємо цю організацію такою, котра дійсно щиро переслідує задекларовані цілі, а, навпаки, сама хибує упередженими та нефаховими підходами, котрі приводять до дискримінаційних результатів в Україні загалом та у ставленні до нашого клубу, зокрема. А саме:

1. Відсутність у методичних матеріалах FARE будь-яких ознак боротьби з використанням символіки людиноненависницької комуністичної ідеології, при тому що Україна, серед інших країн Східної Європи, страхітливим чином постраждала як від нацистського, так і від комуністичного режимів, причому в абсолютних цифрах людські жертви України від комуністичного режиму є значно вищими, а Голодомор 1932/1933 років визнаний актом геноциду комуністичного режиму проти українців державними органами багатьох країн світу.

2. Внесення FARE до дискримінаційних символів у своїх методичних матеріалах символіки та образів провідників українського національно-визвольного руху першої половини ХХ ст., навіть незважаючи на їх офіційне державне визнання Указом Президента України від 28 січня 2010 року. Такою дією FARE здійснила прямий дискримінаційний акт проти українців за національною ознакою.

3. Написання представниками FARE провокативного доносу до УЄФА на ФК «Карпати» після матчу «Карпати» - «Галатасарай», у якому реальний факт демонстрації антитурецького банера під час матчу був доповнений немислимим букетом абсурдних звинувачень, а також упереджена спекулятивна підтримка помилкового Рапорту делегата матчу «Карпати» – «Зестафоні» під час участі команди «Карпати» у змаганнях Ліги Європи у сезоні 2010/2011 рр. Усі неправдиві напади FARE на наш клуб були повністю визнані неспроможними повноважними органами УЄФА в апеляційному порядку.

Нарешті, діяльність FARE в Україні є абсолютно непублічною, організація ніколи не намагалась донести до футбольної спільноти свої принципи та критерії діяльності. Власне тому, для того щоб отримати підтримку нашого клубу, організація повинна здійснити належну еволюцію, виправити та принести офіційні вибачення за допущені помилки та переконати суспільство в чистоті своєї діяльності з тим, щоб ці помилки не були повторені у майбутньому.

Сподіваємось на Ваше розуміння та підтримку такої нашої позиції як прагматично налаштованого керівника національного футбольного органу та законослухняного громадянина України.

З повагою, генеральний директор ФК «Карпати» Дедишин І.М.

нацифашисты просто задолбали.Дисквалифицировать их всех нахрен
Солидарен с Карпатами.
Ща вылезет ущербный дебил mazun, всем расскажет кто тут "малоросы" а кто нет, ну и конечно же будет рассказывать, что это фейк и тд. До людей очень туго доходит, что ФИФА срать хотела на их хероев. Сказали нет политики на футболе - значит нет! Они устанавливают правила. Не нравится?! Пшли нах с организации и играйте себе во дворах...и зигуйте там же.
Сховати
шановний, ви б хоч мали якусь повагу до інших. якшо у нас різні політичні погляди, то це ще не дає вам права ображати людину. але про шо тут говорити, совок зробив з європейської нації совків. успіхів вам, накатіть чарку за святую русь )
Сховати
Чесно кажучи мене трохи дивує, коли люди які сповідують націоналістичні (в доброму розумінні) ідеї, в той же час говорять про європейскість. Якраз шановний mazun, якщо ви виступаєте, за Євросоюз то вам доведеться прийняти ті процеси які там відбуваються, це і боротьба проти традіціоналізму, сім'ї, це легалізація гомосексуалізму та інше. Тому націоналізм навіть в самому доброму розумінні сучасна Європа не прийме, вона від нього давно відреклась і вам доведеться зробити вибір або націоналізм або Євросоюз. Якраз багато хто з ваших опонентів і є сучасним європейцем. У сучасного європейця немає героїв, сучасний європеєць це така собі аморфна до всього крім власного задоволення особа, хоча зовні вона може і грати роль доброї і чуйної людини.
Для багатьох людей для яких Україна не пустий звук, і Свята Русь не пустий звук, навіть якщо хтось і використовує ім'я Свята Русь для якихось своїх не дуже добрих цілей. Не забувайте, українців об'єднує любовь до Україні (не як теріторіі, а землі зі своїм народом, традиціями, культурою і т.п.), але це ще не означає, що всі думки у них мають бути однакові.
Хочеми ми того чи ні, але політика буде присутня на стадіонах. Це може подобатись, а може не подобатись, але це факт, і від цього потрібно виходити. Обурюють не так санкції, а форма в якій все це відбулось. Ніякої прозорості, конкретики, явна упередженість та незнання матеріалу, який є основою обвинувачення (червоно-чорні прапори, Лев Данила Галицького)... Чому фани Атлетик (Більбао) використовують символіку ЕТА і немає ніяких санкцій? Чому фани ірландських команд та збірної використовують знамена ІРА і немає ніяких санкцій? Чому фани українських команд використовуючи стяги УПА, яке на відміну від ЕТА й ІРА не є терористичними організаціями? Та сама европейська спільнота визнала УПА воюючою стороною в Другій світовій, і на Нюрнбергському процесі спростували звинувачення в співпраці з нацистами... Якщо й дійсно є за що давати санкції, й аргументи вагомі, чому відклали рішення, зняли інфу з сайтів?.. Питань занадто багато! Хто для нас є Героями вирішувати нам самим!
Сховати
Ну это по-нашему )))) Всех перечислил? Никого не забыл? ) А может хватит тыкать на остальных и начать следить за собой? То есть мы признаём, что нарушаем, но ведь обидно же так) Другие тоже нарушают и ничего. Мы ведь тоже так хотим) За себя надо отвечать! ЗА СЕБЯ!
Сховати
Якщо порушуємо нехай наказують! Я проти цього нічого не маю. Я за те, щоб правила були рівні для всих! А якщо для нас роблять "виключення" то варто постояти ЗА СЕБЕ, що й роблять Карпати.
Якщо порушуємо нехай наказують! Я проти цього нічого не маю. Я за те, щоб правила були рівні для всих! А якщо для нас роблять "виключення" то варто постояти ЗА СЕБЕ, що й роблять Карпати.
фанаты ФК Карпаты никогда не проявляли признаков не нацизма, ни неофашизма http://lvov-inform.ru/wp-content/uploads/2011/07/wpid-578605c93f89f44c0.jpg http://icdn.lenta.ru/images/0000/0019/000000196676/detail_1358290247.jpg http://vlasti.net/ext/uploads/2013/03/6feb88-600x400.jpg http://www.bbr.org.ua/photo/1_20100424_60.jpg
Сховати
тихо. сейчас скажут что ты малорос и не надо любить евреев и россиян
Рома, ну ё-моё! Не надо политики. Пусть на профильных сайтах срач идет - тут такому не место.
Блин, да вешайте флаги с Шухевичем, Галичиной и т.д. у себя дома, ходите с ними по улице, вам и слова никто не скажет. Зачем тащить их на стадион? Они имею какое-то отношение к футболу? Если патриоты, приносите флаги Украины. Или вы так пытаетесь самовыразиться? Так знайте, кроме Вас от этого никому никакой пользы нет, наоборот такими действиями вы нагнетаете негативное отношение к этим символам.
Сховати
скажіть це всім ультрас в нашій країні, чого вони ці червоно-чорні стяги носять? )
Это письмо не к ФИФА. А что касается ФАРЕ, то проблема не в националистах, хотя некоторые вещи без сомнения надо запретить (зиги, 88 и т.п.). Проблема в том, что наверное только в нашей стране некоторые граждане делают все возможное чтобы нагадить на свою страну, только у нас депутаты пишут письма с требованием признать украинцев преступниками, только у нас министр образования может оскорблять часть украинского народа. Так что ничего удивительного нет, в ФАРЕ сидят такие же люди как и ВР и правительстве, которые люто ненавидят все что связано с Украиной, они и дают фуфловую информацию ФИФА. ФИФА просто доверяет всему что дает ей ФАРЕ, а там уже ребята вроде Клименко сделают все возможное.
Молодцы! Не позволяйте всякой мразоте себя топтать!
Сховати
правильно. играйте без поддержки на дисквалифицированном стадионе. тогда можно в пердиффф, а там зигуй сколько хочешь
Это такое "Спасибо" для Г.М. Суркиса? За то что прикрыл их задницы! Класс! Молодцы! Так держать! Не прогибайтесь дальше... что нам ФИФА, без них обойдёмся, главное идеи и плевать, что не все их поддерживают! Думаю, что санкции для нас неизбежны...Увы...Зато потом можно будет с радостью ходить на стадион, развешивать банеры, флаги, руны, кидать зиги на 14 и 88 минуте, а футбол... так его не будет, а кого это волнует? Главное идеи! Дурак учится на своих ошибках, умный - на чужих, идиотов и свои ошибки нечему не учат...
Сховати
http://www.dynamomania.com/posts/222145-chernogorsko-polskoe-obraschenie-k-futbolnym-fanatam-ukrainy
Підтримую кожне слово. І не варто людей обзивати "ідіотами" і "уродами" лиш за те, що вони мають власну думку і гідність. А щодо політики, так можна заборонити президенту країни приходити на футбольні матчі, виконувати гімн країни ("згинуть наші вороженьки") і т.д. Позицію FARE по багатьох питаннях щодо України вважаю не коректною і деякою мірою антидержавною, а людям, які хочуть це змінити - честь і хвала.
Сховати
1) "І не варто людей обзивати "ідіотами" і "уродами" лиш за те, що вони мають власну думку і гідність." Еще и как "варто", если из-за ихних, неуместных убеждений, страдает вся страна. 2)А щодо політики, так можна заборонити президенту країни приходити на футбольні матчі, виконувати гімн країни ("згинуть наші вороженьки") і т.д. Вы путаете государственных деятелей и официальные государственные символы. С символикой разнообразных сепаратистских, преступных военных формирований. Или портретами людей, которые не являются признанными героями(и это еще мягко сказано) страны. Никто Вам слова не скажет, если вы придете с государственным флагом на матч, или вышитым гербом на спине. 3)"Позицію FARE по багатьох питаннях щодо України вважаю не коректною і деякою мірою антидержавною, а людям, які хочуть це змінити - честь і хвала." Ну да, ну да. Опять борьба против всех. Где то я это уже слышал. Борцы с двумя режимами. Ну-ну. Эти люди из-за мнения очень небольшой части страны, могут навлечь еще больше проблем для всего гос-ства. А потом и дальше будут сами называть себя героями, патреотами и борцами да правое дело.