30 вересня 2013 08:20

Активист фан-группы "Динамо": "Обвинения FARE - просто попытка заработать определенные средства"

Ключовий поєдинок кваліфікаційного турніру до Чемпіонату світу 2014 року проти збірної Польщі у Харкові Україна зіграє за порожніх трибун. Окрім цього, "Львів Арена” дискваліфікована до завершення відбіркового турніру до чемпіонату світу 2018 року. Таке рішення ухвалила ФІФА на основі подання FARE, організації, чия назва перекладається, як "Футбол проти расизму в Європі”. Точніше навіть, ґрунтуючись на заяві представників окремого департаменту FARE, що сфокусований на Східній Європі та керується… польською організацією "Never Again” з Варшави.

Ця новина одночасно шокувала та здивувала українських уболівальників.

"Я сам дивився цей матч. Які там фашистські гасла та банери були, я так і не зрозумів”.

"Ці звинувачення – просто спроба FARE заробити певні кошти на цьому. Керівниками цієї організації, зокрема в Україні, є сумнозвісні люди із сумнівною репутацією. Говорити, що вони намагаються боротися із якимись глобальними проблемами – не можна. Їхня головна ціль, аби виділялися кошти на їхнє фінансування, так звані, гранти. А потім вже на основі цих коштів вони й пишуть свої доповіді”, – заявив Артем Худоліїв, активіст фан-групи київського "Динамо”.

Збірну України та львівських уболівальників покарали за прояви "расизму” та "неонацистські банери” під час матчу у Львові проти Сан-Марино. Під цими поняттями поляки мали на увазі, зокрема, прапори УПА, портрети Бандери та Шухевича і мавпяче ухкання (останнє – без оприлюднених відеодоказів). Окремим рядком йде паління піротехніки.