27 липня 2013 18:39

Александр ТРИШОВИЧ: "Динамо" - соперник уровня Лиги чемпионов"

Тривала відсутність в основному складі «Говерли» сербського легіонера Александара Трішовіча у минулому. Про повернення до гри піде мова в інтерв’ю прес-службі ПЛ.

− Александар, ти довго практично зовсім не грав. Як зараз справи?

− На сьогодні, дякувати Богу, справи налагоджуються: я став виходити на поле. Щоправда, не можна не погодитись з головним тренером, який каже, що досі я знаходжусь у дещо запущеному стані. Чому не грав? Я схильний вважати, що винуватий сам. Взагалі-то про минулий період (а за два роки тренерства Олександра Севідова) майже не мав ігрової практики, згадувати не дуже хочеться.

− Тобто справа не у травмах?

− Ушкодження були, але зовсім несуттєві. Іноді спазми не давали тренуватись 4-5 днів − не більше. Взагалі можу сказати, що довго ніколи не лікувався.

− І які враження від власної гри у новому сезоні?

− Зіграв 80 хвилин проти «Динамо». Фізично це доволі важко. Тим більше на фоні не якоїсь середньої команди, адже київський клуб - суперник рівня Ліги Чемпіонів. Були бажання, відповідний настрій, і погано я не виглядав. Але забити гол, хоча моменти були, не зумів. Значить треба багато працювати. За великим рахунком, не так давно я взагалі тренувався індивідуально.

− Переходячи до справ командних, питати про результати не варто. А от чи задоволені у «Говерлі» якістю показаного футболу?

− Чесно зізнаюсь, мало хто розраховував здобути очки у перших двох турах, хоча прагнули не залишитись з нулем. Але тепер, коли ці матчі вже у минулому, результатом не задоволені. У кожному поєдинку мали вдосталь моментів в атаці. Бачили, що цілком можемо не програвати що у Донецьку «Шахтарю», що вдома з «Динамо». Але реалізація кульгає, і вона підвела нас. В обох випадках мали нагоди на початку матчів відкривати рахунок − далі, я впевнений, було б легше.

− А якщо порівнювати дві зустрічі, яка була кращою для твоєї команди?

− Особисто мені здається, що краще виступили у першому турі. Вдома з динамівцями також виглядали пристойно. 3-4 моменти були стовідсотковими: стійка, поперечина, вихід сам на сам, я з 7-ми метрів не зумів забити… Що там казати!

− Зараз ви вирушаєте до Сімферополя, де навесні «Говерла» зуміла перемогти…

− Ми у «Таврії» протягом минулого сезону двічі виграли − і дома, і у гостях. Дай Боже, щоб зараз ми змогли повторити той результат. Хоча заглядати у минуле не варто. Тому більш орієнтуємось на свіжі ігри: зокрема, вже уважно передивились зустріч кримчан у Луцьку проти «Волині». Готуємось брати очки. Ми вже пройшли двох грандів, і далі нам вже ніхто не може бути страшний.

− Чи дуже впливатиме фактор чужого поля?

− Не думаю так. Нехай нікого не вводить в оману, що під час попереднього сезону зуміли на виїзді виграти лише раз. Коли у тебе нуль очок, немає різниці, де і на кого виходити. Я розумію, що суперник у точно такій же ситуації. Але не маємо зважати на стан опонента.

− Наскільки матч третього туру буде схожий на попередні?

− В’ячеслав Грозний − дуже вдумливий тренер. Він досконало вивчає суперника, все аналізує і вибудує нашу схему під конкретного суперника, навіть безпосередньо під кожного футболіста. І всією командою над тактикою ми працюємо дуже багато часу.

− Чи варто очікувати змін у складі «Говерли»?

− Про травмованих гравців або про новачків зараз мова не йшла. А яким буде склад у неділю − чесне слово, не знаю. Тренуємось всі разом під гаслом нашого наставника: футболісти самі визначають склад. Мається на увазі − своєю роботою на тренуваннях.