24 липня 2013 21:32

Бартулович: "Стараюсь самостоятельно выучить украинский язык"

Хорватський легіонер був одним із лідерів "Кривбасу".  У такій ролі Младена Бартуловича бачить і керманич "Карпат" Олександр Севидов. Чи готовий до цього сам хорватський легіонер, дізнавався кореспондент "УФ".

- Мені вже немає чого боятися, - відзначив Бартулович. - Адже я не так давно в "Карпатах". До того ж, у Львові є такі старожили, як Андрій Ткачук, Олег Голодюк, які більше претендують на роль лідерів.

- Як прокоментуєте нічию з донецьким "Металургом"?


- Порівняно з першою грою - з "Ворсклою" - ми зіграли набагато краще. Могли навіть розраховувати на троє очок, але й одним заліковим балом можна бути задоволеними. Бо ж змагалися з грізним суперником, який готується до старту в Лізі Європи, тоді як наша команда тільки формується. Переконаний, що з кожним наступним матчем будемо тільки додавати.

- На місці опорного півзахисника у матчі з "Металургом" з’явився Самсон Годвін, а ліворуч в обороні зіграв Валерій Федорчук. Це зміцнило команду?


- На мій погляд, так. І результат це підтвердив. Але не тільки хлопці, яких згадали, всі інші також показали характер, зіграли злагоджено.

- Як Севидов налаштовував на гру з донеччанами?


- Тренер вимагав од нас боротьби за максимальний результат. Іншого виходу в нас просто не було. Треба було виправитися за поразку від "Ворскли". Думаю, грою з "Металургом" ми трохи змінили ситуацію.

- У "Карпатах" не відчуваєте дискомфорту?


- Поки все нормально. У клубі створені чудові умови для футболістів, уже знайшов помешкання у Львові. Саме місто зачаровує! Немає проблем і в спілкуванні, оскільки в колективі розмовляємо переважно російською мовою. Водночас стараюся вивчити українську. Ні, з викладачем не займаюся. Просто прислуховуюся до партнерів, намагаюся запам’ятовувати слова.

- У Львові вас уже впізнають?


- Рідко гуляю містом, адже в нас щільний графік. Але чув, що у Львові приязні люди. Думаю, ще матиму нагоду тісніше познайомитися з мешканцями. Хоча ставлення до футболістів багато в чому залежить од результату. Після гри з "Ворсклою" ми заборгували глядачам.

- Розлучення з "Кривбасом" вийшло не зовсім теплим?


- Із фінансової точки зору - так. Криворізький клуб заборгував мені зарплатню та преміальні за півроку. Але в ігровому плані в Кривому Розі отримував справжнє задоволення. Велику частину кар’єри провів у "Кривбасі", намагався всі сили віддати заради цієї команди. І мені дуже прикро, що клуб із такими багатими традиціями припинив існування.

- Окрім "Карпат", у вас були якісь інші варіанти працевлаштування?

- Були. Але не конкретизуватиму, які саме. Єдине - кликали клуби української прем’єр-ліги. Та й сам не хотів їхати за межі України, адже тут мене все влаштовує.

- Наступного туру вас чекає зустріч із "Арсеналом", який програв двічі поспіль. Кияни будуть злими.


- Ми теж серйозно налаштовані. А після поразки й нічиєї хочеться вже здобути перемогу. Упевнений, буде цікава гра.

- Наостанок: яку мету ставите перед собою в "Карпатах"?


- Хочеться допомогти команді виступати якомога вдаліше. Водночас отримувати постійну ігрову практику.