13 липня 2013 13:56

Заяц: "Буковина" рано или поздно попадет в премьер-лигу"

Напередодні стартової гри «Буковини» у першості України – 2013/2014 на запитання представників ЗМІ відповів головний тренер нашої команди Вадим Заяць. Вадим Григорович розповів про підготовку колективу до офіційних матчів та можливі зміни у лавах «Буковини».

Вадим Заяць: «Дякую вболівальникам за минулий сезон. Наш дванадцятий гравець – найсильніший у першій лізі. Хочу подякувати нашим засновникам за чудову організацію навчально – тренувальних зборів. Ми тренувалися в ідеальних умовах. Щодо минулого сезону, то це вже історія. Ми з оптимізмом дивимося у майбутнє. І все ж, нам не вперше треба будувати нову команду. Десять чоловік – це доволі велика ротація складу. Переконаний, що ті футболісти, які поповнили наш колектив, підсилять «Буковину». Вітаю усіх з початком нового сезону. Вірте в нас !»

- Вадиме Григоровичу, як пройшли збори в Криму ? Які позиції у нашій команді потребують підсилення ?


- Збори пройшли плідно. Нам було над чим подумати. Минулий сезон дав нам багато роздумів. У тактичній різноманітності ми десь поступалися суперникові. Тому ми шукали міцного нападника, флангових атакувальних півзахисників/нападників. Ми знайшли таких гравців. Зрозуміло, що ми шукаємо захисників, які добре діють у відборі, півзахисника. Ми їх знайдемо. Вони вже у нас є на перегляді.

Ми працюємо лише на перспективу. Зрозуміло, що на перший план виходить професіоналізм хлопців. Велике значення мають і людські якості футболіста. У тих хлопців, які прийшли в «Буковину», є перспектива та майстерність. Ми говоримо про те, що хочемо потрапити у Прем’єр-лігу, з часом ці гравці зможуть і на тому рівні захищати кольори нашого клубу. Зараз нам треба набрати, принаймні, 5 футболістів. Вони перебувають на перегляді. Чекаємо і на приїзд нових футболістів. Щодо списку гравців, які залишили команду, то він не є «закритим». Деякі хлопці виявили бажання повернутися в «Буковину». Будемо дивитися на те, чи заслуговують вони своєю роботою на повернення у нашу команду.

- Минулого сезону капітаном «Буковини» був Руслан Платон, який перейшов у запорізький «Металург». Хто стане новим капітаном чернівецької команди ?


- Зборів ще не було. У нашій команді є лідери, як на полі, так і за його межами. Будуть збори. Ми у цей процес не втручаємося.

- Чи були ми готові до Прем’єр-ліги в ігровому плані ?

- Є спортивний принцип. За ним ми не мали права відмовитися. Тоді який зміст брати участь у змаганнях... Слабкі повинні вибувати, а сильні – підтверджувати своє право на те, щоби йти вище і вище. Ми не могли відповісти: «Ні». У нас є програма. Згідно неї ми за чотири роки повинні потрапити у Прем’єр - лігу. Зрозуміло, що це було випередження графіка. Ми сказали: «Так», а нам відповіли: «Ні». Значить є на це причини. Ми знаємо, принаймні, над чим нам треба працювати. Цьогоріч на нас очікує багато роботи. Я впевнений, що не з четвертого, а з першого – другого місця ми, рано чи пізно, потрапимо до Прем’єр-ліги.