2 липня 2013 00:01
1

"Арена Львов" готова принять сборную Украины

«Арена Львів» готова приймати футбольні матчі найвищого гатунку.

Це підтвердив генеральний директор компанії «Україна Футбол Інтернешнл» (УФІ) Олег Шкреба, котрий у супроводі генерального директора Державного концерну «Укрспортарени» Сергія Сімака провів планову інспекцію стадіону. Як відомо, 6 вересня національна команда України зіграє у Львові матч відбірного циклу чемпіонату світу — 2014. Відтак УФІ, як комерційний партнер Федерації футболу України, традиційно займається підготовкою та організацією офіційної зустрічі.

- За великим рахунком те, що я побачив, перевершує мої очікування, - зауважив в інтерв`ю прес-службі ДК «Укрспортарени» Олег Шкреба, - адже за інформацією, яку подавали раніше мас-медіа, можна було зробити висновок, що ми побачимо тут залишки арени, яка приймала матчі Євро-2012. Але, насправді, я дуже вражений - функціонально арена готова приймати і матчі будь-якого рівня, і проводити будь -які концертні та інші розважальні заходи. Інфраструктура стадіону на найвищому рівні - по всіх сегментах. Різні цільові аудиторії знайдуть бажані для себе атракції та всі необхідні для масової події зручності. Тому не сумніваюся, що під час відбірного матчу до чемпіонату світу — 2014 Україна - Сан-Марино, «Арена Львів» отримає за проведення заходу тверду «п`ятірку».

- Як оцінюєте стан газону?


- Стан газону викликає лише позитивний шок. Справді, галявина цілісно смарагдова, без жодної прогалини, рівненька - грати можна матчі будь-якого рівня.

Генеральний директор ДК «Укрспортарени» Сергій Сімак подякував за високу професійну оцінку, зроблену парнером Федерації футболу України:

– Нам дуже приємно чути такі слова з уст керівника УФІ — організації, що упродовж двох десятиліть займається підготовкою матчів збірної України на найвищому рівні. Висока оцінка професіонала — красномовне підтвердження того, що «Арена Львів» підтримується у належному стані і готова приймати як футбольні матчі міжнародного статусу, так і великі концерти, два із яких успішно пройшли тут місяць тому. Це — відповідь на всі чутки й вигадки щодо простоювання стадіону. «Арена Львів» - працює й готова приймати великі події!

Особливого моменту майбутньому матчу надає той факт, що національна команда вперше зіграє на «Арені Львів» офіційну гру. Адже дві попередніх зустрічі — проти Австрії 15 листопада 2011 року і проти Чехії 15 серпня 2012 року — були товариськими...

- Це буде своєрідна прем`єра для збірної України, - зазначає Олег Шкреба, - враховуючи те, що наша збірна виграла всі матчі, проведені у місті Лева, за винятком одного товариського (проти чехів), Львів — однозначно фартове місто! Це — стовідостково і доведення не потребує! Такого патріотизму, як у Львові, в Україні важко знайти. Тож я впевнений, що стадіон буде заповнений вщерть і, сподіваюся, ми повернемо «Арені Львів» основне призначення — ігровий статус!

Всі матчі збірної треба проводити саме на цій Арені, щоб хоть якось окуплялись затрати