16 червня 2013 10:02
4

Официально: "Буковина" не отказывалась выступать в Премьер-лиге

Цього тижня у футбольних колах України обговорювалося питання про те, що чернівецька «Буковина» отримала можливість виступати наступного сезону в Прем'єр-лізі. А розпочалося все з того, що 12 червня на адресу ФСК «Буковина» надійшов лист від ПФЛ України, у якому повідомлялося про відмову алчевської «Сталі» від виступів у елітному дивізіоні та можливість «Буковини» стати клубом Прем'єр-ліги.

Наступного дня наш клуб відправив відповідь ПФЛ України, де давав згоду на участь у чемпіонаті України – 2013/2014 серед команд Прем'єр-ліги. І все ж, ФСК «Буковина» наголосив на тому, що ще не готовий у повному обсязі відповідати вимогам Регламенту Прем'єр-ліги , бо чернівецький колектив неочікував пропозиції щодо підвищення в класі.

14 червня відбулося засідання Комітету з атестування футбольних клубів ФФУ, де було прийнято рішення про те, що «Буковина» продовжуватиме виступи у першому дивізіоні.

Сьогодні в окремих ЗМІ з'явилася інформація про те, що ФСК «Буковина» не прагнув стати клубом Прем'єр-ліги. Ми ж вирішили запропонувати Вашій увазі лист від ПФЛ України та відповідь, яку надіслав ФСК «Буковина» цій організації. Тепер у футбольної громадськості краю та вболівальників є можливість переконатися у тому, що наш клуб не відмовлявся від можливості виступити у Прем'єр-лізі.

Буду сильно огорчен если "Буковину" все таки прокатят мимо УПЛ. Очень люблю город Черновцы и считаю что его жители заслуживают увидеть лучшие команды страны. Да и сам с удовольствием поехал бы на выезд.
зачем спортивные принципы? зачем Буковина? оставили в ПЛ кого было надо лучше было сразу сократить до 14 команд, раз возникла такая ситуация с отказами
Сховати
Вот-вот. Беспределу нет предела. Лучше сократить кол-во участников УПЛ до 14 (или даже 12) команд. И в УПЛ будет меньше проходных матчей (как в матчах ТОП-команд с остальным пилотоном, так и в очных матчах представителей болота) и в Первой лиге обострится борьба за повышение в классе (ибо сейчас борются за путевку в УПЛ всего 2-3 команды, да и из тех почти все не хотят/не могут там участвовать).
Сховати
мне вообще идеальной для нас видится бельгийская схема розыгрыша играем два круга, потом разбиваем и еще два круга, ведущая шестерка за чемпионство и еврокубки, остальные - за право остаться (лучшей можно дать право в стыковом матче оспорить последнюю путевку в Лигу Европы) в Бельгии 16 команд играет, но у нас бы я для такого розыгрыша 12 оставил