22 травня 2013 10:44
1

Лоренцо Санс: "Реал" оказался Моуринью не по зубам

Бывший президент мадридского "Реала" Лоренсо Санс проанализировал работу главного тренера команды Жозе Моуринью, сообщает испанская пресса.

Напомним, португальский специалист покинет "Королевский клуб" по окончании нынешнего сезона.

"Багаж Моуринью оказался слишком скудным для работы в таком клубе. Я искренне считаю, что "Реал" оказался для него слишком сложной задачей. Он просто войдёт в историю клуба как один из тренеров команды. Моуринью не будет ни одним из лучших, ни лучшим специалистом, работавшим в "Реале", — сказал Санс.

Моур той ще провокатор і гордій, але, як на мене, тренер, який вивів Реал з прокляття 1/8 фіналу ЛЧ і перервав хоч на сезон гегемонію Барси в Прімері має право на повагу і на звання одного з кращих. Так, він скандаліст і дуже складна людина, але як показує практика, Реал і його царські замашки самі ж шкодять клубу. Постійне гноблення тренерів, скандальні футболісти, закулісні ігри і коаліції правління клубу. Гонор подібний до нашого динамівського: постійно рубають з плеча, виганяють тренерів, щосезону оновлюють склад ледь не вполовину, багато суїти і транжирства, а результат значно нижче очікуваного. Ясно, що Реал гранд і завжди ним буде, але от чи заслуговує в останні часи він на звання найкращого клубу, такого, що виграє все підряд і не знає поразок? Ні, і давно вже ні, сезон через три перемога в Прімері, більше 10 років без кубка чемпіонів (навіть без фіналів). І ці результати випливають з того, що тікучка кадрів, нездоровий ажіотаж зі сторони вболівальників і преси, постійний тиск, відсутність командного духу. Команда зірок, класних гравців, але вони один одному чужі, немає однодумства. Масштаби не ті, але ще раз наголошу, схожа ситуація і в нас...