Приємно, що інтерв’ю нашого ведучого Ігоря Циганика, якою б не була тема розмови, не залишають байдужими футбольних уболівальників. Найсвіжіша з таких розмов учора була опублікована та розтиражована ЗМІ. Дехто з наших колег звернув увагу і виділив у заголовок слова «Шахтар не дає інтерв’ю нашому телеканалу з 2010-го року».

У школах та інститутах журналістики навчають, як правильно писати різкі та чіткі заголовки, аби на них «клювала» громадськість. Але іноді корисно читати не лише заголовок, а й увесь текст новини. В її оригіналі передані такі слова Ігоря Циганика: «Ще із 2010 року, відколи наш канал почав транслювати ігри чемпіонату України, ні Мірча Луческу, ні будь-хто із футболістів "Шахтаря" жодного разу не прийшов на наші післяматчеві включення». Далі він додає: «про жодні флеш-інтерв’ю після матчів не йдеться».

«Інтерв’ю» та «флеш-інтервю» - різні речі.

Найбільш уважні глядачі «Профутболу» обурилися і звинуватили Ігоря Циганика в брехні, бо на власні очі бачили в ефірі за 21.04.2013р. інтерв’ю капітана «Шахтаря» Даріо Срни. Так, Ви не помилилися, але Срна дав нашому каналу «інтерв’ю», а не «флеш-інтерв’ю».

Флеш-інтерв’ю – це коротка розмова (у межах 90 секунд) із тренером чи футболістом одразу після фінального свистка мачту біля поля, традиційно на тлі рекламно-інформаційного банера. Флеш-інтерв’ю найбільш цінні для глядачів, адже завжди найемоційніші і найживіші. Своїми емоціями представники Шахтаря із глядачами 2+2, на жаль, не діляться. До речі, цілком офіційно.

Ще влітку 2010-го року прес-аташе Шахтаря Руслан Мармазов заявив керівникам і виробникам трансляцій Чемпіонату України каналу Кіно (попередня назва 2+2), що ні футболісти, ні тренери гірників не будуть давати флеш-інтерв’ю цьому каналу на підставі того, що він не є офіційний мовником. Матч Арсенал-Шахтар 2010-го року став першим у низці ігнорування флешів для 2+2, яке триває, на жаль, дотепер.

З усією відповідальністю заявляємо, що зйомка інтерв’ю з капітанам «Шахтаря» Даріо Срною, а також футболістами «Дніпра» Євгеном Коноплянкою та Сергієм Кравченком після матчу Дніпро-Шахтар була записана у підтрибунному приміщенні Дніпро-Арени спеціально для програми Профутбол. За що окрема і щира вдячність кожному футболістові.

На флеш-інтерв’ю для 2+2 після Дніпро-Шахтар прийшов тільки капітан Дніпра Руслан Ротань.

Шановні глядачі, перед тим як звинувачувати будь-кого у брехні, почитайте правила і дізнайтеся фактаж. Будьте уважні!

P.S. Від імені колективу програми «Профутбол» хотілося б висловити подяку Даріо Срні за розмову в Дніпропетровську, а також Генріху Мхітаряну за подібне інтерв’ю після нещодавнього матчу «Динамо» - «Шахтар», а також всім футболістам «Шахтаря», які не відмовляють у розмові в мікст-зоні. Ми робимо одну роботу!