25 березня 2013 13:25
1

Михаил ФОМЕНКО: "Готовим футболистов к тому, чтобы они могли сыграть по любой схеме"

У понеділок, 25 березня, у конференц-залі стадіону «Чорноморець» головний тренер національної збірної України Михайло Фоменко провів традиційну прес-конференцію напередодні матчу відбірного турніру до ЧС-2014 Україна − Молдова.

- Хочемо поздоровити вас з перемогою у матчі зі збірною Польщі. Чи задоволені ви умовами проживання в Одесі?


- Дякую за привітання. Що стосується умов, то живемо у гарному готелі, тренуємося на базі одеського «Чорноморця». На сьогоднішній день погода дозволяє нам тут проводити заняття. Ви всі бачите, які погодні умови зараз в Україні.

- Що можете сказати про суперника?

- Збірна Молдови - непогана команда, яка звичайно не має такої кількості гравців, що виступають у європейських клубах, як, наприклад, команда Польщі, проте більшість футболістів молдовської збірної грають у російській прем’єр-лізі. А це турнір високого рівня.

- Які заходи ви будете вживати, щоб не повторилася історія з втратою очок, яка сталася в Кишиневі?  


- Це був негативний досвід. Хлопці прекрасно розуміють, що не можна так налаштовуватися на гру, як у першому матчі проти збірної Молдови. Також вони розуміють, що зараз для нас кожна гра − ключова.

Важче оговтатись психологічно ніж функціонально. Матч у Варшаві забрав дуже багато емоцій. Але постараємося завтра все це нівелювати. Знову потрібно говорити про те, що в матчі з Молдовою, як і в грі проти Польщі, на перший план вийдуть морально-вольові якості.

- Збірній України з Молдовою зручніше грати першим номером?


- Жоден матч не можна провести якимось «одним номером». Перед зустріччю зі збірною Польщі я говорив, звісно, трохи жартома, що ми готові діяти і першим, і другим, і третім номером. Ми готуємо футболістів до того, щоб в залежності від ситуації на полі, вони були готові зіграти за любою схемою. Адже не все залежить тільки від нас, а й від суперника також. Потрібно вміти використовувати всі схеми.

- Президент України Віктор Янукович відвідав матч проти збірної Польщі. Також планується його візит і на гру в Одесі. Чи вдалося вам поспілкуватись з Віктором Федоровичем, можливо ви знайомі з ним?


- Особисто з Президентом України я не знайомий, але його присутність на матчі позначиться на команді. Ми захищаємо честь усієї країни, й нам буде дуже приємно, що Президент України буде на матчі. 

Після спілкування з тренером представники ЗМІ відвідали відкрите тренування «жовто-синіх». Погода в Одесі сонячна, але прохолодна, газон на арені «Чорноморець» у доброму стані.  

Янек Парамоном для сборной станет?