18 березня 2013 17:13
1

Вацко: "Выборы главы Львовской Федерации футбола прошли некорректно"

Віце-президент «Карпат» Віктор Вацко заявив про некоректне проведення виборів глави Львівської Федерації Футболу. «Сьогодні відбулися вибори президента ФФЛ. Кандидатів було двоє: чинний глава Ярослав Грисьо, який керує львівським футболом вже 16 років, і легенда «Карпат» Степан Юрчишин. Шанси у обох були рівні. Боротьба була запеклою.

Я володів інформацією, що Ярослав Грисьо - «угодного» діючому керівництву ФФУ. Я зрозумів це однозначно, коли внаслідок наполегливих спроб отримати те, що належить кандидату за законом - поіменний список делегатів і процедурні документи Конференції - «Карпати», висували Юрчишина на вибори, одержали від ФФУ ... триматчеву дискваліфікацію Ігоря Пластуна.

Але те, що сталося під час Конференції, не лізло вже ні в які рамки. Навіть для мене - людину, яка була стороннім спостерігачем без права голосу. «Спікер» дійства Юрій Сорочик не витримав напруги дебатів, потрапивши в аналог шахового терміна «вилка», коли з одного боку стояла правда, прописання в статуті Конференції, а з іншого - «смотрящий» від ФФУ, її віце-президент Володимир Мариновський, що наполегливо вимагав у Сорочик, так би мовити, трохи відійти від цієї правди.

«Спікеру» стало погано. Він втратив свідомість і впав зі стільця на підлогу. Після надання першої допомоги, пошуком «швидкої» та госпіталізації пана Сорочик минуло півтори години. Працювати в такій ситуації було вже неможливо. Для багатьох - особливо тих, що перші кинулися до Сорочик, намагаючись надати першу допомогу, - це був шок. Ряд делегатів залишили Конференцію, яка затягнулася на відверто тривалий термін, ніж було заплановано-регламентовано. І, фактично, за півтори години хаосу делегатські мандати могли перейти від кого завгодно до кого завгодно - ніякого контролю, як при реєстрації, не було.

Яке ж було моє здивування, коли після паузи слово взяв пан Мариновський і заявив, що саме він бере на себе функції «спікера», і Конференція продовжиться! Здивувалися багато в залі. Особливо після того, як пан Мариновський жорстко аргументував цю позицію своєї високою посадою - віце-президента ФФУ, дивно забувши, що за статутом вести Конференцію може тільки її делегат.

Все було зрозуміло. У Юрчишина шансів на перемогу не було. Адже за плечима опонента - система ... Степан Федорович, подякувавши за «демократичність виборів», не чекаючи голосування, покинув зал », - написав Вацко на своїй сторінці в Facebook.

16 березня 2013 року в актовому залі ГНК "Гетьман" (м.Львів) відбулася VIII звітно-виборна Конференція Федерації футболу Львівської області. 61 із 107 зареєстрованих на VIII звітно-виборній Конференції делегатів проголосували за те, щоб обрати Головою ФФЛ - Грися Ярослава Антоновича. Першим заступником Голови обраний Сорочик Юрій Юрійович, а заступниками Голови ФФЛ обрані Понайда Степан Ількович та Заремба Ростислав Ігорович. Делегати VIII звітно-виборної Конференції також обрали членів Виконавчого комітету, Ревізійної комісії та Органів здійснення футбольного правосуддя.

Еще больше покращили покращення:) И это во Львове - столице украинского патриотизма. Никого и ничего не боятся