17 березня 2013 14:25

Бартулович: "Хочется удивить "Днепр"

Младен Бартулович прокоментував поки що короткотривалий, але яскравий весняний спурт від криворіжців, який не може не привертати увагу.

— Младене, неодноразово й президент, і тренер «Кривбасу» заявляли, що команда не має жодного турнірного завдання. Де в такому випадку знаходите мотивацію?
— У нас дуже дружний колектив, тому стараємося грати один за одного та за честь клубу. Як бачите, наразі нам це вдається. Що-що, а у відсутності мотивації й самовіддачі нам навряд чи може хтось дорікнути.

— Чотири очки в двох матчах — передбачуваний результат?

— Те, що ми ним дуже задоволені, факт. А щодо його очікуваності, сказати складно.

— Які головні чинники весняного успіху «Кривбасу» можете виокремити особисто ви?

— Гадаю, тут немає жодного секрету. Уся річ — у якісному тренувальному процесі взимку та підготовці до кожного конкретного поєдинку. Причому остання є всебічною, зокрема з тактичної точки зору. Ось і до наступного матчу готуємося за особливими рекомендаціями й планом.

— Яке значення мала нічия в Києві для наступного матчу, який склався для вас феєрично?

— Визначальне! Адже збори зборами, а ось справжні можливості в офіційних матчах уявити було складно. Нічия з «Динамо» надала нам упевненості й відповідальності, адже зіграти мусили не гірше. Та й мотивація, про яку ви згадували, підвищується, адже в такому випадку хочеться прогресувати.

— Тренер «Зорі» Юрій Вернидуб сказав після поразки своєї команди, що її обіграв один футболіст — Сергій Самодін. Думаю, ви не погодитеся…

— Частково погоджуся, адже Сергій справді показав хороший футбол і забив вирішальні м’ячі. Але, звісно, було би неправильно не відзначити всю команду.

— Олег Таран, як і гравці, не приховував емоцій після перемоги над луганцями. У роздягальні довелося почути фрази від тренера, мовляв, потрібно забути про цю перемогу, рухатися далі й серйозно налаштовуватися на наступний поєдинок?

— Ейфорія в нашій роздягальні панує після кожної перемоги (усміхається). Водночас, говорити нічого не треба, адже всі розуміємо, що на носі — наступний матч, і до нього потрібно розпочинати підготовку, принаймні психологічну, вже після фінального свистка попереднього поєдинку.

— «Дніпро» наклав якісь заборони щодо виходу на поле орендованих футболістів?

— Як правило, дніпропетровський клуб дозволяє грати проти себе всім орендованим. І наразі про жодні заборони також не повідомляв.

— Існує думка, що відкритий футбол проти «Дніпра» — злий жарт. Виходить, гра від оборони й для «Кривбасу» є єдиним шансом привезти очки з Дніпропетровська?

— Запитання про наш стиль є доволі суперечливим. Адже якщо в Києві ми діяли суто від оборони, то в наступному матчі навпаки — як справжні господарі. Відтак не хотів би розкривати всі секрети підготовки до анонсованого поєдинку. Хочеться певною мірою здивувати суперника.

Олександр САЄНКО, «Український футбол»

loo_lane