14 березня 2013 16:20
6

В деле о беспорядках на матче Украина - Англия поставлена точка

30 січня Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ відхилив касаційну скаргу такого собі Іллі Стешенка, залишивши рішення суду першої інстанції та ухвали апеляційного суду без змін. Таким чином було поставлено крапку в резонансній справі, щодо інцидентів які мали місце під час офіційного матчу національної збірної України проти команди Англії в Дніпропетровську.

Нагадаємо, 10 жовтня 2009 року під час матчу відбірного турніру чемпіонату світу Україна − Англія мали місце масові заворушення та порушення громадського порядку, котрі зафіксували офіційні особи ФІФА. Паління фаєрів та кидання їх на футбольне поле ледь не призвело до зупинки матчу, а Федерація футболу України, згідно з рішенням Дисциплінарних органів ФІФА, сплатила штраф в розмірі 53 000 швейцарських франків. Поведінкою горе-фанатів були здивовані і обурені представники FA й англійські уболівальники. А перший віце-президент Федерації футболу України Сергій Стороженко, під час одного з прямих ефірів на радіо BBC від імені ФФУ приніс вибачення за інцидент перед англійською федерацією і англійським народом.

Співробітниками правоохоронних органів було виявлено порушників громадського порядку. Постановами Кіровського районного суду міста Дніпропетровська від 11 жовтня 2009 року до адміністративною відповідальності було притягнуто чотирьох осіб − Іллю Стешенка, Максима Трейтяченка, Дмитра Добрякова та Дмитра Кутєпова. 

У березні 2010 року Федерація футболу України звернулася до суду з позовом до вищеназваних осіб з вимогою стягнути з відповідачів грошові кошти в порядку регресу в рівних частинах по 103 139 грн 37 коп з кожного. Святошинський районний суд міста Києва своєю ухвалою від 27 липня 2012 року стягнув з Іллі Стешенка, Максима Трейтяченка, Дмитра Добрякова та Дмитра Кутєпова на користь Всеукраїнської спортивної громадської організації «Федерація футболу України» 103 139 грн 37 коп з кожного та судові витрати 1085 грн з кожного. Це рішення своєю ухвалою від 4 вересня 2012 року залишив без змін і апеляційний суд міста Києва, до якого зверталися відповідачі.

Як ми вже вказували, вища адміністративна інстанція залишила всі рішення без змін, а скарги засуджених без задоволення.

Таким чином, за паління фаєрів та вторгнення в ігрову зону, порушникам доведеться з власної кишені відшкодувати збитки на чималу суму. Втім, усім треба пам’ятати найголовніше: від таких витівок в першу чергу страждає імідж країни та національних збірних, який, як відомо, створюється роками наполегливої праці, але може бути зруйнований за кілька хвилин однією протиправною дією. Лише одними штрафами справі не зарадиш.

loo_lane 

Матч помню, а беспорядков не помню. Что за манера пошла на бедняков перекладывать штрафы? Они и так во время этих судебных заседаний по-несколько раз в штаны наложили.
Сховати
Интересная логика - за безголовых дебилов должен добрый дядя платить?
Сховати
Добрый дядя продает этим же "безголовым дебилам" билетики, пивко и футболки. И если один из тысяч таких опустошит кармашек на 100 тыс ,то дядя в накладе не останется.
Сховати
Такое даже и комментировать смысла нет.
"Безнаказанность порождает анархию" (С) Если не устраивать "показательной порки", (причём заслуженной), то стадионы превратятся в место, опасное для посещения нормальными людьми. Причём, в данном случае платят виновники. Другое дело, что выявили только четверых из десятка фаерометателей и они расплачиваются за всех
"Безнаказанность порождает анархию" (С) Если не устраивать "показательной порки", (причём заслуженной), то стадионы превратятся в место, опасное для посещения нормальными людьми. Причём, в данном случае платят виновники. Другое дело, что выявили только четверых из десятка фаерометателей и они расплачиваются за всех