18 грудня 2012 17:32

Александр ЗАТУЛКО: "Кучук в "Кривбассе"? Ничего об этом не знаю"

Як живеш, командо? Як ся маєш, «Кривбасе»?

«Ся маю…» — мабуть, приблизно так відповіли би представники 12-ї команди ПЛ на це запитання. Якби захотіли вийти на зв’язок: станом на обід понеділка 17 грудня офіційна сторінка ФК «Кривбас» не оновлювалася майже тиждень…

Якщо початок прем’єрного місяця зими позначився прем’єрним снігом, то під середину грудня «білих мух» в Україні налетіла така маса, що в окремих регіонах і ланках народного господарства оголосили надзвичайну ситуацію. Вочевидь, щось подібне сталось у ФК найвищого національного дивізіону — криворізькому «Кривбасі»: на цілих шість днів офіційний веб-портал «червоно-біло-чорних» ніби застиг на новині, датованій 11 грудня, бо після — нічичирк!

Коли спробували з’ясувати ситуацію в клубного керівництва, зуміли дещо дізнатися, проте, загалом, небагато: керманич «Кривбасу» Олександр Лівшиць перебуває у відпустці — «в зв’язку із сімейними обставинами», а генеральний директор Олександр Затулко попервах не міг знайти часу для спілкування. Утім, усе ж з’ясувалося, що в надрах ФК існує, умовно кажучи, «Список Затулка» — реєстр трансферних планів криворіжців, однак його, крім самого «автора», ніхто не бачив «уживу». У т. ч. уже тричі згадуваний мною офіційний веб-сайт «Кривбасу».

Зрештою, Олександр Володимирович, як завше привітний, зв’язався з нами, повідомивши, що…
— …Наш сайт завмер із простої причини: ми — не спамери, не хочемо заповнювати свою сторінку в Інтернеті абичим. Є новини — пишемо про них. Немає — вибачте.

— Одначе кажуть, що ви вже підготували трансферний «каталог» — реєстр футболістів «Кривбасу», з якими найближчим часом попрощаєтеся, й тих, кого запросите?
— Це не зовсім правда. Ви маєте розуміти, що я — генеральний директор клубу, в мене інші функції, а питання кадрів — то прерогатива нашого тренера, Олега Анатолійовича Тарана, який перебуває у відпустці. Коли він вийде, а станеться це у 20-х числах грудня, тоді ми з ним і поговоримо з цього приводу.

— Але, все-таки, попередній список існує?
— Давайте орієнтуватися на факти: наразі «Кривбас» залишило двоє виконавців, про яких усі знають (офіційно виставлені на трансфер воротар Ігор Іващенко та захисник Артем Бобух; подейкують і про іншого кіпера — Віталія Реву. — Я.О.). Поки все.

— Тут іще промайнула інформація, що взимку у вас тренер зміниться: один піде, інший, на прізвище Кучук, прийде.
— (Рішуче). Нічого про це не знаю. Повторюю: невдовзі зустрінемось із Тараном, обговоримо найближчі плани роботи.

Ярослав ОЛЕКСАНДРОВ, «Український футбол».