18 грудня 2012 14:31
1

Шестеро динамовцев поедут на Мемориал Гранаткина

З 5 січня 2013 року у Санкт-Петербурзі розпочнеться турнір ім. Гранаткіна, участь у якому візьме й українська юнацька збірна U18 (юнаки 1995 р.н.). Наприкінці грудня 23 гравця відправляться на збори до Білорусі, де тренерський штаб обере 18 чоловік, які поїдуть на змагання у складі команди.

Перед зборами головний тренер юнацької збірної U18 Олександр Петраков розповів прес-службі ФФУ, що очікує хлопців на зборах та як наставники планують готувати їх до відповідального турніру.

- Частина гравців закінчила змагання 13 листопада, частина 1 грудня. Тому наше першочергове завдання − за короткий строк відновити функціонал футболістів. Їх очікує дуже важкий та жорсткий турнір − за 9 днів буде зіграно п’ять матчів та на штучному газоні.

- Як Ви будете готувати гравців до важливих ігор?

- Наша збірна буде проводити збори у білоруському Гомелі, там же пройдуть й контрольні матчі на відкритому повітрі з командами першої та другої ліги Білорусі, а також з дублем ФК "Гомель". Заплановані зустрічі 28 та 30 грудня − по дві гри кожного дня. Команду поділимо на два склади, які й зіграють у ці дати. Після цього ми відберемо 18 кращих та 3 січня відправимося до Санкт-Петербургу.

- Чи є травмовані гравці, втрата яких може позначатися на грі команди?

- На жаль, маємо багато втрат перед цим турніром. Відновлюється після травм цілий ряд гравців основного складу. Це Микита Бурда, Роман Лазарович (обидва "Динамо" Київ), Дмитро Білоног, Микита Безуглий (обидва − "Шахтар" Донецьк), Ігор Калінін ("Іллічівець" Маріуполь) та Микита Вєтров ("Металург" Запоріжжя).

- Хто їх зможе замінити?

- Ми вже запросили хлопців, які стануть дебютантами на турнірі ім. Гранаткіна, а дехто й новачком збірної: Євгена Чумака та Олексія Мілютіна з київського "Динамо", Дмитра Луканова та Віталія Чіжикова з луганської "Зорі", вихованця харківського "Металісту" Сергія Сізого, Микиту Татаркова з "Металургу" (Запоріжжя), Дмитра Кравченко з "Ворскли" та Євгена Маліка з "Волині".

- Дякуємо за розповідь. Бажаємо вдалих зборів та матчів.

- Спасибі. Вітаю усіх шанувальників футболу із святами, що наближаються − Новим Роком та Різдвом!

Нагадаємо, що за результатами жеребкування українці були розподілені до групи "А". Їх суперниками стали збірні Чехії, Азербайджану та Литви.

Наводимо список гравців, які викликані на збори юнацької команди U18:

Воротарі: Богадн Сарнавський ("Арсенал" Київ), Ярослав Ставицький ("Шахтар" Донецьк), Віталій Чіжиков ("Зоря" Луганськ)

Захисники: Вадим Шевчук ("Динамо" Київ), Павло Полегенько ("Динамо" Київ), Тарас Качараба ("Шахтар" Донецьк), Едуард Соболь ("Металург" Запоріжжя), Юрій Ткачук ("Металіст" Харків), Євген Малік ("Волинь" Луцьк), Олексій Мілютін ("Динамо" Київ)

Півзахисники: Євген Чумак ("Динамо" Київ), Ігор Харатін ("Динамо" Київ), Артем Габелок ("Шахтар" Донецьк), В’ячеслав Танковський ("Шахтар" Донецьк), Сергій Сізий ("Металіст" Харків), Дмитро Кравченко ("Ворскла" Полтава), Юрій Яструб ("Карпати" Львів)

Нападники: Артур Міронян ("Шахтар" Донецьк), Роман Яремчук ("Динамо" Київ), Артем Радченко ("Металіст" Харків), Дмитро Луканов ("Зоря" Луганськ), Микита Татарков ("Металург" Запоріжжя), Тарас Завийський ("Карпати" Львів) 

Чому немає Тищенка з Динамо? Про травму не повідомляється...