23 листопада 2012 14:20
1

"Оболонь" лишилась спонсора

Акціонерне товариство «Оболонь» протягом 15 років було практично єдиним спонсором громадської організації футбольний клуб «Оболонь». За цей час перша команда футбольного клубу досягла значних успіхів, піднявшись з ІІ ліги до Прем’єр-ліги українського футболу, де провела 6 сезонів.

Паралельно зі спортивним зростанням розбудовувалась інфраструктура, в т.ч. були збудовані тренувальні поля в м. Буча та футбольний стадіон в Оболонському районі Києва.

Спонсоруючи футбольний клуб, акціонерне товариство сподівалося на те, що кошти завжди будуть використовуватись за прямим призначенням, а відділ аудиту товариства підтверджуватиме це в своїх звітах. Однак, останніми роками стараннями окремих функціонерів футбольного клубу акціонерне товариство було позбавлене можливості проводити аудит використання коштів. Крім того, ті ж функціонери клубу в міжсезоння, без дотримання установлених процедур футбольного клубу, самовільно відправили в інші команди окремих провідних футболістів, що перебували на контрактах. На звернення Президента на громадських засадах до засновників футбольного клубу зібрати збори учасників громадської організації ФК «Оболонь» від 12 вересня 2012 року для розгляду назрілих питань до цих пір не надійшло жодної відповіді

Нещодавно стало відомо, що окремі футбольні функціонери клубу ще влітку 2011 року самочинно підписали між собою довготривалі контракти, які передбачають дуже великі зарплати та компенсації за достроковий розрив цих контрактів, та зареєстрували їх у відповідних футбольних органах.

Таким чином, стараннями окремих нечесних функціонерів, які мають право підписувати документи та ставити печатку футбольного клубу, публічне акціонерне товариство позбавлене можливості та не бачить більше необхідності спонсорувати громадську організацію ФК «Оболонь». 

ну и пиво говенное...