25 жовтня 2012 12:56
4

Экс-игроки "Карпат" и тернопольской "Нивы" о матче "Порту" - "Динамо"

Матч «Порту» -- «Динамо» -- 2:1 для «СПОРТИВКИ» проаналізували легендарні гравці львівських «Карпат» і тернопільської "Ниви".

Богдан СТРОНЦІЦЬКИЙ (воротар): «Звинувачувати Шовковського у пропущених голах не варто»
Гра «Динамо» пішла в краще русло у порівнянні в попередніми іграми. Звинувачувати Шовковського у пропущених голах не варто. У другому голі помилка центральних захисників призвела до голу. Нападник «Порту» пробив під нашим воротарем.

Основна проблема «Динамо» -- це відсутність колективної гри, відсутність «динамівського» духу. Хоча в принципі, гра «Динамо» моментами проглядалася у плані колективізму, хоча його ще занадто мало, щоб гра з такими командами, як «Порту» на рівних.

Володимр ВІЛЬЧИНСЬКИЙ (захист): «З таким обличчям, як у Михайличенка на похороні треба сидіти»
Хоча й «Динамо» програло та все ж гідно. Щоправда, чогось все-таки їм не вистачає. У футболістів не горять очі. Таке враження, що окремі гравці «Динамо» відбувають номер. Немає емоцій, а футбол без емоцій не може бути. Ви звернули увагу на тренерський штаб киян. З таким обличчям, як у Михайличенка на похороні треба сидіти, а не на футбольному матчі. Таке враження, що він приречений. Тільки забили гол – ожив, пропустили – знову присів на лаву. Вважаю, що «Динамо» потребує перезавантаження.

У пропущених голах цілковита вина захисників. Голи були забиті після розрізних пасів. Проблема у тому, що «динамівські» захисники розташовуються дуже широко один від одного. Виникають діри, які не встигають закривати. Провали у першому голі Бетао, Тайво у третьому і центральних оборонців в даному випадку Хачеріді у другому.

Роман ТОЛОЧКО (півзахист): «Порту» сильніша команда в індивідуальному плані від «Динамо»
«Порту» сильніша команда в індивідуальному плані від «Динамо». Португальці мали моменти і їх використали. У перші 15 хвилин «Порту» активно атакувало, мабуть, у них таке було завдання. Кияни цей натиск стримували, але все-таки «Порту» свого досягло.

Півзахисники «Динамо» виглядали непогано. Зокрема, Ярмоленко віддав гольовий пас і виглядав трішки краще, ніж у попередніх іграх за «Динамо» та за збірну України. Велозу більш-менш пристойно виглядав. Гусєв намагався загострювати гру і з флангу і по центру.

«Динамо» не вистачило індивідуального рівня. А загалом у порівнянні з попередніми матчами «Динамо» виглядало доволі непогано.

Ігор ЯВОРСЬКИЙ (напад): «Динамо» не вистачає швидкісного переходу від оборони в атаку»
Розраховувати на позитивний результат при такій захисній лінії і зовсім маленькій підтримці в атакувальних діях було важко. «Динамо» не вистачає швидкісного переходу від оборони в атаку. Дуже мала підтримка Ідеє попереду. Лише Гусєв сьогодні та Ярмоленко намагалися підтримувати Брауна попереду. Та й то Ярмоленко не зовсім діяв ефективно. А більше ніхто й не допомагав в лінії атаки.

Прорахунки в обороні двох центральних захисників «Динамо» не дозволили, навіть при тому, що кияни забили два голи, розраховувати на позитивний результат. «Порту» все-таки не так команда, яка дає збій.

Щоправда, з приходом українських тренерів у «Динамо» появився маленький промінчик надії. Було видно, що кияни старалися, але важко за такий короткий час об’єднати футболістів у єдине ціле…

мне всегда нравился СаШо и я был против "давать шанс молодым" сначала Рыбке, потом Богушу, потом Бойко и Ковалю... но вчера впервые мне было очень стемно при любом подходе к нашим воротам и мне не было так стремно когда на воротах стоял Коваль против Фейенорда и Боруссии. СаШо за 6 игр после возвращения пропустил 12 голов! так что похоже пора ему все же отдать пост номер 1 Кроме того у нас похоже всего 1 защитник в команде и это Хачериди. Михалик - портачит чуть ли не в каждой игре привозя голов больше чем забивает вся команда. Тайво - вечно где-то гуляет, а Хачериди работает за него. А когда он в нашей штрафной видит противника с мячом я подсознательно жду, что он сейчас его снесет и будет пенальти. К тому же из под него вечно идут навесы, не плотно держит игрока и дает навешивать. Силва - постоянно теряет позицию при контратаках противника, при атаке с левого фланга уходит в район 11 метровой и вечно оставляет за собой свободную зону на своей позиции. В атаку не ходит, а если ходит то в оборону не успевает. Бетао - вроде толковый защитник, но пересидел в запасе. Когда он справа, то сильно уходит на фланг и не помогает центру, когда в центре - то он начинает метаться. Хотя пара Бетао-Хачериди мне нравилась. Гусев - часто уходит в атаку и не успевает вернуться, часто теряется при хорошем противнике, очень заметно что не его позиция. Юссуф - очень давно не играл и в него в принципе из всех тренеров верил один Семин в первый приход. Алмейда -очень давно не играл, сложно его оценить.
Блин, экспертов нынче развелось как ...
" ... Звинувачувати Шовковського у пропущених голах не варто. У другому голі помилка центральних захисників призвела до голу. Нападник «Порту» пробив під нашим воротарем." Уже говорил, повторюсь. Раньше, когда Шовковский становился в рамку ворот, была уверенность и спокойствие, что даже если напортачит защита, то Саша вытащит. Теперь этого, к сожалению, я не чувствую. Может травма выбила СаШо из колеи.Хотя если взять Пятова, сколько он лавку грел пока играл рыбный?... Не клеится у Шовковского в последнее время.
Сховати
Тільки от у Коваля теж не клеїться... І що робити?