24 жовтня 2012 14:57
10

Станислав БОГУШ: "В мастерстве "Порту" не уступаем"

Воротар «Динамо» про матч у Португалії.

— Про матчі чотирирічної давнини. Добре пам’ятаю ті часи ігор проти португальців: я провів і виїзний, і домашній матчі повністю. Зрозуміло, що емоції залишилися діаметрально протилежні: згадки від двобою у Порту найсвітліші, а від київського протистояння — дуже і дуже гіркі, адже вирішальний м’яч ми пропустили у компенсований арбітром час.

За тими матчами найбільше запам’ятався капітан та лідер команди Лучо Гонсалес: головний конструктор атак у нападі, який може і розвинути наступ, і самостійно його завершити, і, що важливо, вміло працює на оборону — власне, у київському матчі Гонсалес показав себе у всій красі, забивши переможний м’яч. Знаю, що після кількох років у «Марселі» Лучо повернувся у «Порту» і знову утвердився у статусі лідера. Справді, дуже сильний гравець. Хто ще запам’ятався? Ну, звісно, Халк — тоді він ще не був лідером, переважно виходив на заміни, але його грандіозний потенціал складно було не помітити. Лісандро Лопес — теж дуже сильний форвард, який, щоправда, уже кілька років виступає за «Ліон». Непоганий голкіпер у «Порту», який і досі перебуває у клубі, — бразилець Елтон. Якщо говорити загалом, то пам’ятаю передовсім свої емоції, аніж якісь деталі: повторюся, відчували неймовірну радість та щастя на «Драгау» й гірке розчарування на стадіоні «Динамо» кілька тижнів по тому.

Про нинішніх «драконів». І те «Порту», і сьогоднішнє — команда дуже сильна, збалансована. Мабуть, усі помітили, що, попри різноманітні трансформації у складі чи на тренерському містку, «Порту» ніколи не втрачає свого почерку, ігрового стилю. Ця команда має дивовижну властивість не помічати втрати лідерів. За останні роки клуб полишила велика кількість ключових гравців, але завдяки вдалій селекції заміна їм знаходилася моментально. Впевнений, що втрата того ж таки Халка якоюсь катастрофою точно не стане. Так само, як і пережили португальці продаж Фалькао або вже згадуваного Лучо Гонсалеса. У цьому напрямку клуб працює блискуче.

Давати глибшу оцінку нинішньому «Порту» мені складно. Зізнаюся, повних матчів цього клубу не бачив — ані у чемпіонаті, ані у Лізі чемпіонів. Знаю, що нині у них підростає чергова зірка — Хамес Родрігес. Мабуть, скоро продаватимуть і його за десятки мільйонів.

Про шанси «Динамо». Чи існує рецепт успіху на «Драгау»? Ну, знаєте, не все так просто. Якщо брати нашу ситуацію, то, вважаю, найголовніше — це збереження концентрації, максимальна дисципліна та прояв характеру. Ці фактори, так би мовити, — обов’язкові, адже без них нічого не вийде. Звичайно, у період такої тривалої кризи складно налаштовуватися психологічно, але нічого не поробиш — з негативними емоціями доведеться якось впоратися. Загалом же притримуюся думки, що за підбором гравців, індивідуальним рівнем футболістів або, простими словами, елементарною майстерністю наша команда португальцям нічим не поступається. Інша справа, хто у якому стані та настрої підходитиме до матчу…

"Український футбол" 

У меня Богуш асоциируетса с первым приходом Сёмина...
Давай уже возвращайся на поле, а то у СаШо нет достойной замены!
Сховати
Коваль для тебя проходимец?
Богуш добротный вратарь - поэтому жалко, что у нас сидит. Лучше бы играл где-то
Сховати
Богуш в свое время смог безболезненно заменить Шовковского, а Коваль уже достаточно напортачил. Да и не особо я верю во вратарей с таким ростом.
Сховати
Грубых ошибок Макс почти не допускает поэтому обвинять только его в голах нельзя. Да и вся защита играет хуже чем в первый приход Сёмина. А по поводу роста - достаточно вспомнить, что Оливер Кан был не выше!
Сховати
Грубых может и не допускал, но надежностью не отличался. А с данными роста Коваля явно что-то не то. Пишут 188-189 см, но на фото он явно ниже Ярмолы (189), одного роста с Тайво (183) и чуть пониже Гармаша(186). Поэтому Оли Кан (188) явно повыше будет.
Сховати
В последних своих матчах он допускал ошибки на выходах что и приводили к пропущеным мячам
Позвольте с вами не согласится. Как сказал предыдущий оратор - Богуш добротный вратарь, но не более. Он не смог заменить Сашу полностью. Да он меньше ошибался чем Коваль, но никогда не был специалистом по сложным мячам - все залетало. А Коваль лажает не намного чаще, молодого Шовковского. Посмотрите сколько ляпов у Нойера, Касильяса, а сколько в свое время ловил бабочек Кан? Но все эти вратари, могли вытянуть "мертвые" мячи, и лично принести очки в матче. А Богуш такого никогда не делал.
Сховати
Не согласен, я тогда, так как сейчас не ждал возвращение СаШо в стой и ностальгия по Шовковскому при Богуше меня не посещала))