14 жовтня 2012 11:42

Игрок "Буковины" считает, что арбитры украли у его команды минимум 9 очков

Гравець "Буковини" вважає, що арбiтри вкрали у команди щонайменше дев'ять очок

Майже кожного туру обуренi тренери висловлюються про свавiлля арбiтрiв. Дiйшло до того, що реферi називають "убивцями". Так охрестив арбiтрiв наставник чернiвецької "Буковини" Вадим Заяць пiсля гри своєї команди iз "Сумами".

-- Суддi просто "вбивцi", вони знищують "Буковину", -- сказав Вадим Заяць. -- Можу припустити, що зараз мстять за "Севастополь" (у минулому сезонi чернiвецька команда принципово не програла "Севастополю" у резонансному поєдинку i не дозволила кримчанам потрапити до прем'єр-лiги. -- Авт.)... Ми граємо проти 14 чоловiк. Суддi нас не пускали до ворiт. Я можу стверджувати: якби нам судили нормально матчi, ми давно були б у прем'єр-лiзi.

-- Як саме арбiтри "вбивають" команди в першiй лiзi? -- розпитуємо Степана Маковiйчука, одного з найбiльш досвiдчених гравцiв "Буковини".

-- У першому таймi ми атакували. Суперники порушили правила на Яворському. Суддя не зупинив матчу. Сумчани органiзували атаку i забили гол. У другому таймi м'яч влучив у руку одного з опонентiв, коли той перебував у штрафному майданчику. Арбiтр мав призначати пенальтi. Не призначив. I це притiм, що був за 5 метрiв вiд мiсця епiзоду. Видно, просто не хотiв цього пенальтi. Було багато й iнших моментiв, коли суддi не дозволяли нам грати у свiй футбол.

Шкода, що ми програли. Хоча горiли бажанням перемогти, аби врятувати нашого тренера. Перед матчем були розмови про те, що Вадим Заяць за крок до вiдставки. Це нас стимулювало, бо кожен хоче працювати пiд орудою цього тренера. Та суддi завадили нам виграти.

-- Чи справдi "Буковина" могла б потрапити у прем'єр-лiгу, якби не свавiлля арбiтрiв?

-- Зважте самi: нинi лiдирує алчевська "Сталь" iз 29 очками. На одне очко менше має "Севастополь". 27 очок у "Зiрки" i 26 -- в "Олександрiї". Натомiсть "Буковина" нинi аж на 13-му мiсцi, маючи у своєму активi 17 очок. На мою думку, арбiтри вкрали в нас щонайменше дев'ять пунктiв. Додайте цi бали -- i "Буковина" вже в зонi борцiв за вихiд у прем'єр-лiгу.

-- Чим пояснити неймовiрну щiльнiсть у турнiрнiй таблицi першої лiги? Шоста команда програє лiдеровi вiсiм очок, а четверта -- якихось три пункти...

-- Команди рiвнi за класом. Я не маю на увазi фiнансову потугу клубiв. Усi ми рiвнi за iгровими можливостями. Тому-то виникла така iнтрига. Якщо всi команду йдуть щiльно, то це плюс першiй лiзi.

-- А як щодо фiнансових можливостей?

-- У моїй командi з фiнансами все гаразд, зарплату виплачують вчасно. Але побутує чомусь така думка, що найбiльше готовi до виходу в прем'єр-лiгу "Севастополь" та "Олександрiя". Принаймнi у кримському клубi зарплати найвищi. Зрештою, ця команда показує непоганий футбол.

-- Нинi можна почути нарiкання, що матчi першої лiги вiдбуваються у буднi о 16.30...

-- Так, це заважає уболiвальникам прийти на стадiони. В обiдню пору чернiвецькi люди на роботi, їм не до футболу. Тому вiдвiдуванiсть значно зменшується. Поєдинки варто органiзовувати у вихiднi, а не у буднi.

Олег Зубарук