12 жовтня 2012 19:27
11

Мирон МАРКЕВИЧ: "Всегда хотел, чтобы Гусев играл за "Металлист"

Говорячи на тему дисбалансу легіонерів і українців у команді,головний тренер «Металіста» зазначив, що Оберемко й Лисенко будуть виставлені на трансфер

— Існує думка, що одна з головних проблем «Металіста» — нерівність складу, конкретніше — українці недотягують до рівня легіонерів, які й задають тон у грі команди.
— Це очевидно настільки, що й говорити нічого. Та це лише означає, що взимку потрібно буде активно попрацювати на українському трансферному ринку. Ми це розуміємо, але від нинішньої проблеми нікуди не подінешся. Той факт, що в Лізі Європи в стартовому складі першого матчу зіграли двоє українців, а в іншому — лише Горяїнов, підтверджує думку, що на українців і в Європі розраховувати складно.

— А в чемпіонаті ви задіяли одинадцять вітчизняних футболістів, при чому семеро з них — старші за 30, а з молодших партнерів більш-менш стабільно грає тільки Барвінко. Скажіть, ви мусите опиратися на вікових виконавців не від хорошого життя чи це частина продуманої стратегії?
— Яка там стратегія, я вас прошу… Якщо відверто, то просто використовую тих, хто є під рукою, — не більше, не менше. Скажімо, в матчі з «Шахтарем» не могли грати травмовані Барвінко й Ребенок, а також пропускав зустріч дискваліфікований Едмар. У підсумку, довелося ставити Березовчука, який до цього довго не мав змагальної практики, лікувався. У підсумку, Андрій зіграв на морально-вольових і не зіпсував каші, але, уявіть лише, як мусимо перелаштовуватися й шукати вихід із ситуації, коли не можемо розраховувати бодай на одного-двох українців.

— Наскільки виправдовують ваші сподівання новачок Ребенок і Шарпар, якого повернули з оренди у «Волині»? Чи бачите в цих виконавцях потенціал для кар’єрного зростання?
— Ребенок має виконувати на полі ті ж функції, що й Тайсон і Вілліан. Але, не прагнучи образити Павла, зазначу, що бразильці просто сильніші за нього. А Шарпар — гравець рівня середняка українського чемпіонату. Інакше кажучи, команди, яка не має жодних турнірних завдань. А в нас вони, безсумнівно, є.

— Інший новачок останнього міжсезоння — Оберемко, а також Лисенко — зникли із заявки команди в чемпіонаті. Чому? І чи означає це, що невдовзі «Металіст» із ними попрощається?
— Безсумнівно, обидва будуть виставлені найближчим часом на трансфер. Вони так само є гравцями рівня команд без завдань, хоча в таких колективах, мабуть, були би на провідних ролях. Щодо Оберемка, зауважив би, що він має свій непоганий рівень майстерності, та якщо Андрій хоче грати, то потрібно демонструвати ще й характер. Звісно, якщо це можливо в цьому випадку. Загалом, нам здавалося, що зможемо обох реанімувати для висококласного футболу, але…

— Як оціните потенціал клубної школи «Металіста»? Чи є гравці, крім Барвінка, яких можна вже найближчим часом підпускати до основного складу?
— У нас є просто фантастичні пацани в школі. Справді. Але на серйозному рівні вона працює лише три роки, тож за молодіжний склад, який, між іншим, йде в першості серед лідерів, виступають гравці переважно 1995–1996 років народження. Отож говорити всерйоз про 16-річних хлопців поки зарано — це питання навіть не завтрашнього дня. Утім, з-поміж усіх виокремив би Радченка, Андрієвського, Азацького. Про Барвінка не згадуватиму, оскільки він уже є гравцем основного складу — як приємний виняток.

— Зрозуміло, що ринок українських футболістів — дуже обмежений, та все ж: чи є виконавці, які можуть підсилити «Металіст», причому їхні трансфери є більш-менш реальними?
— Прізвищ цих виконавців не називатиму, щоби зайвий раз не турбувати громадськість, але скажу так: у кожному клубі прем’єр-ліги є по одному-двоє футболістів високого класу. Але як тільки починаєш говорити про трансфер… Не знаю, як люди взагалі можуть вимовити такі неадекватні суми…

— Усе ж, окремо спитаю про Олега Гусєва, інтерес до якого давно приписують харківському клубові.
— Як тренер, завжди хотів, аби Гусєв грав за «Металіст», але ж ви розумієте, що виступає він не за абикого, а за «Динамо»…

Анатолій ВОЛКОВ, "Український футбол".

Пусть посчитает, скольких украинцев он продал. Семерых, кажется. А теперь ноет.
Круто... Грубо говоря "опустил" своих игроков и ещё хочет их кому-то продать:)
Маркевич всё больше и больше украинофоб. К сборной этого человека подпускать нельзя на пушечный выстрел. Получается Рамос да Семин, и Газзаев тот же большие украинские патриоты чем этот удод
Сховати
Согласен. Пусть поедет тренировать в Бразилию, там украинцев нет. Только, и Маркевич там никому не нужен.
да хрен тебе на воротник, а не Гусева!!! иш че захотел ...
Кемську волость?? - а хрен тебе!
100 миллионов фунтов на стол...и мы подумаем...
Губу пускай закатает назад.
Он на,что намекает.Дулю з маком,а не Олега.
«Дырку ты от бублика получишь, а не Шарапова!..»
Гусев наш пацан