29 вересня 2012 11:34

Богдан СТРОНЦИЦКИЙ: "Блохину в "Динамо" будет тяжелее, чем в сборной"

Знаменитий футболіст «Динамо», тренер національної збірної України Олег Блохін призначений головним тренером «Динамо». Контракт розраховано на чотири роки. Учора відбулося офіційне представлення Блохіна гравцям «Динамо» Київ. Окрім того Олег Володимирович готуватиме збірну України до найближчих двох матчів з Молдовою 12 жовтня та Чорногорією 16 жовтня. Плюси та мінуси від цього призначення для «Динамо» (Київ) та збірної України, а також чи зуміє Олег Блохін налагодити гру в київському клубі для «СПОРТИВКИ» проаналізував колишній воротар "Карпат" Богдан Стронціцький.

- Олег Блохін перед тим як вибрати посаду головного тренера київського «Динамо» зважив усі «за» та «проти». Це – рішення, яке треба поважати. Зараз Федерація футболу України після того, як Блохін ще підготує збірну України до двох матчів з Молдовою та Чорногорією повинно шукати компетентного фахівця. Швидше за все таким може стати Олексій Михайличенко. Та й не варто забувати, що своїх помічників по збірній Блохін забирає з собою в «Динамо». А тому після двох ігор з молдаванами та чорногорцями він дає можливість та час Федерації запросити тренера на посаду збірної України, який би вже собі підібрав тренерську команду. Відхід Блохіна зі збірної піде не на користь головній футбольній дружині.

У «Динамо» в Блохіна буде зовсім інший підхід до справи у плані того, що не всі гравці є українцями. У «Динамо» є багато легіонерів, до яких треба знайти підхід, щоб вони перейнялися «динамівським» духом та зрозуміли, що «Динамо» є командою з футбольними традиціями та історією. У легіонерів специфічний підхід до праці, тому Блохіну у «Динамо» буде трішки важче працювати, ніж зі збірною України, де усі громадяни однієї держави.

Враховуючи те, що Блохін корінний «динамівець» він зробив хороший крок на користь «Динамо». Гадаю, у нього все складеться на посаді головного тренера у цьому клубі. Він зуміє поставити ігрову дисципліну за межами футбольного поля.

Ті результати, які демонструє «Динамо», особливо в останніх матчах для Ігоря Суркіса стало вже наболілою темою. Якщо він відважився зробити такий крок, як зміна головного тренера по ходу сезону (чемпіонат України, груповий етап Ліги чемпіонів) значить на те були вагомі причини. Точка кипіння у нього вже дійшла до межі, та й довіра, мабуть, вичерпалася до Сьоміна. Адже «Динамо» на усіх трьох фронтах не демонструє гри, а тільки «попадає».

Які перші кроки у такій ситуації, в якій зараз «Динамо» він робитиме на посаді головного тренера команди знає, мабуть, лише він і його тренерський штаб. Для позитивного результату насамперед треба налагодити ігровий малюнок у плані дисципліни. Адже можна програти, від цього ніхто не застрахований, але при цьому демонструвати характер та гру. А зараз цього у «Динамо» не проглядається.