23 вересня 2012 10:12

Александр ИЩЕНКО: "Заметил в матче с "Динамо", что у футболистов "Карпат" нет огонька в глазах"

Заслужений тренер України Олександр Іщенко оцінив гру «зелено-білих» під керівництвом болгарина

Після дев’яти ігор футбольної Прем’єр-ліги в доробку львівських «Карпат» тільки вісім очок. У турнірній таблиці «зелено-білі» посідають 14-те місце.

Під керівництвом болгарського фахівця Ніколая Костова «карпатівці» вже провели шість матчів, у яких двічі перемогли, одного разу зіграли внічию і зазнали трьох поразок. На думку заслуженого тренера України, екс-наставника «Карпат» і ще низки команд національної Прем’єр-ліги Олександра Іщенка, за цей час болгарин не вніс помітних змін у малюнок гри львівської команди. А тому про поліпшення якості в діях «зелено-білих» говорити годі. Це засвідчила виїзна поразка підопічних Ніколая Костова в поєдинку дев’ятого туру Прем’єр-ліги в матчі зі столичним «Динамо». «У цій грі «Карпати» мене відверто розчарували, — поділився думками з «Газетою» Олександр Олексійович. — «Зелено-білі» показують слабку гру. Теперішня команда навіть близько не стоїть поряд із тією, що була кілька років тому».

За словами експерта, конкретні причини невдалої гри «Карпат» можуть назвати або самі футболісти, або наставники команди. Адже для цього треба перебувати всередині колективу. «В цій справі можу констатувати лише факт. Помітив у протистоянні з «Динамо», що в очах футболістів «Карпат» немає вогника. Львівська команда в усі часи славилася своїм характером, азартом. Куди це поділося — краще запитати тренерів «зелено-білих», — сказав фахівець.

Також, на думку Олександра Олексійовича, тренерському штабу «Карпат» потрібно звернути увагу на поведінку іспанця Лукаса під час матчу. Мовляв, форвард не повинен демонстративно обурюватися діями арбітрів й емоційно висловлювати їм своє невдоволення. «Дуже хотілося б бачити прогрес «Карпат» у наступних іграх. Для мене ця команда — не чужа, тому щиро бажаю їй успіху», — зазначив Олександр Іщенко.

Наступний матч «карпатівці» проведуть завтра, 23 вересня, в межах 1/16 фіналу Кубка України. «Зелено-білі» в гостях зіграють проти команди «Кримтеплиця» (Молодіжне) з першої ліги. У цьому двобої галичанам не допоможе Олександр Касьян. За рішенням новообраного складу контрольно-дисциплінарного комітету Федерації футболу України, його дискваліфіковано на два матчі. Касьяна покарано за небезпечний напад на суперника з ризиком завдання травми у восьмому турі чемпіонату України (поєдинок проти донецького «Металурга»). Одну гру дискваліфікації футболіст уже відбув (не брав участі в протистоянні з «Динамо»). Тож йому ще залишилося пропустити герць 1/16 фіналу Кубка України.