20 вересня 2012 15:07
4

Экс-футболисты "Карпат" о матче ПСЖ - "Динамо"

Стартовий матч київського «Динамо» у груповому етапі Ліги чемпіонів з французьким «ПСЖ» (4:1) для «СПОРТИВКИ» проаналізували екс-футболісти львівських «Карпат».

Андрій Тлумак (воротар): «Шанси на вихід з групи у «Динамо» ще є»
--Загалом Коваль у грі з «ПСЖ» відіграв не погано. Не варто звинувачувати його у пропущених голах. Він хлопець ще молодий, у нього ще все попереду. Він хороший воротар. У грі з французами в кількох епізодах виручав команду від голів.

Щодо того, на скільки пенальті вплинуло на хід гри. Не важливо, чи пропустили з пенальті, чи з гри. Важливо те, що пропустили швидкий гол, а це відразу впливає на тактику гри, яку на цю гру обрало київське «Динамо». Тим паче, що «ПСЖ» дуже хороша команда, яка суттєво у міжсезоння підсилила склад сильними виконавцями. Тому «динамівці» більше почали відкриватися, а «ПСЖ». Звичайно, почало користатися тими помилками. Тому, якби не пропустили цей перший, мабуть, поєдинок склався б не так для «Динамо». У футболі так буває, що за 5 хвилин можна пропустити три голи. Поки «Динамо» оговтувалося від пропущеного першого гола «ПСЖ» відразу пішло в атаку і ще двічі забило. Після цього гра була зроблена.

По першому матчі не варто робити швидких висновків. Це лише перша гра для киян у групі. У складі «Динамо» є хороші футболісти, які в подальшому можуть дати хороший бій і загребському «Динамо» і португальському «Порту» та й з французами ще буде домашній поєдинок. Тому шанси на вихід з групи у «Динамо» ще є. У киян все ще попереду.

Володимир Вільчинський (захист): «Динамо» не є потужною одиницею, якою було колись»
--Мабуть, що гравцям «Динамо» не вистачає кваліфікації. Адже вони ж не першу гру програють. І «Шахтар» донецький у чемпіонаті їх легко взяв і ще була низка матчів, коли кияни на останніх хвилинах виривали три очки. Такий рівень зараз команди. «Динамо» Київ не є тією потужною одиницею, якою була колись. Із захисників, можливо, тільки ще один Хачеріді трішки старається, та й то у нього в окремих епізодах більше емоцій, ніж гри. А два крайні захисники Даніло Сілва та Тайво зовсім погано виглядають. Ні в обороні, ні в захисті. Ну, Михалика ще можна зрозуміти, що він після травми, а от Данілу Сілву та Тайво, що вони роблять на полі, зрозуміти важко. Крайні захисники киян йдуть в атаку і в атаці нічого не роблять, звільняють свої зони, гравці «ПСЖ» закидають їм м’яча за комірець і кожні п’ять хвилин виникають небезпечні моменти з їхніх флангів. Ви ж бачили, що «ПСЖ» двома передачами зі своєї половини поля практично без надзусиль вривався у зони цих захисників. Даніло Сілва дуже слабкий захисник, який оголюючи свою зону, коли йде в атаку робить багато неприємностей. В атаці ж він не може зробити ні нормального флангового прострілу чи навісу, ні обіграти один в один. Це не рівень «Динамо» Київ. Дивлячись цей футбол, я відразу пригадав «Динамо» нашого покоління. Зліва – Шматоваленко, з права – Лужний, Головко та Ващук всередині. Такий варіант захисту у порівнянні з нинішніми гравцями захисту «Динамо» була фантастикою! А те, що було у грі з «ПСЖ» -- це взагалі комедія!

Пенальті вважаю, не вплинуло на перебіг гри. Бо й до нього «ПСЖ» контролювало перебіг поєдинку. Не забили б парижани тоді з пенальті, то забили б пізніше з гри. «ПСЖ» грало по системі канадського хокею: «Ви заб’єте скільки можете, а ми – скільки захочемо». Моментів у французів було море. Гадаю, що кияни у групі з загребським «Динамо» боротимуться за третє місце. Рівень гри у «Динамо» зараз дуже низенький. У чемпіонаті України «Динамо» мучиться, з «Борусією» теж були проблеми у повторному матчі у Києві. Та й не думаю, що гравці «Динамо» «плавлять» тренера. Це ж євро кубки. Вони не тренера «плавлять», вони себе «плавлять». По-перше, там і заробіток не поганий. По-друге, імідж, бо кожен гравець хоче грати у провідних командах Європи. Весь світ дивиться, усі футбольні селекціонери переглядають такі ігри. Гадаю, що справа у самих гравцях. Більшість теперішніх гравців «Динамо» не відповідають рівню такого клубу, як «Динамо» Київ, за винятком кількох гравців.

Богдан Бандура (напад): «Не той зараз Київ»
--Кияни виглядали невпевненими у всіх лініях. Було допущено багато позиційних помилок, особливо у задній лінії. Пропущений четвертий гол – це дитяча школа. На такому високому рівні, як Ліга чемпіонів, гравці не повинні робити таких дитячих помилок. У півзахисті дуже повільний, неквапливий розіграш м’яча, гострота відсутня, гострих передач на Ідеє не було. Він старався, відкривався декілька разів, але без гострих пасів йому було важко. Та «Динамо» м’яч розігрувало неквапливо, можливо, була така тренерська установка, щоб контролювати м’яч. Не знаю, чим таку гру пояснити? До Ідеє м’ячі фактично не доходили, а коли й він був з м’ячем, то його моментально «з’їдали» захисники «ПСЖ». Хоча бажання у цього форварда було, але одного бажання замало. А проблеми у «Динамо» почалися вже зі старту, коли на другій хвилині Коваль виручив команду. Тому я б не став говорити про те, що до 19-ї хвилини, тобто до пенальті у ворота киян, «ПСЖ» не мав моментів. Парижани виглядали впевнено зі стартових хвилин. Господарі грали на загострення, а «Динамо» катало м’яч, зовсім не створюючи моментів. Коли рахунок став 3:0 на користь «ПСЖ» я взагалі побоювався, щоб вони не забили «Динамо» штук 6 м’ячів! Добре, що після трьох голів «ПСЖ» трішки збавило оберти, бо зрозуміло, що справа зроблена і треба економити сили. А так взагалі міг бути куди більший розгром.

Взагалі, «Динамо» розчаровує і в чемпіонаті і в євро кубках. Не той Київ і гра зовсім не відповідна. Виїзна перемога над «Борусією» у Мьонхенгладбасі, радше приємна несподіванка, аніж правило у цьому сезоні для «Динамо». Зрозуміло, що можна й програвати, бо ніхто не застрахований від поразок. Але ж при цьому створювати атаки, показувати єдиноборства. А у «Динамо» цього не видно, команда грає без бажання. Щось з командою негаразд. Або треба змінювати цілковито склад, бо й «Динамо» ж є футболісти, які грають по сім-вісім років, а результату так і нема. Або ж… Зрозуміло, що перед цим сезон «Динамо» взяло декілька нових гравців, але цього зараз не помітно. Мабуть, треба все кардинально змінювати, тоді й буде результат.  

Интересно, а что об этом матче думают экс-игроки Крымтеплицы и Мордовии? Чье интересное экспертное мнение мы еще не услышали?.. И смех и грех...
Сховати
а ты что Игорь Суркис, что б так реагировать. Понятие свобода слова тебе что то подсказывает, или ты не доволен высказываниями екс-игроков Карпат?
Сховати
Да уж лучше на Бессарабке спросить,чем у каждого Экса.
А что Тлумак уже экс- ?