5 червня 2012 10:00
7

Шеф-продюсер канала "Футбол": "Все матчи сборной Украины будет комментировать Вацко"

У червні телеканал "Футбол" безперечно стане кнопкою №1 для вітчизняних шанувальників найпопулярнішого в Україні виду спорту. Ще б пакт, саме цього місяця в Україні стартує найочікуваніша спортивна подія останніх 5 років. Кількість футбольного телепродукту з кожним днем в ефірі національних каналів нестримно зростає, а для спеціалізованого мовника єврочемпіонат безперечно стане темою №1. Саме тому напередодні Євро-2012 "ТелеПростір" поспілкувався з шеф-продюсером каналу "Футбол" Іваном Греськом, щоб дізнатися, які сюрпризи готує менеджмент телеканалу своїм телеглядачам напередодні чемпіонату Європи 2012 в Україні та Польщі.

- Як зміниться програмна сітка мовлення телеканалу "Футбол" у зв’язку з Євро-2012 в Україні та Польщі?

- У нас буде суцільний 24-годинний телемарафон. Фактично, кожного дня ми будемо мати 6-7 годин студійного прямого ефіру. О 10:05 та 14:05 в ефірі з’являтиметься розважально-інформаційний проект "Євро, я люблю тебе" з ведучими Констянтином Кіркаряном та Ганною Безсоновою. За форматом це буде розважально-інформаційна програма, у якій ведучі говоритимуть про Євро, як про подію, яка відбувається тут і зараз. У програмі не буде глибоких тактичних, аналітичних розборів, аналізів. У ранковому ефірі ведучим у студії буде допомагати Артем Яшкін (український та російський футболіст, півзахисник – "ТелеПростір"). Він допоможе "чайникам" розібратись у вчорашніх матчах в легкій, незаглибленій формі: чому та чи інша команда перемогла чи програла тощо.

В програмі також передбаченні включення з міст, де проходитиме Євро. Зазначу, що у всіх містах Євро будуть працювати наші знімальні групи, які будуть виходити на прямі телефонні і телевізійні включення, як з Польщі, так і з України.

Між прямоефірними проектами в ефірі транслюватимуться випуски новин "Футбол News", а також документальні програми.

Ввечері на телеглядачів чекає програма "Євроспека" із ведучими Віктором Вацком і Андрієм Малиновським. Вони будуть заглиблюватись в тему кожної збірної, кожного матчу, і проводитимуть фаховий аналітичний аналіз ігор. У програмі будуть відбуватись включення зі стадіонів, приймаючих єврочемпіонат міст. Хочу підкреслити, що після другого матчу обговорення у студії ТК "Футбол" не буде, оскільки ми фокусуємось на програмі "Великий футбол", що виходитиме на телеканалі "Україна". Повтор програми глядачі зможуть побачити наступного ранку на "Футболі".

Які зіркові гості з’являться у вашій прямоефірній студії?

Що стосується аналітиків, то у кожного з нами контракт. Це означає, що протягом цього місяця вони не мають права працювати десь на іншому каналі в інших програмах. Наші аналітики - Саленко, Заваров, Ковалець і Собко - працюватимуть в тандемах через день.

Що стосується гостей, то в денному ефірі щодня до Безсонової і Кіркаряна приходитиме якась відома особистість. Ми їх розділили на певні категорії. Це робилось для того, щоб до студії могли прийти політики, люди, що мають якесь суспільне, громадське значення для України, зірки шоу-бізнесу та люди футболу.

В принципі, з гостями зараз йдуть перемовини, однак я не можу сказати, що вони проходять важко. Людям цікаво приходити до студії.

- Як буде організована робота коментаторів на Євро-2012?

- Усі наші коментатори працюватимуть зі стадіону. Двох коментаторів ми відправляємо в Польщу – Сергія Панасюка і Олександра Михайлюка. Три матчі групової стадії збірної  України коментуватиме Віктор Вацко, який, до слова, також буде працювати на усіх  матчах групової стадії збірної Німеччини. По три коментарі буде в Уткіна і Розанова (штатні коментатори російської телекомпанії НТВ – "ТелеПростір"). Розанов коментуватиме голландську збірну, а Уткін – інші матчі групи, де виступатиме збірна України.

- Як відомо, телеканал "Футбол" покаже усі матчі турніру. Які додаткові можливості надає UEFA офіційному транслятору Євро-2012?

- UEFA надає нам детальний план стадіонів з позначеннями анонсуючих платформ, з яких наші журналісти будуть здійснювати прямі включення, і за які ми платимо просто шалені гроші. Також у нас детально розписано, де будуть розміщуватись мікрофони по периметру поля, де  знаходитимуться мікст-зони, де будуть відбуватися флеш-інтерв’ю, прес-конференції і багато іншого.

Ми уже знаємо, який буде план зйомок матчу. До самого поєдинку UEFA надає годину готового контенту: відео з прибуттям команд та вболівальників на стадіон, панорами стадіону з гелікоптера. Під час трансляції у нас буде велика кількість FEEDів: окремі канали для фанатів, канал тактики тощо.

На матчах збірної України ми будемо працювати виключно з стадіону, журналісти будуть знаходитись безпосередньо біля бровки поля, в епіцентрі подій. На поєдинках національної дружини у нас замовлена позиція для VIP-інтерв’ю. За 2 години до матчу ми матимемо можливість взяти інтерв’ю у високопосадовців та зірок біля їхніх Sky-боксів.

- Чого ви очікуєте від цього футбольного марафону?

- Безперечно, для нас це буде виклик, оскільки в такому режимі ми не працювали. Більше того, в Україні такого ще ніхто не робив. Так, у нас є багато людей, які пройшли чемпіонат світу в Німеччині, Євро-2008, є коментатори, які там працювали. Однак в такому масштабному ефірі працювати не доводилось. Сподіваюсь, що буде цікаво, і у глядачів буде бажання сидіти і дивитись наш продукт.

Главное, то что русские комментаторы не будут!
хоть тут мозгов хватило не "давать" Украину придуркам вроде малиновского и морозова.
Особенно нравится прикол с рекламой, что на Виасате их "Хфутбол" в HD будет, когда у них тюнера первобытные которые они людям втюхали, этот формат не поддерживают! :) Во оболванивают!!! А то что они сейчас запустили и называют HD - это тоже порнография! Если они не знают, что в таком случае вся цепочка должна быть в HD, от снимающей камеры и до транслятора на спутнике! А то смотрю матч молодежи - а картинка лажа, а пишут что HD... Переключаю на НТВ, чтобы пример хорошего HD-футбола посмотреть, а там ляля картинка! Ну в общем это все "по нашему" т.е. "по ихнему" по ХФутбольному, по Д(П)енисоффскому!!! :))) А людей за лохов считают???!!! Не ведитесь!!!
Сховати
IGOR я сделал заявку на переход на HD ресивер на виасате! ну и к чему твои призывы ? я плачу за переход 99гривен на 5 каналов в HD качестве и всё!!! если верить тебе и нас всех абонентов лоханут как ты говоришь... то я просто не буду платить абонплату и всё!
УУРРАААА!!! как по мне лучший комментатор Украины...
Евро на "футболе" с Шарафутдиновым было бы куда увлекательней :))))))
Сховати
согласен ))))