8 квітня 2012 23:13
5

Александр ГЛИВИНСКИЙ: "Не думаю, что "Динамо" проиграло из-за удаления"

Прес-аташе національної збірної України Олександр Гливинський прокоментував вчорашню гру між донецьким Шахтарем та київським Динамо та епізод з вилученням Гармаша.

Олександре, як прокоментуєте момент з вилученням Гармаша?

Що стосується вилучення, то тут, як на мене, арбітр виявив недоречну і сумнівну принциповість, тому що вже з’явилися коментарі досвідчених суддів і зрозуміло те, що похибки в діях Гармаша не було і тим більш не було злого умислу. По-перше, арбітр дозволив грати, коли ще футболісту надавали допомогу і він не перетнув лінію. Потім Денис шукав можливість виходу з поля і навіть якщо він десь там не розібрався, то для чого, знаючи, що в нього вже є жовта картка, ще й з такою якоюсь дивною посмішкою, арбітр взяв і показав жовту, а потім і червону картку. Дивне рішення. Я не кажу, що арбітр був змушений до упередженості, але це не те рішення, яке він повинен був прийняти. Якщо говорити суддівською термінологією, то арбітр може показати жовту картку, якщо гравець вийшов на поле без дозволу. Вже багато сказано про цей епізод. Я вважаю, що арбітр цю гру зіпсував, але не можу сказати, що саме це вплинуло на результат. В матчі таких принципових команд, які борються за золото, не повинно бути ось таких суддівських помарок, які впливають на думку людей, що результат цього матчу не є правильним. Прикро, що ця помилка трапилася. Це помилка арбітра, яка не мала мати місця. Суддя просто не розібрався в епізоді.

Чи вплинуло вилучення на підсумковий рахунок цієї зустрічі?

Якщо говорити про програш Динамо, то я не вважаю, що воно програло через вилучення, хоча цей епізод зменшив шанси Динамо, щоб відстояти нічию. Я вважаю, що багато в чому причина в тренерських прорахунках. На мій погляд Сьомін помилково виставив одразу трьох опорників, очевидно намагаючись нейтралізувати атакуючу міць Шахтаря. Дивно, чому Сьомін так наполегливо ставить Аруну у склад, хоча видно, що він часто втрачає м’яч, гравець з великим відсотком браку. Сьомін вибрав оборонний характер гри, тому що у Шахтаря серйозні гравці в атаці, але вони є і в Динамо. По першому тайму було видно, що Сьомін грає обережно і було таке враження, що Динамо грало на нічию, а не використовує всю ту атакувальну міць, яка в нього є. Після вилучення Гармаша, можливо, треба було зробити якісь перестановки і випускати хоча б того ж Мілевського, щоб він чіплявся за м’яч. Мені здається, що Ідейє також Сьомін перетримав на полі. Було одразу кілька тренерських прорахунків. Динамо програло по грі і ми бачили провали в обороні і дивно, що команда так діяла біля власних воріт. Команда, яка претендує на перше місце не може допускати таких помилок.

Після матчу Сьомін сказав, що Динамо буде подавати протест на дії арбітра, як ви вважаєте, до чого це може призвести?

Це може призвести в кращому випадку до реабілітації Гармаша на наступну гру чи до наслідків для арбітра. Ясно, що на результат це не як не вплине. Результат гри вже є. Є ще одна річ, яка не на користь судді. Судді, якщо емоції виходить за межі, потрібно достатньо багато зусиль, щоб все врівноважити. Але Вакс ось таким своїм кроком розпалив емоції, тому що тут була велика відповідальність, в десять разів більша, ніж на звичайний матч, тому що це був матч за золото. Тут важливий кожен момент, кожен удар, а він просто запалив ці емоції. А зараз, аналізуючи цей епізод, видно, що це була його помилка. Таким чином, він розбурхавши емоції вніс нехороші емоційні нюанси, що суддя не повинен робити. Стосовно наслідків для результату, то їх не буде. Результат вже є і його потрібно прийняти. Шахтар заслужено виграв у цьому матчі, тут питань немає. Можуть лише реабілітувати Гармаша та покарати суддю, але наскільки це задовольнить Сьоміну це питання для нього.

Сергій Снопов

Да посмотрите на его фейс, разве можно ожидать что то толковое от такого ГЛИВИНСКОГО
Александру советую пересмотреть 1 тайм .Первый ударв сторону ворот Динамо был на 9 минуте ,пенальти в ворота шахтёра(немогу писать с большой название клуба который возглавляет подонок и паскудник позволяющий вести таким образом своих игрокам)должен быть уже на 8минуте,затем на 12 и это называется проиграш стратегии.Карточка Ермоленко за удар локтем Мхитаряном последнего-это тоже проиграш стратегии.Нет это позор для прес-атташе сборной.После таких комментов надо уходить в отставку(если есть хоть немного уважения к людям которые смотрят а не слушают этих простигосподи от журналистики на канале украина(ничего общего не имеющего с Украиной).Я не оправдываю Юрия Павловича -он сам за себя ответит,но кождый должен ответить за своё.А Вам Александр (я почти Ваш одногодок)советую пересмотреть матч в спокойной обстановке (я это проделал сам, по этому могу советовать)
Глывинский как тренер круче Семина? Зачем такое говорить? Он что, досконально знает игроков, их форму, состояние именно на этот день? Тогда он не на своем месте. Пусть оканчивает школу тренеров, получает диплом и идет тренировать. А трепаться все умеют. И когда обычным юзерам, простым работягам, это простительно, то пресс-атташе сборной...
не надо думать... здесь есть кому думать
Сховати
Вот именно...Динамо как минимум выполнило установку и обеспечили приемлимый результат в первом тайме..