31 січня 2012 21:44

Сергей СЕРЕБРЕННИКОВ: "Не думаю, что вернусь в Украину"

Наступного сезону екс-гравець київського «Динамо» та збірної України Сергій Серебренніков продовжуватиме виконувати обов’язки граючого тренера клубу «Руселаре» другого бельгійського дивізіону.

35-річний українець і керівництво клубу домовилися про продовження ще на сезон контракту, термін якого спливав у червні 2012-го.
 
Серебренніков уже десятий рік грає в Бельгії. Раніше натуралізований росіянин захищав кольори «Брюґґе», «Шарлеруа» та «Серкля».
 
— У «Руселаре» ме­не все влаштовує. Ке­рівниц­тво задоволене моєю роботою, тому ви­рішило продовжити співпрацю, — розповів «Газеті» Сергій Серебренніков. — Ми граємо в другому бельгійському дивізіоні. З-поміж 18 команд «Руселаре» займає восьме місце. Відстаємо від лідера на 17 очок. Але це не страшно, адже в нас немає завдання боротися за чільні місця. Головне ― провести «спокійний сезон», тобто не боротися за виживання, а фінішувати в середині турнірної таблиці.   
 
— Ви є не лише тренером, а й футболістом?

— Так, наразі відчуваю в собі сили бігати по полю. В нас молодий колектив, потрібно на власному прикладі все показувати. Зрештою, коли бачитиму, що вже не здатен підсилити гру своєї команди, то повішу бутци на цвях. Наразі я як тренер своїми діями задоволений (сміється).
 
— Коли «Руселаре» претендуватиме на вихід у перший дивізіон?

— Можливо, через кілька років. У нас немає спонсора, який міг би забезпечити відповідне фінансування. Тому нам потрібно все робити поступово. Наша молодь прогресує, тому з часом, упевнений, боротимемося за місце в першій лізі. 
 
— У Бельгії ви з 2002 року. Скільки років потрібно прожити в країні, щоб не мати проблем з оформленням бельгійського громадянства? 

— Здається, п’ять. Потім іще рік триває процес отримання громадянства. Мій колишній одноклубник по «Серкль Брюґґе» Олег Ящук, який виїхав до Бельгії після успішного виступу на юніорському чемпіонаті Європи в складі збірної України, давно став бельгійцем. Він одружився з бельгійкою, в них підростають дві доньки.      
 
— Плануєте повертатися в Україну?

— Навряд... Моя кар’єра на завершальному етапі. Моїй сім’ї комфортно в Бельгії, тому не думаю, що повернуся в Україну. Хоча в житті всіляке трапляється, не можна зарікатися, але таких планів не маю.