24 січня 2012 11:42
19

Евгений СЕЛЕЗНЕВ: "Летом езжу на "Мазератти", зимой – на "Порше"

Перехід форварда збірної України з «Дніпра» до «Шахтаря» мало що змінив в житті найкращого бомбардира попереднього чемпіонату. Як і раніше, Євген Селезньов є найвлучнішим гравцем клубу, щоправда, аби повторити досягнення у 17 результативних ударів, в 10 останніх турах нападаючому потрібно відзначитися 9 разів.

Форвард «Шахтаря» - в традиційній анкеті журналу «Україна-2012».

- Євгене, ким міг стати, якби не футбол?
- Не замислювався над цим. Поважаю інші професії, але себе бачу тільки на футбольному полі.

- З ким хотів би зіграти в одній команді?
- З найсильніщим гравцем усіх часів Марадоною.

- Які види спорту, окрім футболу, захоплюють?
- Я непосидючий дуже. Тому опанував багато видів. Перевагу віддаю ігровим. Однаково комфортно себе відчуваю на баскетбольному, волейбольному, гандбольному майданчиках. В тенніс залюбки граю. Але, звісно, футбол - король спорту.

- Хто найвидатніший спортсмен усіх часів?
- Важко визначити. Щоб порівняти Майкла Джордана, наприклад, з Уейном Грецьки, треба баскетболісту дати ключку, а хокеїсту баскетбольний м'яч. Важливо, що ці видатні особистості добре робили свою справу і рухали спорт уперед.

- Улюблений актор та акторка.
- Ті, хто не заважають дивитися фільм. Якщо гра актора не ріже око, а картину дивишся на одному дихані - це мій формат.

- Остання книга, яка вразила.
- Вільного часу у футболістів обмаль, тому за книжними новинками не стежу. Але по рекомендації читаю залюбки. З останнього відзначив би «Алхімік» Коельйо

- Домашня тварина - це член сім'ї?
- Звичайно. Скільки себе пам'ятаю, в домі завжди були пухнасті улюбленці. Зараз у мене є собака. Йоркширський тер'єр.

-  Телевізійна програма, яку намагаєшся не пропускати.

- Таких немає. За розкладом передач взагалі не слідкую, бо через брак часу дивлюся телевізор рідко. Приблизно знаю, коли має бути «Футбольний уїк-енд», «Третій тайм». Тоді і вмикаю «ящик».

-  Які маєш кулінарні уподобання?
- Спагетті. Якщо італійські, то відчуваю справжню насолоду. До них люблю смачненьку рибу, м'ясо. Моя дружина дуже добре готує.  

- Найбільше, що любиш...
- Футбол. Він дає мені те, до чого я прагну.

- Яка найважливіша подія в житті.
- Народження дитини. З моїм хлопцем нудно не буває. Ну й, звичайно, можливість грати у великий футбол.

- Є, від чого розчаровуєшся?
- Ненавиджу брехню. Будь-яку. Людина тоді виглядає дурнуватою. Особливо це помітно, коли намагаються лукавити в неприродніх ситуаціях.

- Чи є щось, чого боїшся?
- Як кожна людина, я переживаю за свою сім'ю - папу, маму, дружину й сина. Не уявляю й закінчення футбольної кар'єри.

- Яким способом, розкажи, краще знімати стрес?
- Приїжджаєш додому, заходиш, а там тебе посмішкою зустрічає твоя дитина. Хоч як би коти на душі не скребли, а негаразди забуваються швидко.

- Формула успіху для тебе, це…
- Як кажуть, терпіння й труд - усе перетруть. Щіпка талану, а решта - тисячі годин тренувань. І ніколи не зупинятися. Дасиш слабинку, потім можна й не надолужити згаяне.

- Які три речі взяли б на безлюдний острів?
- А що мені там робити? В такій ситуації себе не уявляю. І вам не рекомендую.

- Є запитання, яке дуже набридло?
- Таких немає. Журналістів поважаю, тому на все, що цікавить, даю відповіді. Запитання, звичайно, різні бувають. Адекватні й не дуже. Але цим не переймаюся, на дурість можу так само й відповісти.  

- Що тебе дратує настільки, що може вивести з себе?
- Таких речей багато. Якщо на футбольному полі, то не поважаю дуже хитрих. Такі спочатку б'ють ззаду по ногах, а потім, коли хтось трохи зачепить, уявляють з себе страждальців, катаються перед суддею в муках. Та будь ти вже мужиком! Не симулюй, якщо сам залюбки супернику ногу прагнеш відірвати.

- Коли і над чим востаннє сміявся від душі?
- Таких ситуацій щодня вистачає. Мене розвеселити легко. А востаннє реготав за кілька хвилин до вашого дзвінка, коли з сином розмовляв.

- Що з дорогих речей купив востаннє?
- Давно мріяв про дім. Нещодавно обзавівся таким. У Донецьку. Він великий, комфортний - місця всім вистачить.

- Мільйон доларів – це багато чи мало?
- Нормальна сума. Думаю, для вас також приваблива.

- Що б зробив з такими грішми, якби вони в тебе були?
- Навіть не замислювався. Я ставлю конкретні цілі в роботі, яку виконую, а прожекти нехай інші малюють. Буде мільйон, подумаю, що з ним робити. Знайду якесь застосування. Але в бізнес вкладати не буду. Є футбол, а над іншими речами замислюся, коли час прийде.

- Щоб змінив у нашій країні?
- Нехай політики змінюють, вони за це гроші отримують. А я сумлінно свою роботу виконуватиму.

- Найкомфортніша країна для проживання?
- Взагалі-то футболісти бачать світ з вікна автобуса. Щоб зрозуміти менталітет інших, треба час. Та що там вибирати: я люблю Україну, і нікуди звідси їхати не збираюся. Мій дім тут.

- Який винахід людства, на твій погляд, найважливіший?
- Гадаю, не варто щось виокремлювати. Адже одно виходить з іншого. Спочатку був вогонь, потім колесо, пізніше електрика, зараз - Інтернет, завтра ще щось придумають. Кожна річ важлива на певному етапі.  

- На якій машині їздиш?

- На своїй. Влітку - на «Мазератті», взимку – на «Порше» з дружиною. Марку підбирав не стільки за престижністю, скільки через комфорт. Мені в цих авто дуже зручно.

Евгений СЕЛЕЗНЕВ: "Летом езжу на "Мазератти", зимой – на "Порше, а по полю на лыжах"
Ужас. До чего люди то завистливые??? Он что украл эти маератти и порше? Он играет в футбол и по меркам украинского футбла довльно таки неплохо. Ему повезло быть в том возрасте, когда в его профессии начали платить огромные деньги, вон такие как Витя Леонеко до сих пор на каждом углу себя обделёнными чувствуют рядом с нынешними игроками. Но и тогда футболисты получали много и при СССР были в достатке. Становитесь все профифутболистами, будьте на поле лучше Селезнёва (или любого из них), не можете? Ну так нечего писать ересь про маршрутки, трамваи - значит вы смогли такого достичь в жизни и это исключительно ваши "заслуги". Главное он не ворует ни у кого, он не убивает никого - он просто играет в футбол и получает за это хорошие деньги.
"ЛЕТОМ ЕЗЖУ НА "МАЗЕРАТТИ", ЗИМОЙ – НА "ПОРШЕ" ________________________ ...а играю в говнофутбол! :)))
так как ты играешь,твой максимум-ТАВРИЯ.А вообще гниду такую как этот самовлюбленный суперфутболист на метро пересадить!
одно слово-дыбил
с такой игрой ты должен ездить максимум на самокате
Красень, шо тут сказати. П'є життя сповна! Я теж так буду) Точніше вже почав)
Мільйон доларів – це багато чи мало?Що б зробив з такими грішми, якби вони в тебе були? - что за кретин задавал вопросы. Человек покупающий себе большие дома, ездящий по временам года на Порше и Мазератти и самое главное, играющий в Шахтере наверняка оболадает миллионам долларов и не одним!
Я понимаю что он сам достиг такого уровня, но ездил бы он летом на москвиче а зимой на запорожце для лучшей проходимости, глядишь и мотивации бы прибавилось, и стремления играть в сборной и лупить голы, а так...:)
Сховати
ездил бы он на работу в метро!!!!! в троллейбусе!!!!! глядишь и чего-то б в жизни понял....а не "Черную икру я ем золотой ложкой, а красную икру я ем руками из банки"
Вообще-то, для сборной он не подходит, зря его вызывает Блохин. Забить он может только после отскока, да и то командам типа Оболони, Ильичевец и тд. Но себя почему-то считает звездой, а сам туда-сюда переходит, места не нагреет. Скорей всего человек он ненадежный, может даже подленький, учитывая как он играет на поле, особенно локтями, и симулянт отъявленный! Я не хочу его видеть в сборной Украины! Селезень -низшая лига.