Автор: Solomir
Зареєстрований: 20.10.2011
Останній візит: 28.06.2012
10 грудня 2011 01:39
36

El Clasico

Жозе Моурінью та Хосеп Гвардіола як тренери ФК Барселона і Реал Мадрид, зустрічались між собою сім разів. Каталонський тренер веде в цьому протистоянні з комфортабельними для себе 3 - 1. Деколи дозволяючи собі жарти, що Моурінью зміг його перемогти тільки в додатковий час. У трьох інших матчах, не було як переможців, так і переможених.

Пєп також домінує над Жозе в кількості забиитих мячів 14 - 7 на користь Барселони.

В семи попередніх матчах не змінною складовою залишалось тільки одне, малюнок гри  FC Barcelona: 4-3-3. Мадрид же змінював схеми залежно від обставин.

Саме тому це одне з найбільш очікуваних El Clasico. Перед матчем атмосфера в роздягальні Барселони, складає враження цільковитої впевненості, що команда здобуде перемогу на Сантьяго - Бернабеу. 

Три перемоги поспіль здобуті на Камп Ноу, ( 4 - 0 ), Леванте ( 5 - 0 ), та БАТЄ ( 4 - 0 ), сприяли подальшому підвищенню морального духу в грі, яка накопичує аргументи для оптимізму. Справді, є впевненість що команда здатна здобути перемогу, на полі свого одвічного суперника, використовуючи схему як 4-3-3, так і 3-4-3, яка все більше до вподоби Гвардіолі.

У цьому сенсі гравці ще не знають, хто буде покликаний вирішувати завдання на полі Хосепом Гвардіолою. Чи варто Хосепу змінювати побудову гри своєї команди, враховуючи, що останні успіхи на Сантьяго - Бернабеу, пов'язані саме з побудовою гри в схемі 4-3-3. Пригадуються пам'ятні виступи на Барселони на Бернабеу , як 0-2 в минулому сезоні в Лізі чемпіонів, 0-2 два сезони тому, і історичний 2-6  три роки тому.

У команди є тверде переконання, що вони зможуть нанести серйозний удар по своєму конкуренту в кожній з двох систем. Найбільш небезпечна з них, 3-4-3, застосовуючи її клуб здобув кілька відмінних результатів на Камп Ноу, та перемогу життєво важливу на Сан-Сіро проти Мілана (2-3) це означало кваліфікація до 16 кращих в Лізі чемпіонів в якості переможця групи. І 4-3-3 система напрацьована до автоматизму в команді з приходом Пепа, із завоюванням трьох чемпіонських титулів, дві Ліги чемпіонів і Міжконтенентальний кубок в якості основних досягнень.

До цього El Clasico Гвардіола підходить маючи більш велику варіативність схем та тактик, які використовує Барселона.

Матч цієї суботи також стане конфронтацією різних стилів гри, більш зрілою Реал Мадрида, і тому очікується більш рівна зустріч, яка вирішить, чи наступив поворотний момент в бік зміни гегемонії. У мене є відчуття, що Реал Мадрид підходить до матчу з більш гарячковою температурою. Барселону може здолати меланхолія з того, що може початися після цього матчу. Але Мадрид в разі поразки і не виправлення жахливого психологічного стану, прищепленого Каталонцями на базі El Clasico, як 2-6, не тільки побачить, як знову дестабілізується оточення, в якому багато хто чекає поразки як привід, щоб заявити, що шлях розвитку майбутнього вибраний невірно.

Крім того, хоч потім Реал виграє все, він може програти Барселоні ще одну битву, яка мені здається вирішальною:

Легітимація альтернативної гри, яка зробить відносним абсолютну правду  і яка, нарешті, освятить впевненість того, що грати добре в футбол можна і по-іншому, не тільки так, як грає команда Гвардіоли.

 

Интрига в чемпе спасена
Чего я жду от этой игры? В первую очередь, конечно - зрелища, бескомпромиссной игры и множества голов. Этого El Clasico ждет весь мир. С каждым разом все больше и больше, поскольку каждая новая встреча обещает быть все интригующей и интригующей. Это противостояние сродни финалу ЛЧ. Никакой матч АПЛ не сравнится с этим противостоянием. Я считаю Реал и Барселону самыми мощными и сильными командами на сегодняшний день, во многих аспектах, как минимум в европейском футболе. Что касается конкретно игры. За матчами Реала я слежу более скрупулезно. Мне очень нравится игра Реала на сегодняшний день. Мадридцы набрали стремительных оборотов, показывают очень мощный, быстрый и динамичный футбол - как в матчах чемпионата, так и в матчах ЛЧ. Как всегда впечатляет форма Криштиано Роналдо. Хочу отметить очень сыгранную линию атаки мадридцев. Треугольник - Роналдо, ди Мария, Езил, Бензема, наводит страх на любую команду. Но и Барселона не лыком шита. Пусть многие и говорят о проблемах в игре Барсы, но в матчах со "сливочными" особая жажда и мотивация у команды Гвардиолы. Признаюсь, я больше поддерживаю Барселону. Но, мне как-то уже приелось и достало, что все последние европейские титулы связаны с этой командой. Хочется чего-то нового и свежего. Тем более Реал нынче стремительно прогрессирует. Вообщем, буду болеть за красивую игру! При победе, Реал укрепит свои позиции и будет опережать Барсу на 6 очков, но еще и с игрой в запасе. А это уже много. Но давайте для начала дождемся матча ;)
Сховати
Треугольник - Роналдо, ди Мария, Езил, Бензема ---------------------------- что-то многовато углов у твоего треугольника :)
Сховати
Чет я совсем протупил. Имел ввиду трапецию ;)
РОналдо просто биссектриса :-)
Статистика последних встреч на Сантьяго Бернабеу: 15/08/11 «Реал» — «Барселона» — 2:2 (Суперкубок Испании) 27/04/11 «Реал» — «Барселона» — 0:2 (Лига чемпионов) 17/04/11 «Реал» — «Барселона» — 1:1 (примера) 11/04/10 «Реал» — «Барселона» — 0:2 (примера) 02/05/09 «Реал» — «Барселона» — 2:6 (примера)
Сховати
В этом году Барса уже не та, а Реал немного добавил
Сховати
Это да. Я к тому, что Реалу нужно постараться исправить нелицеприятную статистику последних лет.
http://www.youtube.com/watch?v=oDAHobvsjl8
Ставлю на победу Реала!
Сховати
что ставишь? :)
Сховати
Моуриньо))) Болею за Реал со времен Уго Санчеса. Но... Барса сильнее!(
.
первая фотки если не монтаж, то суппер кадр поймали. по поводу результата - Реал сейчас машина убиства, у которой второй состав мог бы достойно выступать в ЛЧ. крушит все на своем пути. Барса сейчас таким похвастаться не может... но к сегодняшнему матчу это все не имеет никакого отношения. по накалу страстей - это финал ЛЧ. по сути можно ЭльКласстко считать отдельным турниром, у которого нет специального трофея, но по важности для болельщиков обоих команд он стоит думаю выше Кубка Короля.
Сховати
Так El Clasico це едине що можна порівняти з Super Bowl Sunday - це матч за звання чемпіона американської футбольної ліги. Звичайно поки El Clasico сутьтево поступаеться Super Bowl, ціни на білет фіналу в Америці 1000 доларів квиток, в Іспанії від 75 до 400 євро. Ще більше різниться показник вартості реклами, 30 секунд реклами в Super Bowl коштує 3.000.000 доларів, затьмарні кошти, для порівняння вартість 30 сукенд в Іспанії 20.000 євро. І тільки в заробітніх платах приблизний паретет, зірки американського футболу мають контракти приблизно біля 15.000.000 а Мессі та Роналду по 12.000.000 ...
Сховати
Сравнивать нужно не по деньгам,а по зрителям.В этом аспекте Классико в несколько раз превосходит Super Bowl Sunday.
Сховати
Super Bowl Sunday дивиться кожен другий житель США а це 150.000.000 людей. El Clasico - дивиться 2/3 населення Іспанії - це 30.000.000 глядачів, і тут порівняння буде на користь Super Bowl. Звичайно це викликанно значно більшою кількісттю жителів США.
Сховати
Ель Класіко дивляться не лише в Іспанії, глядацька аудиторія тут по світу йде на сотні мільйонів. Американські види спорту за межами США не надто популярні.
Такие матчи-стараюсь смотреть исключительно в спортбарах.Атмосфера потрясающая,без двух-трёх драк не обходится,а в Арене даже помню драку на первом и втором этажах одновременно,с выносом участников и охранников.Я это к тому,что сам Бог велел поставить сегодня на "удаление-да". По исходу матча-Реал не проиграет.
Сховати
неважный из тебя прогнозист ;)
Сховати
тотал в матче больше 3,5-коэфф. 2.75,обналичено.Реал не проиграет и тотал в матче больше 2,5(2.9),в корзину.Это мои ставки.А еще жена хотела поставить на чистую победу Барсы(за 2.8),но после моих уговоров согласилась на инд.тотал Барсы-больше 1,5(2.3).Я тебе так скажу:хороший ужин и такси-отбиты,в сухом остатке-отлично проведенный вечер и прекрасное настроение половины:)