14 жовтня 2011 14:54
1

Сборная U-17 - официальный дебют

У четвер, 20 жовтня, юнацька збірна України (футболісти 1995 року народження) візьме курс на Хорватію, де проходитиме перший етап відбірного раунду ЧЄ-2012 (U-17). Із неділі по середу команда працюватиме на базі київського «Динамо» в Кончі-Заспі, а напередодні відльоту тренерський штаб має визначити 18 гравців, котрі потраплять до заявки на кваліфікаційний турнір.

 

Двадцять два претенденти

Наставник команди Олександр Петраков викликав на збір 22 кандидати, серед яких є й потенційний новачок − захисник одеського «Чорноморця» Станіслав Малиш. На жаль, травми завадили приєднатися до партнерів по збірній нападнику запорізького «Металурга» Микиті Ветрову та оборонцю донецького «Шахтаря» Микиті Безуглому. У середу синьо-жовті проведуть два спаринги − із другою та молодіжною командами «Динамо». Саме після цих поєдинків Петраков має визначити, які саме футболісти полетять з ним на Балкани.

 

Шлях до Словенії

Нагадаємо, що в Хорватії українці гратимуть у 7-й групі. З 25 по 30 жовтня у містах Новиград і Пореч вони з’ясовуватимуть стосунки з Бельгією, Азербайджаном та господарями. До наступної стадії відбору − еліт-раунду − кваліфікуються по два переможці від кожного з 13-ти квартетів, а також дві треті збірні, котрі покажуть найкращі результати в матчах з лідерами груп. Поєдинки еліт-раунду проводитимуться на початку весни. Фінальний етап ЧЄ-2012 (U-17) у травні прийматиме Словенія.

 

 25 жовтня. Бельгія − Україна (Новиград, 16.30), Хорватія − Азербайджан.

27 жовтня. Україна Хорватія (Пореч, 16.30), Бельгія − Азербайджан.

30 жовтня. Азербайджан − Україна (Пореч, 16.30), Хорватія − Бельгія.

 

Склад збірної України:

Воротарі: Богдан Сарнавський («Арсенал» Київ), Ярослав Ставицький («Шахтар» Донецьк);

захисники: Микита Бурда, В’ячеслав Лухтанов, Вадим Шевчук (усі − «Динамо» Київ), Тарас Качараба, Андрій Маркович (обидва − УФК Львів), Станіслав Малиш («Чорноморець» Одеса), Едуард Соболь («Металург» Запоріжжя), Максим Шичка («Шахтар»);

півзахисники: Микита Адаменко, Артем Габелок, В’ячеслав Танковський (усі − «Шахтар»), Роман Лазарович (BRW-BIK Володимир-Волинський), Ігор Харатін («Динамо»), Юрій Яструб (УФК Львів);

нападники: Дмитро Білоног, Артур Миранян (обидва − «Шахтар»), Тарас Завийський («Карпати» Львів), Артем Радченко («Металіст» Харків), Максим Тищенко («Динамо»), Ілля Чередніченко («Арсенал»).

 

Динамо --не пугайте фамилиями,сообщайте только результат.(ф и о --после каких-то соревнований)