23 серпня 2011 16:51

Юношеская сборная Украины (U-18) стартует на Мемориале Вацлава Ежика в Чехии

У вівторок, 23 серпня, в Чехії стартував Меморіал Вацлава Єжика − турнір за участі шести юнацьких збірних, складених з футболістів 1994 року народження. Разом з господарями, французами, турками, угорцями, словаками в змаганнях бере участь і наша команда, яку очолює Юрій Мороз.

Важливий етап підготовки

Для синьо-жовтих цей іспит є етапом підготовки до кваліфікації ЧЄ-2013 (U-19), яка розпочинається за рік. Український наставник взяв до Чехії 18 виконавців, переважна більшість яких представляють київське «Динамо» та донецький «Шахтар» − по шість і чотири відповідно.

Три матчі за чотири дні

Кожен з учасників чеського турніру проведе по три зустрічі − дві в рамках групового етапу, і одну − стикову. Підопічні Мороза пропускають перший тур, а ось в середу на них чекає нелегкий поєдинок проти господарів. Ще з одним представником трійки «А» − Францією − наші юнаки зіграють в четвер, а вирішальні двобої заплановані на суботу.

XVIII Меморіал Вацлава Єжика (Чехія)

Група А. Чехія, Україна, Франція.

Група В. Туреччина, Угорщина, Словаччина.

23 серпня. Франція − Чехія, Туреччина − Угорщина.

24 серпня. Чехія − Україна, Угорщина − Словаччина.

25 серпня. Україна − Франція, Туреччина − Словаччина.

27 серпня. Фінал, матчі за 3-є, 5-е та 7-е місця

Склад збірної України

Воротарі: Георгій Бущан («Динам» Київ), Максим Іванов ( «Шахтар» Донецьк);

захисники: Ігор Дуць, Олександр Іоша (обидва − «Шахтар»), Роман Мірошник («Сталь» Алчевськ), Андрій Савченко, Михайло Шишка (обидва − УФК Львів), Андрій Шекель («Карпати» Львів);

півзахисники: Олександр Андрієвський («Металіст» Харків), Олександр Васильєв, Віталій Гемега (обидва − «Динамо»), Валерій Гришин («Шахтар»), Олександр Лучик («Іллічівець»), Олександр Слободяк («Металург» Донецьк), Денис Токар («Карпати»);

нападники: Олег Маїк, Дмитро Хльобас, Олексій Хобленко (усі − «Динамо»).