19 червня 2011 20:13
5

Украина разгромила Россию в финале Мемориала Банникова

 Україна (U-16) Росія (U-16) 3:0

Голи: 1:0 Білоног (2), 2:0 Тищенко (39), 3:0 Тищенко (66).

Україна: Сарнавський, Шевчук (Танковський, 41), Бурда (Шичка, 75), Качараба, Соболь, Харатін, Лазарович (Каретник, 80), Білоног, Радченко (Кузик, 68), Габелок (Яструб, 59), Тищенко (Чередніченко, 78).

 

У неділю, 19 червня, в Києві юнацька збірна України (футболісти 1995 року народження) посіла перше місце на X Міжнародному турнірі пам’яті Віктора Баннікова, перемігши у фіналі російських однолітків.

 

Вагомий успіх

Головний приз Меморіалу востаннє залишався на берегах Дніпра у 2006-му, тому, звісно, цьогорічний успіх підопічних Олександра Петракова є дуже вагомим. Тим більше, що під час турніру синьо-жовті дійсно виглядали краще за інших учасників, перемігши в усіх чотирьох зустрічах і забивши в них 17 м’ячів!

 

Перевірені бійці

На вирішальну гру з росіянами український тренер виставив бойовий склад, який зробив погоду в двох стартових турах, почергово завдавши поразок чехам (4:0) і білорусам (4:3). У заключній дуелі групового раунду, котра вже не мала турнірного значення, основні виконавці здебільшого відпочивали, проте це не завадило господарям легко розібратися з білорусами (6:0).

 

Гідне суперництво

Українська команда вже звично розпочала матч без розвідки і відразу досягла свого, коли форвард донецького «Шахтаря» Дмитро Білоног завершив чудову комбінацію ударом з близької відстані. Розвинути успіх по гарячих слідах не вдалося: росіяни діяли чіпко біля свого карного майданчика і відповідали непоганими контрвипадами. Наша збірна найчастіше намагалася застати зненацька суперника швидкими комбінаціями, несподіваними переводами м’яча з флангу на фланг, тоді як футболісти Михайла Соловйова робили ставку на індивідуальні якості своїх нападників і дальні постріли.

 

Дубль Тищенка

Подвоїли рахунок українці перед перервою, забивши такий важливий «гол у роздягальню». Після сильного та влучного введення м’яча в гру нашим голкіпером Богданом Сарнавським, короткої двоходівки за участі Артема Радченка та Максима Тищенка, останній вискочив на оперативний простір та впевнено переграв російського воротаря. У середині другої половини форвард київського «Динамо» оформив дубль, першим встигнувши на добивання після дальнього удару капітану нашої команди Романа Лазаровича. 3:0 − гра була зроблена!

 

Вітання та напуття

На урочистій церемонії закриття турніру учасників привітали дружина Віктора Баннікова − Людмила Миколаївна та президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, який, зокрема, побажав юним футбоілстам і надалі підвищувати майстерність, поповнюючи лави молодіжних та національних збірних своїх країн.

 

Особисті нагороди
Приз найкращому воротареві Меморіалу отримав українець Богдан Сарнавський, найкращим оборонцем визнано серба Николу Шакича, найкращим півзахисником − турка Тайвана Антальялі, найкращим нападаючим − росіянина Дениса Давидова.

 

Гідний приклад

Варто нагадати, що останньою української командою, яка перемагала на Міжнародному турнірі імені Віктора Баннікова, була збірна 1990 року народження. Саме вона під орудою Юрія Калитвинцева згодом пробилася до фінальної стадії континентальної першості серед 17-річних, а потім тріумфувала на домашньому чемпіонаті Європи серед 19-річних. Залишається побажати не менш гучних перемог і хлопцям Олександра Петракова, котрі вже восени розпочинають кваліфікацію ЧЄ-2012 (U-17).

 

Х Меморіал Віктора Баннікова

 

Група А. Україна, Білорусь, Сербія, Чехія

15 червня. Білорусь − Сербія − 0:3, Україна − Чехія − 4:0.

16 червня. Білорусь − Чехія − 0:2, Сербія − Україна − 3:4.

18 червня. Чехія − Сербія − 1:1, Україна − Білорусь 6:0.

 

 

 

І

В

Н

П

М

О

1

Україна

3

3

0

0

14−3

9

2

Сербія

3

1

1

1

7−5

4

3

Чехія

3

1

1

1

3−5

4

4

Білорусь

3

0

0

3

0−11

0

 

Група Б. Росія, Туреччина, Польща, Італія

15 червня. Італія − Польща − 0:0, Росія − Туреччина − 3:2.

16 червня. Італія − Туреччина − 0:2, Польща − Росія − 2:1.

18 червня. Туреччина − Польща − 2:1, Росія − Італія − 1:0.

 

 

 

І

В

Н

П

М

О

1

Росія

3

2

0

1

5−4

6

2

Туреччина

3

2

0

1

6−1

6

3

Польща

2

1

1

1

3−3

4

4

Італія

3

0

1

1

0−2

1

 

19 червня

Матч за 7-е місце. Білорусь − Італія − 0:2

Матч за 5-е місце. Чехія − Польща − 1:2.

Матч за 3-є місце. Сербія − Туреччина − 1:0.

Фінал. Україна − Росія − 3:0.

 

Приятно , что меньше трех не забивали
и опять великая империя на высоте...
Старшим поучится надо. А молодым звезду не поймать как это сделали некоторые "звезды".
Очень приятно что наши ребята выиграли, я думаю эту сборную ждут еще победы! Видел я в пятницу в центре Киева эту сборную России, игроки немного удивили, половина как после армии, половина баскетболистов, видела пацана с татухой..)что-то им явно не 15-16 лет, так что вдвойне приятние что мы сделали этих "подмазаных"!
Всегда чертовски приятно, когда наши ребята " опускают " самоуверенных россиян.
Мне кажется, что у Максима Тищенко, большое будущее...
Сховати
Не сказал что он был лучшим, лучшими были вратарь Сарнавский и Билоног, еще пара защитников 2 и 3 номер... Тищенко неплохо тоже выступил, вообще ребята очень старались и действительно заслужили победу.