23 березня 2011 14:39

U-19: подопечные Головко сыграют с бельгийцам и немцам

Готуючись до старту відбірного еліт-раунду ЧЄ-2011 (U-19), юнацька збірна України (футболісти 1992 року народження) 27 та 29 березня зіграє два товариські поєдинки − проти бельгійських та німецьких однолітків відповідно.

Втрати напередодні вильоту

Підопічні Олександра Головка цими днями проводять збір на Олімпійській базі в Кончі-Заспі. Як повідомив наставник, список викликаних ним 20 футболістів зазнав змін. Травмований воротар «Металіста» Артур Денчук поступився місцем своєму колезі з «Шахтаря» Євгену Гальчуку. Через пошкодження залишаться вдома три киянина − захисник Антон Братков і нападник Володимир Коваль (обидва − «Динамо»), а також оборонець «Арсеналу» Артур Шабанов. Не виключено, що до команди приєднаються Дмитро Рижук та Руслан Куриленко.

Поразка на тлі втоми

У 2011 році наша команда поки провела один спаринг, поступившись у турецькій Анталії росіянам − 0:1. «Рівень гри підопічних мене не задовольнив, від них я чекав більшого, − каже Головко. − Водночас розумію: фізична форма українських футболістів на той момент не дозволяла продемонструвати усе, що вони вміють. Адже кожен прибув до збірної після виснажених клубних зборів».

Нові зв’язки

Із бельгійцями синьо-жовті зіграють у неділю в Бетріксі, після чого за два дні в Гомбурзі спробують свої сили у протистоянні з німцями. За словами українського тренера, у цих спарингах він буде награвати нові зв’язки, впроваджуючи певні тактичні перебудови, викликані, зокрема, травмами ключових футболістів. Безпосередня підготовка до відбірного турніру почнеться пізніше.

Шлях до Румунії

Нагадаємо, що в еліт-раунді наші співвітчизники потрапили до 4-ї групи, ігри якої проходитимуть у Польщі з 16 по 21 травня. За єдину путівку до Румунії українська команда змагатиметься з господарями, італійцями та ірландцями.

Склад збірної України:

Воротарі: Євген Гальчук («Шахтар» Донецьк), Максим Коваль («Динамо» Київ);

захисники: Іван Ордець («Шахтар»), Артем Сухоцький («Динамо»), Олександр Чорноморець («Скала» Моршин);

півзахисники: Руслан Бабенко («Дніпро» Дніпропетровськ), Віталій Буяльський, Артем Щедрий (обидва − «Динамо»), Максим Зеленевич («Полтава»), Олександр Караваєв, Олександр Нойок (обидва − «Шахтар»), Ігор Озарків («Карпати» Львів), Борис Тащі («Чорноморець» Одеса);

нападники: Євген Бахашвілі («Дніпро»), Пилип Будківський («Шахтар»), Артур Новотрясов («Кримтеплиця» Сімферополь), Сергій Подригуля («Волинь)