8 лютого 2011 08:47

"Закарпатье" намерено усилиться Тришовичем и братьями Баранцами

Перший збір «Закарпаття» добіг до кінця, тож разом з генеральним директором вирішили зробити попередні висновки щодо готовності нашої команди до майбутніх звитяг, пише Інформаційний центр клубу.

А також, інформацію про те, хто ж іще може поповнити лави нашої команди за цей період. Не обійшли стороною й сторінки історії нашого клубу, адже причина вагома - скільки нам 85 чи 65?

- Іване Тіберійовичу, завершився перший збір, які попередні висновки можете зробити щодо готовності нашої команди до наступної частини першості?

- Нами була проведена серйозна робота, яка дозволяє оптимістично дивитися вперед і йти до поставленого завдання. На перегляді в Ужгороді під час втягуючих зборів було більше 20 футболістів, але з них на турецький збір тренери відібрали лише чотирьох - Сергія Нудного з ПФК «Севастополь», Володимира Олефіра з «Буковини» та Сергія Давидова з харківського «Металіста».

Нарешті, після тривалих перемовин до команди на цих зборах долучиться молодий закарпатець Юрій Чонка, який все ж зрозумів, що свій шанс пограти на професійному рівні втрачати не можна, тим паче, що в нього є великі задатки, щоб грати на найвищому рівні.

На жаль, не зумів закріпитися в команді мукачівець Кундрик, незважаючи на те, що він хоче грати в команді, старається на тренуваннях але він не вписується в колектив. Ще три роки тому звали його в молодіжний склад - він відмовився. Пограв би тоді, набрався б досвіду й тепер, скоріш за все, був би повноцінним гравцем нашої команди.

Вже безпосередньо в Туреччині до нас за попередньою домовленістю повинен приєднатися екс-гравець «Закарпаття» півзахисник Александар Трішовіч, також ведемо переговори з гравцями львівських «Карпат» братами Баранцями.

- Скільки триватиме другий збір. Чи відомі вже спаринг-партнери «Закарпаття» у Туреччині?

- Наші футболісти займатимуться в Анталії з 12 лютого по 2 березня. На цей період заплановані 5 контрольних матчів. Є домовленість з ярославським «Шинніком» (Росія), польським клубом тамтешньої прем’єр-ліги, «Дніпром» (Могильов, Білорусія), на 23 та 26 лютого чекаємо на підтвердження зустрічей ще від двох команд.

- Тепер питання з історії ФК «Закарпаття». Нещодавно на обласному телеканалі ТИСА-1 під час передачі «Час футболу» один з глядачів у телефонній розмові з ведучим зазначив, що нашій команді не 65 років, а цілих 85. Тож скільки років існує ФК «Закарпаття»?

- Наразі клубна прес-служба займається пошуком архівних документів, які торкаються історії нашої команди. На мою думку, нам слід починати літочислення з 1926 року, з часу, коли славна СК «Русь» 4 червня зіграла свій перший офіційний поєдинок. А в 1946 році гравці «Русі», майже у повному складі перейшли в команду ужгородського «Спартака».

Це питання неодноразово піднімав ще у 2005 році, коли розроблявся герб «Закарпаття», тоді мені доводили, що початки нашого клубу слід брати з радянської доби з 1946 року від дня заснування ФК «Спартак». Виступаю за те, щоб історична справедливість була відновлена і гадаю, що невдовзі на клубному гербі буде більш рання дата.

Взагалі хочу це питання винести на відкрите обговорення, щоб спортивна громадськість, а можливо й очевидці тих подій висловили свою позицію стосовно витоків історії «Закарпаття».