25 січня 2011 21:58

Сборная студентов Украины обыграла россиян на Кубке Содружества

Збірна Росії (студенти) − збірна України (студенти) − 3:4 (1:3).

Україна: Бахтіяров (Шевченко, 46), Чабак (Блажко, 46), Годований (Варченко, 60), Гребинський, Зозуля, Пердута (Шарій, 60), Чорний, Проневич (Стецюк, 46), Морозов, Кушка, Степанков.
Голи: 0:1 Кушка (15), 0:2 Степанков (20), 1:2 (Афіногенов, 26), 1:3 Степанков (39), 1:4 Кушка (77), 2:4 (Вальський, 87), 3:4 (Вальський, 90, з пенальті).
Студентська збірна України в рамках Кубка Співдружності провела товариський матч із командою Росії і отримала впевнену перемогу − 4:3.
На перший погляд, підсумковий рахунок свідчить про вперту боротьбу, однак насправді перевага гостей була очевидною, і цифри на табло СКК «Петербурзький» по закінченню матчу її не відображають. Більше того, як зазначив один з керівників Російського футбольного союзу, «синьо-жовті» студенти дали росіянам справжній майстер-клас гри в футбол, настільки переконливо, видовищно і результативно діяли наші хлопці. А останній гол у виконанні Сергія Кушки (після подачі з флангу ударом головою з лінії штрафної спрямував м’яча у «дев’ятку») міг стати окрасою змагань будь-якого рангу. Проте під завісу матчу підопічні Івана Шепеленка, який на термін поїздки замінив на посаді головного тренера Володимира Лозинського , втратили концентрацію і примудрилися пропустити два голи поспіль.

Як зазначив Шепеленко, ця гра була одним з етапів підготовки до Всесвітньої Універсіади-2011, що пройде в серпні в Китаї. Відтак у Санкт-Петербурзі вперше форму студентської збірної України одягли одразу 11 виконавців, що представляли  запорізький "Металург", "Ворсклу", "Волинь", "Енергетик", "Буковину", "Плиски" і вінницьку "Ниву". До речі, наша студентська збірна, яка, нагадаємо, є переможцем двох останніх Універсіад, користується у світі чималим попитом, і це дозволило їм вже фактично зараз зверстати графік підготовки до змагань у Китаї. Отож, у березні «синьо-жовтих» очікують в ОАЕ, в травні − в Азербайджані і в червні − у Німеччині.