26 жовтня 2010 09:21
8

Арбитры не берегут наших футболистов?

Не так давно в английской премьер-лиге случился эпизод, когда полузащитник «Манчестер Сити» Найджел де Йонг нанес хавбеку «Ньюкасла» Хатему бен Арфа жуткую травму - двойной перелом ноги. После этого главный тренер сборной Голландии Берт ван Марвейк отказался приглашать де Йонга в национальную команду, а некоторые английские футболисты призвали арбитров больше заботиться об их здоровье.
 
В матче украинской премьер-лиги «Волынь» - «Динамо» произошел эпизод, который мог закончиться очень печально. На 28-й минуте полузащитник «Волыни» Саша Стевич грубо сыграл против игрока «Динамо» Тараса Михалика. По мнению корреспондента «СЭ», нарушение правил тянуло на красную карточку, однако рефери ограничился устным предупреждением.
 
- Игрок «Волыни» мог нанести мне серьезную травму, - отметил Михалик. - Надо было, наверное, скорчить рожу, чтобы арбитр отреагировал. Как минимум, на желтую карточку это нарушение тянуло, но судья вообще не предъявил нарушителю никаких претензий. Скажу больше, на протяжении всего матча этот футболист вел себя грубо, и даже после поединка, когда жал руку судьям, Стевич одернул меня за футболку. Но арбитры все равно никак не отреагировали.

Сергей ТАЛИМОНЧИК

Я полностью согласна с Тарасом! и с тобой, Митя, тоже! Арбитры несправедливы к динамовцам! вот кто мне с их всех нравится так это Мажаровский, он спреведлив.
Ну кому кому, а волынянам грех на судью жаловаться - в эпизоде с Михалыком - минимум жёлтая, при том что какого то он показал жёлтую Ковалю за задержку (и это при счёте 2-0 блин)... А ещё надеюсь в матче с АЗ дома нормальный арбитр попадётся, потому что эти костоломы точно должны были матч заканчивать вдевятером.
имхо и даномавцам иногда следует выписывать побольше карточек, особенно за устные наезды на арбитров. пару удалений в этом плане нам не помешают.
Сховати
Те, що з дисципліною поведінки на матчі в наших - погано, це інша справа. тут ми і самі повинні, з-за будь-якого приводу виховувати наших. Наприклад, того ж таки Хачеріді, і навіть Шеву, вже не кажучи про бразил. Само собою і арбітри повинні нам допомагати, нещадно штрафуючи будь-які суперечки. Втім - допомагати таким чином не лише нашим; а й кротам... А отут ще - кінь не валявся...
Зараз на багатьох форумах хорьки та кроти жваво обговорюють, як судді у матчі з Волинню допомагали Динамо. Проте чомусь традиційно забуваються епізоди, в яких суддя явно приймав помилкові рішення на користь Волині. Зокрема, і цей епізод. І гра Парасківа, який ще у першому таймі награв на червону, сумнівні позагрою і як апофеоз вихід Єрьоменка сам на сам, який зупинив суддя, призначивши трафний в біг воріт Волині.
Сховати
это давно всем известно, просто наши СМИ акцентированно пресуют ДК и закрывают глаза на других. http://www.youtube.com/watch?v=jrHQh6v2U-4
Проблема не в тому, що кроти та хорьки та інші з ними зомбі тенденційно обговорюють. Проблема в тому, що з нашої сторони, в першу чергу - з боку клубного керівництва - нема гідної відсічі; а наших форумних зусиль явно недостатньо. Недарма, он, Шахов з Франковим зауважили, що кількість наших прихильників катастрофічно зменшується. особливо серед молодого покоління; навіть серед киян. В той же час, он, Кварцяний вже дозволяє собі пельку розпускати, і все також тенденційно. Допоки не буде відсічі на наїзди ахмета та його сявок штибу "Суркис знает, кто будет судить матч, а я не знаю" - доти оці наїзди триватимуть, і ще невідомо чим закінчаться. І доти більшість бажатимуть важких і безкарних травм нашим, як ото Тарасу нині бажають... І ніколи не будемо ми схожими на Барсу, коли лише за підозру на травму Мессі надовго дискваліфікували чеха-вуркагана... От і зараз: є вагома підстава подати в експертну комісію (читай: Колліні) скаргу з відповідними додатками на арбітраж Дердо, щоб вони вияснили, де він помилився, а де діяв правильно. Да, Дердо відсудив "не фонтан"; в двох інших матчах минулого туру арбітри взагалі начудили бозна-що. Але, вже маючи на руках висновки спеціалістів-законникиів по арбітражу Дердо - можна ж тоді давати позови на того ж таки Кварца: принаймі - заткнуться інші подібного йому калібром шакали. Але: ІРСу захищати ім'я "Динамо" - влом... От що погано!
вот-вот. за переломы не дают даже штрафные. был бы я арбитром - я бы за любой грязный подкат давал бы карточку. P.S. Наверное з пол часа назад смотрел травму шахтёровца, Эдуардо, который тогда играл за Арсенал. Жуть... я б за такое, того подонка, который ему ногу сломал, пожизненно от футбола отстранил.