25 жовтня 2010 20:56

25 октября состоялось расширенное заседание Центрального Совета ПФЛ Украины

25 жовтня відбулося розширене засідання Центральної Ради за участю керівників клубів ПФЛ, представників ФФУ та працівників ЗМІ.

Основним питанням порядку денного засідання стали стан та якість арбітражу в матчах серед команд першого та другого дивізіонів. З доповіддю щодо цього питання виступив Куратор системи арбітражу в професіональному футболі України П’єрлуіджі Коліна, після чого він відповів на запитання президентів клубів та висловив свою думку стосовно способів вирішення нагальних проблем суддівства, зокрема у матчах серед команд першого та другого дивізіонів.

Крім цього, учасники засідання розглянули питання про дотримання клубами регламентних фінансових зобов’язань. Більшістю голосів членів Центральної Ради прийнято рішення встановити термін погашення існуючої заборгованості до 30 листопада 2010 року.

Про хід підготовки футбольних клубів до проходження чергової процедури атестації доповів заступник директора Центру ліцензування ФФУ Сергій Задіран.

Членами засідання також розглянуто низку питань, пов’язаних з участю ПФЛ у ХІІ Конгресі ФФУ. Зокрема, від ПФЛ для участі в Конгресі обрано Бальчоса М. В. – президента ПФЛ, Лотоцького М. В. – першого віце-президента ПФЛ з економічних питань та Касанова П. Н. – директора ФК «Нива» Вінниця.

Також прийнято рішення забезпечити організаційний та юридичний супровід колективів футбольних клубів-кандидатів на отримання колективного членства в ФФУ стосовно подання документів про прийом у колективні члени ФФУ.