14 жовтня 2010 15:36
2

Нацсовет по телевидению и радиовещанию обьявил предупреждение «Поверхность Спорт-ТВ»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 13 жовтня оголосила попередження ТОВ «Поверхность Спорт-ТВ» (телеканали «Спорт 1» і «Спорт 2») за результатами позапланової перевірки.

За словами першого заступника голови Нацради Оксани Головатенко, під час травневої перевірки були виявлені ознаки порушень ст. 6 закону про рекламу (мова реклами) і ст. 48 закону про телебачення і радіомовлення (не надали записи програм, які мають зберігатися протягом двох тижнів). Окрім цього, на «Спорт 1» і «Спорт 2» частина матчів коментуються російською мовою (2 години з 12 годин, які були відмоніторені), а трансляція каналів іде із супутника Hellas Sat 2 замість Eutelsat W4, як вказано в ліцензії.

Директор «Поверхность Спорт-ТВ» Марія Лисенко у своїх поясненнях сказала, що компанія вже виправила порушення. У відповідь на це члени Нацради зазначили, що 12 жовтня замовили денний моніторинг, який зафіксував ті самі порушення. Моніторинг проводився через кабельні мережі, у яких поширюються «Спорт 1» і «Спорт 2», але «Поверхность Спорт-ТВ» при цьому, за даними Нацради, не має угод з провайдерами програмної послуги.

Це перше попередження для «Поверхность Спорт-ТВ». Нацрада зобов'язала компанію протягом місяця привести діяльність у відповідність до законодавства й умов чинної ліцензії.

Нагадаємо, що Нацрада 7 квітня призначила позапланову перевірку «Поверхность Спорт-ТВ» на підставі письмового звернення від Служби безпеки України. Зокрема у листі йшлося про те, що багатоканальна мережа «Поверхность Спорт-ТВ» мовить без ліцензії Національної ради, а також транслює канали, які не входять до складеного Нацрадою переліку мовників, що задовольняють вимоги Конвенції про транскордонне мовлення. Утім, 13 жовтня Нацрада розглянула результати перевірки не багатоканальної мережі «Поверхность Спорт-ТВ», а власних телеканалів компанії - «Спорт 1» і «Спорт 2».

На "спортах" осталась только Лига Чемпионов и Лига Европы. Очень жаль, что монополистом в этой сфере может оказаться "любимый" всеми Футбол. Похоже все к этому идет. Теперь понятно, почему Вацко туда перебрался.
"Телепростір: - Прокоментуйте ситуацію з компанією "Поверхность ТВ". Олександр Гливинський: - Наскільки я знаю, там практично весь колектив уже розійшовся через те, що власник не зміг оплачувати зарплату і, відповідно, згорнув виробництво. У свій час на "Поверхности" були усі провідні чемпіонати і, звичайно, прикро, що все закінчилось таким чином, оскільки за час існування вищезазначеної компанії в Україні збільшилось число якісних журналістів та коментаторів, а зараз люди фактично залишились без роботи." Олександр Гливинський: "У футболі треба коментувати перш за все гру" http://teleprostir.com/interviews/show-8953-oleksandr-glivinskii-u-futboli-treba-komentuvati-persh-za-vse-ghru