20 серпня 2010 22:30
1

Степан Щербачев: Если у нас есть суперскандал, то он будет предметом обсуждения

На телеканалі «2+2» вийде ток-шоу «Про футбол» з ведучою Лідією Таран

На телеканалі «2+2» (переформатований канал «Кіно») групи «1+1» вийде футбольне ток-шоу «Про футбол». Про це ТК повідомив керівник спортивної редакції «1+1» Степан Щербачов. Також він підтвердив, що його вестиме Лідія Таран. Її партнером, за інформацією сайту «Медіаняня», буде Костянтин Андріюк (оглядач програми «Про спорт»).

 За словами Степана Щербачова, проект стартує на початку сезону, дата виходу поки що не розголошується. Про деталі формату керівник спортивної редакції розповів у бліц-інтерв'ю ТК.

 - Це буде футбольний проект у формі ток-шоу, - розповідає Степан Щербачов. - Ми обговорюватимемо актуальні футбольні події та теми з цікавими гостями. В студії будуть запрошені експерти. Чи будуть вони постійними, ми ще не вирішили. Швидше за все ми запрошуватимемо людей, які цікаві на цей момент. Ми хочемо обговорювати те, що є актуальним саме на сьогодні.

 - Чи передбачається вихід сюжетів у межах проекту?

- У нас будуть авторські матеріали, які можна буде обговорювати у студії. При цьому ми не обмежуємо себе ні в чому, рамок у проекту немає. Ми готові працювати і в Україні, і в Європі, де є цікаві люди і цікаві події.

 - Оскільки ви запускаєте це ток-шоу, скажіть, чи плануєте ви придбати (або можливо вже придбали) права на показ європейських турнірів - Ліги чемпіонів та Ліги Європи? Ви ведете переговори з «Поверхностю» щодо ліг?

- Конкретні перемовини ми не ведемо. Були попередні пропозиції з їхнього боку. Доля цих пропозицій поки не відома. Буде чи не буде у нас якийсь європейський чемпіонат - на футбольний проект це не впливатиме. Ми розповідатимемо про найцікавіше. Але в основному ми сконцентровані розповідати про український футбол. Хоча ми не маємо жодних шаблонів і в залежності від ситуації приділятимемо увагу європейському футболу. Проект планується досить масштабним.

 - За рахунок чого?

- У нас хороший творчий склад. Наш останній проект про Лігу здобув «Телетріумф». Тому, я думаю, люди, які вміють виконувати свою роботу добре, зроблять нову програму теж доволі цікавою.

 - У минулому сезоні проект «Про спорт» на «1+1» змінив формат на більш розважальний: вона стала більше приділяти увагу особистостям та скандальним історіям. Ваш проект буде присвячений лише професійним питанням футболу чи так само в центрі уваги будуть особистості, події у їхньому житті тощо?

-  Ми не заганяємо себе у жоден формат. І ми розповідатимемо про те, що, на наш погляд, на цей момент цікаве. Якщо ми маємо якусь суперісторію чи суперскандал, то вона буде предметом нашого обговорення, якщо це буде суперлюдина чи суперособистість у футболі - так само. Ми цілком ітимемо в ногу з тими подіями, які відбуваються на цей момент.

 - На каналі «1+1» тривалий час футбольних шоу не було. Чим викликана активізація уваги до футболу?

- Як ви знаєте, у цьому  році ми займаємось показом чемпіонату України з футболу. У нас трансляції йдуть на телеканалі «Кіно», який 30 серпня буде переформатований на канал «2+2». Він матиме чоловіче спрямування. І ми дуже багато приділяємо цьому уваги. Оскільки ми показуємо таку кількість футболу, було б смішно не мати свого проекту, який би розповідав про це.

 - Окрім цього, чи планується на телеканалі «2+2» вихід інших спортивних програм - щоденників тощо?

- Ми йтимемо поетапно. Спочатку ми запустили трансляції, після цього ми поставимо на ноги цей проект. Далі, якщо буде потрібно, - інші формати. Якщо у нас з'явиться бажання, то чому б і ні? Але поки ми сконцентровані на реалізації тих цілей, які перед нами поставлені.

Понятно, что стараются сделать какую-то передачу в пику кротовикенду, только ребят: кто ж её смотреть будет? У кого тот канал есть? Ну у меня-то да, спасибо кабельному провайдеру, но у многих ли ещё?