11 травня 2010 15:24

U-19: пять динамовцев вызваны на матч с Ираном

У середу, 12 травня, юнацька збірна України (футболісти 1991 року народження) проведе останній контрольний поєдинок напередодні старту відбірного еліт-раунду Євро-2010 (U-19). На полі бородянського стадіону «Борекс» підопічні Анатолія Бузника зустрінуться з іранськими однолітками.

Наставник синьо-жовтих викликав на збір, що розпочався 10-го числа, 21 виконавця. Серед них немає голкіпера запорізького «Металурга» Максима Коваля, який, за словами тренера, нині перебуває в гарному ігровому тонусі, його одноклубника Сергія Кривцова, котрий буде долучений до занять з «молодіжкою», травмованого нападника «Шахтаря» Віталія Федотова та оборонця Василя Прийми, чий донецький «Металург» готується до фіналу національного кубку.

«З огляду на те, що гра з Іраном є для нас генеральною репетицію перед офіційними матчами, ставлення до неї буде відповідним, − зазначає Анатолій Бузник. − За підсумками цього спарингу, а також тестування, яке проходитиме напередодні і під час чергового збору, і буде визначено склад команди, що виступатиме у кваліфікації».

Наступного разу наші юнаки зберуться 16 травня в Криму, де й проходитиме фінальний етап їхньої підготовки. Нагадаємо, що з 26 по 31 травня Україна прийматиме турнір відбірного еліт-раунду Євро-2010 (U-19) в 3-й групі, де також гратимуть збірні Англії, Ірландії та Боснії-Герцеговини. Матчі будуть зіграні в Києві та Бородянці. Боротьбу за нагороди континентальної першості, вирішальна стадія якої проходитиме у Франції, продовжать лише переможці кожного з семи квартетів.

Склад збірної України:

Воротарі: Ігор Левченко («Олімпік» Донецьк), Антон Ситников («Львів»);

захисники: Богдан Бутко, Максим Імереков, Ярослав Олійник (усі − «Шахтар» Донецьк), Антон Кравченко («Дніпро» Дніпропетровськ), Темур Парцванія, Олексій Прилєпов (обидва − «Динамо» Київ), Олег Поліщук (ПФК «Севастополь), Рустам Циня («Шериф» Тирасполь, Молдова);

півзахисники: Євген Задоя, Сергій Сидорчук (обидва − «Металург» З), Роман Карасюк («Волинь» Луцьк), Євген Макаренко, Сергій Сокуренко (обидва − «Динамо»), Ігор Чайковський («Зоря» Луганськ);

нападники: Ігор Зубко («Кримтеплиця» Молодіжне), Єгор Картушов («Зоря»), Артур Каськов («Металург» З), Володимир Коваль («Динамо»), Євген Павлов («Волинь»).