29 березня 2010 22:27

Данилов просит Суркиса разобраться в легитимности получения некоторыми судьями статуса арбитров ФИФА

Відповідаючи на запит президента полтавської «Ворскли» Олега Бабаєва від 25.03.2010 р., президент ПРЕМ’ЄР-ЛІГИ Віталій Данілов звернувся до президента ФФУ Григорія Суркіса:

У листі від 25.03.2010 р. президент ФК «Ворскла» Полтава О.М.Бабаєв вказав на можливе незаконне надання судді С.Даньковському статусу арбітра ФІФА.

Голова Комітету арбітрів ФФУ В.В.Шевченко в інтерв’ю сайту «UA-Футбол» 26.03.2010 р. надав оригінальне пояснення цій ситуації. З його слів виявляється, що ФІФА заохочує систему недотримання власних норм, оскільки «йде нам назустріч і дозволяє залучати більше молодих арбітрів». Впевнений, що ФІФА апріорі не може спонукати порушувати норми, за неухильним виконанням яких вона стежить. І взагалі навряд чи курс міжнародної федерації на омолодження благоволить фальсифікаціям, приклади яких навів О.М.Бабаєв.

В тому ж інтерв’ю В.В.Шевченко розповів про ще один кричущий випадок! Виявляється, «свого часу, коли були рекомендовані у ФІФА Іщенко, Орєхов, вони також до кінця не дотримувалися всіх статей». Невже ФІФА заохочує підробку документів?

Наведені факти сколихнули Прем’єр-лігу, адже розкрилася чергова проблема в українському арбітражі. Просимо розібратися чи легітимно С.Даньковський, І.Іщенко та О.Орєхов отримали статус арбітрів ФІФА, на якій підставі були зроблені відповідні представлення в ФІФА і ким з уповноважених співробітників ФФУ були вчинені такі дії. Прошу у найкоротший термін проінформувати Учасників Прем’єр-ліги про результати службового розслідування.