Коментарі користувача:
Сховати коментарі
Всього коментарів 4974
Кабаєв, Шепелев, Беседін, обнять і плакать...
Здається, Ігор Рахмільєвич знайшов партнера по садо-мазохізму в особі такого ж впертого Мірчі.
Показати
Умник, 100%
Вимучили ще 3 очка.
Попова треба до психолога, всі ці помилки, потім удари у відповідь коліном в живіт як у м'яcника. Це ж не боі без правил, а футбол, підставить команду під красну/пенальті в одній з наступних ігор ЛЕ. І міняти його не менш стрьомним Сиротою.
Не розумію Мірчу в цьому плані. Чому з цим Мінаєм не дати шансу Болю, який досить пристойно виглядав на зборах і потрошку підтягувати хлопця в пару Забарному.
Показати
Умник, у Попова це було завжди, за Сироту не згоден, він хоча б думає, що робить.
Два абсолютно бездумних бігунка на флангах, що подають невідомо куди, нічого не вміючий Кабаєв, щей Шепелев в центрі. Денис би може й забив би при нормальних передачах. Тут хочаб одного де Пену здатного обслужити передачами форварда. Циганкова все одно будуть гарно закривати, а інших ідей щось в створити у нас не6 має, змагатись в стандартах з командою Шарана не дуже гарна ідея. Вони щей в контратаку пару раз гостро вибіжать у другому таймі.
Поки що у Динамо тотальний брак креативних ідей і людей.
Показати
Денис сьогодні міг лише декілька разів привезти
Умник, не зразу зрозумів, що Ви за Дениса Гармаша, згоден
Барабаш, не виключено, що саме Лонвейк і буде грати. 45% виграних единоборств, довгий крок та таке-сяке уміння поставити корпус - його основні сильні сторони і хоч в цьому він зможе успішно конкурувати з Беседіним.
Показати
Умник, спочатку прийняв Ваш коментар за жарт, але потім чомусь стало не смішно
Ще перехід Шахова на місце Назарини в Зорю.
Показати
Умник, станом на першу годину ночі він так і не заявлений, можливо проблеми з документами.
Черговий трансфер для кількості, щоб відзвітувати перед власником.
Віборг лише другий сезон у вищому дивізіоні, за складом це команда-середняк датської ліги, яка в рази поступається Мітьюланду/Копенгагену, з якого ми брали Вербіча. Тобто очікувати з такого клубу гравця, що прийде й буде робити різницю як мінімум наївно. Ряд матчів Віборга я бачив повністю, з тим же ВХ, Копенгагеном, огляди ліги також переглядаю. Гравців, які там хоч якось би виділялись не так багато, передусім це світла пляма з хвостиком - Соренсен, що утюжить всю бровку в стилі Миколенка. Цей хлопець можливо міг би нам допомогти навіть в ЛЧ, з дуже великою натяжкою це єкс-гравець голандської молодіжки Грот, такий собі двометровий Беседін, здатний продавити захисника. Забивати він багато не буде, але те ,що вимагає Луческу - боротьба за мяч, підтримка атаки - виконує дуже не погано. Здається, все. Якби ці 2 млн евро віддали за цих двох хлопців, я ще якось би зрозумів, а так...
Лонвейк - це просто здоровенний хлопець з довгим кроком, який стовбичить зліва в атаці Віборга і іноді накидає на правий кут воротарського майданчика. Якихось там навичок навіть для провідних команд Данії там не має. Якщо хтось подумав, що нездатність Кабаєва проходити за рахунок дриблінгу насичені захисти в УПЛ можна компенсувати більш фізично міцним та потужним хлопцем, то це дурість. PS. Соренсена на початку місяця забрав Копенгаген. Може на ці гроші краще було хлопців з селекційного відділу Копенгагена найняти?
Показати
Умник, Насколько я понял,он может и ЦП сыграть при необходимости.А в молодежке ПСВ на какой позиции выступал,не знаете?
И что бы купить футболиста для помощи в еврокубках у нас нет ни денег ни класса селекции.Потому если это будет усиление на уровне ЧУ-уже хорошо.
Умник, Гавранчіч до нас приходив із клубу Чукарічки, Шацьких із другого дивізіону, Бєлькєвіч із чемпу Білорусі. Усе може бути.
В яке жахіття перетворився колись непоганий комментатор, я вже не кажу про його сторінку в ФБ повну ненависті.
Показати
Умник, раніше також вважав, що він занадто агресивний на ФБ, але після 24 лютого зрозумів, що насправді він говорить ти, що думає майже кожен українець, який, м'яко кажучи, не згоден з тим, що роблять росіяни
Paul, при взгляде снаружи - достаточно спорное утверждение. Да, брак ТТД большой, но показатель ли это кризиса физ подготовки - вопрос. Мы провели 44 атаки за игру, Днепр 39, но им этого хватило для трех мячей, как и Карабаху, а нам и для одного не хватило. ИМХО вопрос все же в качестве атакующей игры и исполнителей, нельзя сказать, что мы плохо двигаем мяч вперед и хуже снабжаем мячами игроков в последней трети, но вот дальше с обострением и реализацией в чужой штрафной - беда.
Показати
FC Dynamo Kyiv 0 -1 AEK Larnaca FC
Key stats
59 Possession (%) 41
11 Total attempts 8
44 Attacks 32
81 Passing accuracy (%) 70
411 Passes completed 185
508 Passes attempted 266
45 Balls recovered 41
Attacking
11 Total attempts 8
2 On target 4
Distribution
30 Crossing accuracy (%) 18
9 Crosses completed 2
30 Crosses attempted 11
Defending
18 Clearances attempted 31

По мизерной пасовой работе, огромных 30% брака в передачах, выносах , АЕК - классическая модель игры аутсайдера УПЛ, того же Миная, бегающего в контратаки. Это даже не что-то умеющее играть в футбол, типа Карабаха. Вопрос исключительно в нас: 44 атаки, 11 возможностей и в итоге 2(!) удара в створ за игру.


Умник, ну справедливости ради один гол мы таки тоже забили :-)
Умник, згоден з основною твоєю тезою, що проблема не тільки в фізичній підготовці. Але коли ти кажеш, що "нельзя сказать, что мы плохо двигаем мяч вперед и хуже снабжаем мячами игроков в последней трети" у мене відчуття, що ми дивимось з тобою різний футбол. Як на мене, то проблеми йдуть і від поганої якості розвитку атак в центральній частині поля. Суха статистика може бути тут дуже оманливою, тому що треба враховувати, в якій позиції під час кожної конкретної атаки Динамо знаходиться суперник. Одна справа, коли суперник повністю відійшов на свою половину в оборону, поставивши автобус в штрафному майданчику, тоді так, рухаємо м"яч до останньої третини поля легко (а ось після вже проблеми). Але коли автобуса немає, а є активний супротив та пресинг, то Динамо досить важко проходить центральну частину поля. Остання серія матчів в єврокубках це показала. Показовим також є скільки реальних, т.н. 100% моментів створює команда. Дуже мало.
Ясно, що проблема з форвардами в Динамо сама по собі очевидна. Але я не впевнений, що умовний Довбик (а про такого форварда зараз Динамо лише мріє) замість Бєсєдіна змінив би загальний малюнок гри і ми б раптом на рівних стали грати з умовною Бенфікою. Проблеми системніші.
Наче від того, що Шепелеву показати гру Гусіна чи Михайличенка на його позиції, його скіл підвищиться. Цей гравець буде списаний як тільки команда знову почне якісно комплектуватися.
Показати
Умник, сподіваюсь мы доживемо до того часу...
Це вже близько до часів Ксамакса Сабо.
І виходу не видно:
1)грошей не має, купити якісних досвідчених гравців.
2)розумних людей в селекції не має, щоб знайти якісних молодих мало кому відомих гравців.
3) розумного президента не має, щоб знайти якісного тренера який би давав результат.
Ситуація патова, вибудована Суркісами система не може підтримувати навіть такий рівень команди в группі ЛЕ.
Показати
Умник, Вихід завжди є. В нашому випадку - це вірний вибір моделі подальшого розвитку клубу. З урахуванням всіх умов, що склалися. Власне, це те, що напрошувалось вже не перший рік. Навіть до війни, зважаючи на суттєве відставання в фінансовому плані від основного конкурента ("Шахтар"), вже треба було йти у цьому напрямку. Зараз і поготів. Різниця тільки в тому, що до 24.02.2022 всілякі Нереси нам були не по кишені, тепер же такі гравці до нас банально ще дуже довго не поїдуть.
Саме тому модель того "ЦСКА" (зразка перебудови в міжсезоння 2018/2019) - це далеко не кращий для нас вибір. Зрештою, із 100% попадань там був один Бекао, який взагалі запрошувався "на авось" - раптом пощастить. Влашич - це скорше дружній підгон від Усманова. З ноунеймами типу всіляких Бійолів-Сігурдссонів-Бистровичів та мало відомим японцем і африканським 17-річним проспектом в основному всі трансфери із серії фіаско.
Що нас із ними точно поєднує - так це багаторічні творчі пошуки результативного форварда. Там теж був і рекордний Гайч і "ринкові раритети" типу Абеля Ернандеса та Рондона. Зрештою, все ще залишаються з варіантом доморощеного Чалова - після європейського вояжу.
Це ще не кажучи, що трансфери калібру Еджуке, Фухса, Карраскаля - далеко не дешеві. Та і гравці такого рівня нам зараз не по кишені або банально до нас зараз не підуть. На жаль, як і той же Брендон Васкес, до прикладу. Приблизно з таким же від'ємним успіхом можемо розглядати, наприклад, кандидатуру того ж Педро Рауля.
Очевидний і мало не єдиний варіант для нас в умовах, що склались - це варіант умовного "Ред Буллу". Тобто розвиток власної академії, на базі все ще належно існуючої основи досвдчених гравців, доповнений доступними та готовими прийняти умови нашої реальності досвідченими легіонерами (орієнтир - гравці типу Бланко, Амаш). Та головне, базис майбутніх успіхів - молоді, мало відомі, а отже фінансово доступні легіонери високого рівня перспектив, на додаток до кращих вихованців власної академії. Яскравий приклад - той же Карім Конате із Зальцбурга, здобутки якого на рівні африканського аналогу ЛЧ не помітити міг тільки лінивий скаут поважаючого себе клубу. Це ж зовсім не Самуеля Котто якогось там знайти в якомусь далекому Камеруні. Ефективність трансферу новоспеченого центрбека Мальме ще належить оцінити в історичній перспективі ближнього майбутнього.
Факт в тому, що зважаючи на трансфери конкурентів, наше відставання не настільки вже суттєве. Та скоротити його цілком реально. Для цього навіть зовсім не потрібно їздити на стажування до Мілану-Монако. Достатньо власного тверезого бачення, безлічі затраченого часу та розуміння того, що десь в умовних бразильских джунглях ще точно є гравці, які подібно Джеффіньйо в мить перетворюються із ноунейма в гравця, який стає невід'ємною передумовою гарантії збереження прописки Ботафого в бразильскій Серії А. Так і РБ Брагантіно з великою ймовірністю зовсім не просто так віддав суттєві 2 мільйона зовсім не гривень Понте Преті за Дугласа Мендеша.
Хоча жодна просунута статистика наразі навряд чи обгрунтує зважену доцільність цих трансферів. Як свого часу і трансфери Садіо Мане, Махреза, Варді та інших. Те що поки важко оцінити в цифровому вираженні, можливо тільки передбачити.
Автор: Умник
26 травня 2017 01:35
Вратарский вопрос. Пробиваемость в зеркале цифр после 22-го тура.
Таблица делалась для себя, для примерного понимания ситуации с вратарями в УПЛ. Но решил выложить, может быть кому-то будет полезна.Построена по итогам 22 туров двухкругового регулярного чемпионата УПЛ...
Автор: Умник
15 жовтня 2013 21:24
Футбольная революция. Саймон Купер.
Листая старые материалы, наткнулся на эту статью Саймона Купера в Financial Times двухлетней давности о все возрастающей роли статистического анализа в современном футболе. Есть там и о Валерии Васильевиче Лобановском...
Автор: Умник
12 березня 2013 21:28
Вратарский вопрос. Пробиваемость в зеркале цифр после 20-го тура.
Позади 20 туров чемпионата Украины. В список вызванных в сборную Украины в очередной раз не попал Максим Коваль, что вызвало жаркие дискуссии на многих форумах. Всё это подтолкнуло меня в очередной раз взглянуть на игру вратарей сквозь призму цифр...
Автор: Умник
11 лютого 2013 15:53
Европейские топ-чемпионаты. Эффективность атаки и защиты. Взгляд на соперников Динамо, Шахтера и Металлиста.
Полагаю, что в предверии матчей ЛЕ данный материал Бена Мэйхью в переводе Игоря Савченко(FootBoom.com) будет интересно прочесть и  обсудить многим. Привожу перевод Игоря практически без купюр:...
Автор: Умник
19 березня 2012 14:01
Алексей Андронов о вчерашнем Профутболе
 Прямая речь: ""...Знаете, меня как-то звали помочь каналу 2+2 сделать футбольную программу. Я даже кое-что сделал для них. И очень рад, что мои мысли почти там не материализовались (возможно, поэтому, они даже не посчитали нужным оплатить консалтинг, и готовый сценарий программы)...
Автор: Умник
29 жовтня 2011 19:00
Анатолий Демьяненко выиграл кубок АФК( азиатский аналог лиги Европы)
Команда Анатолия Демьяненко Насаф сегодня в финальном матче кубка АФК( азиатский аналог лиги Европы) победила своего кувейтского соперника 2-1. Все голы матча были забиты в течении 6 минут второго тайма...
Автор: Умник
18 жовтня 2011 21:13
А как там наши? Приключения Анатолия Демьяненко в Азии.
Закончился только что ответный полуфинальный матч кубка АФК (азиатского аналога Лиги Европы) между безоговорочным фаворитом турнира иорданским Аль-Вихдатом и командой-выскочкой  узбекским Насафом, руководимым украинским специалистом Анатолием Демьяненко. Нужно отметить, что иорданские клубы в кубке АФК традиционно являются грозной силой...
Автор: Умник
13 вересня 2011 20:31
Свет мой, зеркальце, скажи, да всю правду доложи, кто в УПЛ всех...
Прошло 9 туров чемпионата, почти треть турнирной дистанции, и, стоя на пороге старта групповых турниров еврокубков, пришло время провести предварительный анализ происходящего в УПЛ с цифрами в руках....
Теги: #УПЛ
Автор: Умник
24 травня 2011 17:56
Динамо переедет на НСК «Олимпийский»?
На прошлой неделе в СМИ появилось два очень интересных высказывания, которые касаются непосредственно нашего клуба:1. Вадим Рабинович: "...мы заключили договор о проведении 12 матчей нашей команды на стадионе киевского „Динамо“ со следующего сезона"2...
Автор: Умник
6 травня 2011 02:17
А как там наши? В фокусе Анатолий Демьяненко
 В сегодняшней краткой заметке речь пойдет о Анатолии Демьяненко и его работе на чужбине. Зимой, перед стартом кубка АФК(аналог европейской Лиги Европы), я кратко давал прогноз о том, что тяжеловато будет узбекскому клубу бороться с признанными фаворитами из Иордании, Кувейта, Сирии, Бахрейна...