Коментарі користувача:
Сховати коментарі
Всього коментарів 4974
не тiльки Жора i Попов, пiдбiр в опорнiй зонi хто проспав i залишив гравця? Наш любимий трутень 8 номер, якого ще ААМ ставив в пару до Сидорчука i потiм отримував атаки через центр. Скiльки рокiв вiн це робить, але ж нiХто в клубi нiчому не вчиться.
Показати
Це не трутень, а прутень
danik, не хочеться цитувати кривавого диктатора Джугашвілі, але "кадри вирішуть все". Насамперед має бути сформоване бачення у який футбол має грати команда з огляду на наявний фінансовий ресурс власників та кадровий ресурс динамівської академії.
Чи маємо ми повернутись до класичного Динамо зі ставкою на якісну оборону, силову боротьбу і атлетизм, контратаки, до Динамо яке в Европі навіть проти Ліверпуля вибігало з 1000 ТТД в ЛЧ. Фізично сильних гравців під цей стиль наша академія не готує, більше 10 років не підготовлений жодний гравець на позицію опорного який би хоч середній обсяг ТТД на рівні ЛЧ виконував, як результат в нас грає і капітанить випускник запорізької школи Сидорчук. І цю проблему на вплив Іспанців і Реброва не спишеш, ця проблема була і до них.
Другий варіант йти за Шахтарем й будувати стиль на контролі мяча, Під нього в нас тим паче не має гравців у молодіжці. Хто буде обирати стратегію і стиль клубу, власник, який за 20 років керування 2 рази дивом вгадав з тренерами і хоч 2-3 роки ми бачили пристойні результати в Европі? очевидно, що з такою вдачею це треба делегувати розумному спортдиру. Де його взяти й хто його найме? Хто найме і яким коштом замість бувших динамівців купу нових тренерів для юніорських і дитячих команд під визначений стиль? Адже навіть зірочки молодіжних команд Булеца, Гіо, за ними Волошини, Шулянський тягнуть максимум рівень середняків УПЛ і якщо не змінити якість підготовки молодих гравців чи під силовий чи під більш технічний футбол, тоді чекати якихось молодих зірок нам не доводиться і Динамо і далі буде продукувати купу посередностей, якими були їх вчителі-тренери. Сірість продукує таку ж сірість, це аксіома. Навчатись треба у кращих.
Якщо не працює своя академія, потрібно відкривати гаманець і йти купувати гравців, а для цього потрібні люди що вміють шукати таланти. Хто найме і приведе в клуб якісних селекціонерів? Власник, який навііть тренерів не може оцінити і всадив під 200 мільйонів доларів в нездару, що загубив все до Динамо, лише тому, що обіцяв цій нездарі дати потренувати за великі заслуги легендарного гравця?

Для будь якої перебудови потрібне розуміння чого і яким чином ви плануєте досягти і кошти на це. У клуба і власників нічого з цього списку не має, тому він і далі буде ремонтуватись лайном і палками, як старий Ланос, і потихеньку вмирати. Нажаль. Максимум ми дочекаємось, що випадково Суркіс ще раз вгадає з тренером, як з Сьоміним, і побачимо ще 2-3 яскраві сезони. Але це може бути лише випадково.
Показати
Умник, якби міг - поставив би сотню мінусів за цей пост: через вагання, яким шляхом треба йти!

Хіба Лобановський не показав всім нам, яким шляхом повинен йти український футбол???

Те що, брати суркіси вкрали у нас Динамо, вкрали 20 років Футболу, зрадили справу великого ВВЛ - не підлягає ні прощенню, ні будь-якому розумінню!
Friday, а що ж там "все вижимать"? більшість гравців збірних(молодіжної/національної) належать двом базовим клубам рівень яких останні 15, а той 20 років, не сильно змінювався(ТК УЕФА всім у поміч) відповідно і рівень національної збірної стабільний між 14-18 місцем в Европі не сильно злітав та падав і відповідає стабільному плеф-офф за вихід до великих турнірів. Тому щось вичавити з цієї збірної не залежно від поточного складу це треба мати неабиякий талант Тренера, або дуже вдалий жереб, щоб грати зі слабшими за себе Аравією та Тунісом, як на ЧМ Блохіна. А от обісратися з Литвою чи Мальтою/Фінляндією у відборі це дійсно треба мати відємний тренерський талант.
Ми живемо в світі гіперболізованих досягнень, вигаданих журналістами.
Що вижали Італійці за стільки років праці в збірній: вимучену перемогу над Македонiєю в групі? Так ми останні 20 років маємо кращий склад і зобовязані їх перемагати. І заради цього "досягнення" ми вкладали по 3 млн в їх тренерських склад?
Що вижав незамінний Луческу, якого хвалить Вацко? 1/8 ЛЕ два року тому, так вона й так була в нас майже кожного року. Хацкевич був там в сезонах 2017/18 та 2018/19. Це стабільний рівень клубу останні років 15. Зараз ми вже 2 сезони з Луческу навіть без 1/16 ЛЕ.
До чого я веду: верхня межа у клубу та збірної досить жорстка в силу кваліфікації гравців, а от демонструвати поганий менеджмент і управління командою і падати вниз можна майне нескінченно.
Показати
Умник, як думаєте, що зараз потрібно робити Динамо, щоб вийти з цієї кризи?
І скажіть, на вашу думку не краще було б замість Кабаєва і Шепєлєва ставити молодих гравців, наприклад Царенко і Яцика, бо перші двоє вже свій рівень показали, і вище не стрибнуть, а їх рівень досить низький
Шевченко та Ротань привели збірні в перших відборах до 3-4 місць в групах відбору, що стало одним з найгірших результатів за десяток років до них. Чим це відрізняється від нинішньої ганьби Динамо з Луческу?
Показати
Умник, Тем , что в сборную нельзя прикупить исполнителей.Шева с итальянцами выжали все , а потом ...есть то,что есть
Сирота привiз вже бiльше мячiв нiж команда набрала очок в цьому сезонi. Та хоч Кендзеру туди поставте, гiрше не буде.
Показати
Як на мене, Сирота ледь не єдиний, хто ще граєУмник,
А вам дійсно подобається, як сьогодні грає Кендзьора?????
Гент чи Генк буде повним фіаско в плані амбіцій. Нажаль, Вітя стане ще одним посміховиськом в разі такого переходу в череді інших випускників Динамо, що закопали свою карєру. І тут уже питання будуть не до Іщенка, а до самого Суркіса, що не так з меншовартісною психологією гравців киівського Динамо і звідки це взялося у середовищі великого клубу. Але тоді ж прийдеться Суркісу пояснювати чому немає реакції на ганебну серію поразок...
Показати
Умник,
Фиаско или нет у Скаченко поигравшего в чемпионате Франции в то время как не страдающий болезнью недооценки самого себя Леоненко играл на чудесных стадионах ЦСКА и Ужгорода?
Умник, А куда еще игроку , который уже 4 года не проходит сборы и набирает форму по ходу чемпа ?
Умник, Витю не продают - виноват Суркис, Витя уходит бесплатно - виноват Суркис, Витя уходит бесплатно не в тот клуб - виноват Суркис.
Кажется, что нет границы где Суркис не виноват.
Це смішно, пропонувати людей рівня запасу Салернітани а потім запитувати у Луческу чому погані результати і вони не грають. Ну і сама постановка питання "пропонували агенти", говорить про те, що робота селекційної групи на зародковому рівні і клубу лише достаються обїдки яких агенти не можуть пристроїти навіть по Салернітанам.
Показати
Какая Салернитана, если он даже не пробился в основу команды из ВТОРОЙ Бундеслиги)))
Динамо назавжди залишиться в нашому сердці і нашій пам'яті.
Але яке Динамо? Те Динамо, що приносило нам неімовірні емоції і доводило, що Динамо ніколи не здається. Фантастична команда, що виграла кубок кубків. Динамо яке на характері вирвало кубок СССР у Мінська, програючи 1-3 у одному з самих видовищних матчів за всю свою історію. Динамо з Михайличенко, який боровся як лев у півфіналі Кубка Чемпіонів з Порту, якби потрапив не у попереччину, а трохи нижче, міг врятувати ту гру. Динамо Фоменка с Ребровым и Леоненко, що перемагало 3-1 легендарну Барселону Кройфа с Стоічковим и Лаудрупом, останнє Динамо Лобановського 1997-2000, Динамо Семіна, що забивало 8 мячів Спартаку, проходило Валенсію та ПСЖ, Динамо Реброва, що забивало 5 Евертону. Це дійсно було Динамо. Нинішній набір людей у футболках великого клубу, за деякими виключеннями, викликає лише відразу і огиду, як і їх пародія на гру.
Показати
Умник, я прекрасно розумію Ваші емоції. Сам дуже засмучуюсь, дивлячись на безпорадну і безвільну гру сучасного Динамо. Ми часто ставимо в приклад Динамо минулих десятиліть з його яскравими перемогами і звершеннями. Але ми чомусь забуваємо про те, що то були зовсім інші часи. Динамо було фактично збірною України і мало надзвичайно впливового покровителя - В. Щербицького. Варто було комусь яскраво себе проявити в іншій українській команді і вже наступного року він грав в Динамо (Юрчишин, Шепель, Маслов, Семенов, Бєланов, Протасов, Литовченко тощо; інша справа, що не всі змогли проявити себе в Києві). Так, яскраві перемоги в Динамо були. Але були і приголомшливі провали, безвольна гра, навіть при Лобановському. Ось в цей день у легендарному 1975 році Динамо програло 0:5 Пахтакору. А скільки разів Динамо рано вилітало в єврокубках від посередніх клубів на зразок Лавалю, софійського Локомотиву, Штутгарта, Тюну та ін. Все це пишу, щоб нагадати: життя, у т. ч. футбольне, дуже мінливе: сьогодні ти на вершині, а завтра борсаєшься на дні. Невдачі бувають у всіх без винятку клубів. Згадайте, як зараз розгромно програє Аякс, невдало грають МЮ, Ювентус. І, на жаль, зараз практично все визначається товщиною гаманця власників клубів. А Динамо знову буде на вершині, а зараз маємо бути терплячими.
Сирота, Дубінчак, Шепелєв, Кабаєв, Бєсєдін...плюс необстріляний з такими суперниками Нещерет.
Які можуть бути результати з такою якістю половини складу? Тут тільки молитись, щоб перші троє не привезли черговий мяч у свої ворота і просити у Бога фарту. Не здивуюсь, якщо багато хто віддасть перевагу перегляду чергової серії Андору, а не жаху у виконанні цього "Динамо".
Показати
Умник, ну, Нещерета и Барса обстреливала, а так- да, согласен...
Умник, нащо хейтити Дубінчака і Кабаєва, які зовсім ні в чому не винні?

Ясно, що зараз така мода - хейтити ДК, але ж не всіх одною мітлою...

Коли є такі дуби як Кенжора ( до речі, за які заслуги його впихають у склад? тактично безграмотний, технічно ніякий, наздогнати Русина, що біжить з м"ячем не взмозі ) та Гармаш, то названі мною вище - просто галактікос.
динамовец, https://varplatform.ru//8.html
Показати
Умник, дякую)
Умник, .ru???
Автор: Умник
26 травня 2017 01:35
Вратарский вопрос. Пробиваемость в зеркале цифр после 22-го тура.
Таблица делалась для себя, для примерного понимания ситуации с вратарями в УПЛ. Но решил выложить, может быть кому-то будет полезна.Построена по итогам 22 туров двухкругового регулярного чемпионата УПЛ...
Автор: Умник
15 жовтня 2013 21:24
Футбольная революция. Саймон Купер.
Листая старые материалы, наткнулся на эту статью Саймона Купера в Financial Times двухлетней давности о все возрастающей роли статистического анализа в современном футболе. Есть там и о Валерии Васильевиче Лобановском...
Автор: Умник
12 березня 2013 21:28
Вратарский вопрос. Пробиваемость в зеркале цифр после 20-го тура.
Позади 20 туров чемпионата Украины. В список вызванных в сборную Украины в очередной раз не попал Максим Коваль, что вызвало жаркие дискуссии на многих форумах. Всё это подтолкнуло меня в очередной раз взглянуть на игру вратарей сквозь призму цифр...
Автор: Умник
11 лютого 2013 15:53
Европейские топ-чемпионаты. Эффективность атаки и защиты. Взгляд на соперников Динамо, Шахтера и Металлиста.
Полагаю, что в предверии матчей ЛЕ данный материал Бена Мэйхью в переводе Игоря Савченко(FootBoom.com) будет интересно прочесть и  обсудить многим. Привожу перевод Игоря практически без купюр:...
Автор: Умник
19 березня 2012 14:01
Алексей Андронов о вчерашнем Профутболе
 Прямая речь: ""...Знаете, меня как-то звали помочь каналу 2+2 сделать футбольную программу. Я даже кое-что сделал для них. И очень рад, что мои мысли почти там не материализовались (возможно, поэтому, они даже не посчитали нужным оплатить консалтинг, и готовый сценарий программы)...
Автор: Умник
29 жовтня 2011 19:00
Анатолий Демьяненко выиграл кубок АФК( азиатский аналог лиги Европы)
Команда Анатолия Демьяненко Насаф сегодня в финальном матче кубка АФК( азиатский аналог лиги Европы) победила своего кувейтского соперника 2-1. Все голы матча были забиты в течении 6 минут второго тайма...
Автор: Умник
18 жовтня 2011 21:13
А как там наши? Приключения Анатолия Демьяненко в Азии.
Закончился только что ответный полуфинальный матч кубка АФК (азиатского аналога Лиги Европы) между безоговорочным фаворитом турнира иорданским Аль-Вихдатом и командой-выскочкой  узбекским Насафом, руководимым украинским специалистом Анатолием Демьяненко. Нужно отметить, что иорданские клубы в кубке АФК традиционно являются грозной силой...
Автор: Умник
13 вересня 2011 20:31
Свет мой, зеркальце, скажи, да всю правду доложи, кто в УПЛ всех...
Прошло 9 туров чемпионата, почти треть турнирной дистанции, и, стоя на пороге старта групповых турниров еврокубков, пришло время провести предварительный анализ происходящего в УПЛ с цифрами в руках....
Теги: #УПЛ
Автор: Умник
24 травня 2011 17:56
Динамо переедет на НСК «Олимпийский»?
На прошлой неделе в СМИ появилось два очень интересных высказывания, которые касаются непосредственно нашего клуба:1. Вадим Рабинович: "...мы заключили договор о проведении 12 матчей нашей команды на стадионе киевского „Динамо“ со следующего сезона"2...
Автор: Умник
6 травня 2011 02:17
А как там наши? В фокусе Анатолий Демьяненко
 В сегодняшней краткой заметке речь пойдет о Анатолии Демьяненко и его работе на чужбине. Зимой, перед стартом кубка АФК(аналог европейской Лиги Европы), я кратко давал прогноз о том, что тяжеловато будет узбекскому клубу бороться с признанными фаворитами из Иордании, Кувейта, Сирии, Бахрейна...